07 / 05 / 2024

bina enerji kimlik belgesi almak zorunlu mu

bina enerji kimlik belgesi almak zorunlu mu

Enerji kimlik belgesi; binaların enerji performansını ve çevrenin korunması için alınan belgeye deniyor. Bu uygulamaya hangi yapılar dahil oluyor? Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi ile daha güvenli bir yaşam alanlarının sunulacağını açıkladı.

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Enerji kimlik belgesi sahibi binalar TBMM'de!

Enerji kimlik belgesi sahibi binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlığa bağlı binaların enerji kimlik belgeleri mecliste!

Bakanlığa bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılan binaların enerji kimlik belgeleri ve enerji giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarının Eğitim ve Denetimlerine Dair Tebliğ!

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarının Eğitim ve Denetimlerine Dair Tebliğ bugünkü 31357 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama 2021!

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu güne kadar 1 milyon yapı için belge alındı. Peki en çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri? Enerji Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Enerji Kimlik Belgesi sorgulama...

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyonu aştı!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alanların sayısı 1 milyonu geçti. Yeni binalarda alınması zorunlu olan belge, pek çok konuda avantaj sağlıyor. Yüksek enerji verimliliğine sahip binalar kiracıları da, ev sahiplerini de mutlu ediyor...

Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil!

Video konferans ile Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil'' dedi.

Enerji Kimlik Belgesi C'den düşük yeni binalar ruhsat alamayacak!

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunun 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girdiğine vurgu yaparak yeni binalarda EKB sınıfının en düşük C sınıfı olması gerektiğini ifade etti. Uygulamada ısı yalıtımı Enerji Kimlik Belgesi C’den düşük olan binalar ruhsat alamayacak...

Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre; 2011'den bu yana 1 milyon yapı için Enerji Kimlik Belgesi alındı. Peki Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

bina enerji kimlik belgesi almak zorunlu mu Haberi

bina enerji kimlik belgesi almak zorunlu mu

Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Binaların enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye enerji kimlik belgei deniyor. Enerji kimlik belgesi binaların ısı sisteminide gösteriyor. Bu belge  Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketinden alınabiliyor.  Enerji kimlik belgesi alması gerekmeyen yapılar aşağıda yer alıyor.


Enerji kimlik belgesi almak zorunda olmayan yapılar;

*Sanayi alanlarında üretim faaliyetleri yürütülen binalar, 

*Planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan binalar, 

*Toplam kullanım alanı 50 m2’nin altında olan binalar, 

*Seralar, Atölyeler, 

*Münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına, soğutulmasına gerek duyulmayan depo, ardiye, ahır, ağıl gibi binalar, 

*Mücavir alan dışında kalan ve toplam inşaat alanı 1.000 m2’den az olan binalar. 


Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Enerji kimlik belgesi almak için mevcut binalar için 2017 yılına kadar süre veriliyor....