28 / 03 / 2024

Bina girişlerine rampa yapılmasının yasal dayanağı nedir

Bina girişlerine rampa yapılmasının yasal dayanağı nedir

Bina girişleri ve rampaları mevzuatına göre, bina giriş koridoru genişliği dış kapı genişliğinden az olmamak koşuluyla binalarda ise en az 1,50 metre olarak tespit ediliyor...

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Kimliksiz bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bina Kimlik Sistemi (BKS) uygulaması başladı. Bina girişine monte edilen sertifika ile binanın A'dan Z'ye tüm bilgileri sistemde görülebilecek...

Avcılar’da bina girişine beton ve demir kapılı işgale ceza!

Avcılar’da 23 yıl önce bina inşa edilirken belediyeye ait alanın işgal edildiği nedeniyle son 3 yıl için aylığı 350 TL'den, faiziyle birlikte 16 bin 196 TL ecrimisil tazminatı istendi.

Şişli'de riskli 4 bina tahliye edildi!

Şişli'de 8 katlı bir binanın giriş katının kolonunda çatlak meydana geldi. Çökme tehlikesi bulunan bina ve çevredeki 4 bina boşaltıldı.

Yeni imar yönetmeliğinde bina girişleri ve rampaları!

Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği'nde bina girişleri ve rampalarına ilişkin esaslar yeniden düzenlendi. Peki, bina girişleri ve rampaları nasıl olmalı?

Şişli'de 5 katlı bina tahliye edildi!

Şişli'de meydana gelen göçük, 5 katlı binanın giriş katına zarar verdi. Bina, zabıta ekiplerince tahliye edildi.

Bina giriş rampası nasıl yapılır?

Binalarda ve girişlerinde engellilerin erişimine yönelik TS 9111 Standardına uyulması zorunlu oluyor. Peki, bina giriş rampası nasıl yapılır?

Konak Dario Moreno Sokağı’ndaki tarihi bina restore edilecek!

Konak Belediyesi, Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için kiraladı. Bina restore edilecek.

Bursa'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Altıparmak Caddesi ve eski sebze hali yanında Ankara yoluna cepheli binalar ve ardından Mehmet Akif Mahallesi’nde çevre yoluna cepheli binalarda yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmaları şimdi de kent girişlerine kaydırıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Hizmet Binası'nın projesi hazır!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projeler tamamlanarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının prototipi hazırlandı. Hazırlanan prototip Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ana bina girişine yerleştirildi.

Tarihi Kayaköy’de vahşi yapılaşma engellenemiyor!

Fethiye Belediyesi, 5 bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde artan kaçak inşaatlara engel olmak için mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu

Kayaköy’de kaçak inşaata geçit yok!

Fethiye Belediyesi, beş bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara tutulan tutanak ve cezalar caydırıcı olmayınca, mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu.

Mudanya Spor Salonu'na ek bina yapılıyor!

Bursa'nın Mudanya ilçesinin tek spor salonunun yetersiz kalması üzerine İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün girişimleri ile ek bina yapımına başlandı.

Bina girişlerine rampa yapılmasının yasal dayanağı nedir Haberi

Bina girişlerine rampa yapılmasının yasal dayanağı nedir

Bina girişleri ve rampaları mevzuatı!

2 Kasım 1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine yapılan değişikliklere göre, bina giriş koridoru genişliği, ana merpene ulaşıncaya kadar dış kapı genişliğinden az olmamak koşuluyla umumi binalarda en az 2,20 metre, diğer binalarda ise en az 1,50 metre olarak tespit ediliyor.


Yönetmeliğin 26 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Bina girişleri ve rampaları

Madde 26 – Bina giriş koridoru genişliği, ana merpene ulaşıncaya kadar dış kapı genişliğinden az olmamak koşuluyla umumi binalarda en az (2,20) m., diğer binalarda ise en az (1,50) m.’dir.


Ön bahçe mesafesi (10,00) m. ve daha fazla olan parsellerde bordür üst seviyesinden en fazla (2,00) m. inilmek veya çıkılmak suretiyle ön bahçeden bina girişi yapılabilir....