27 / 04 / 2024

bina hasar tespiti kim yapar

bina hasar tespiti kim yapar

Elazığ Sivrice'de dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Bir çok bina yıkıldı ve hasar aldı. Peki hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır? Hasarlı bina ihbarında istenen belgeler neler?

Beklenen büyük İstanbul depreminde beş yüz bin bina hasar alacak!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği Kentsel Dönüşüm Paneli’nde önemli açıklamalar yaptı. Başkan Çalık 1999 yılı öncesi yapılan yapıların dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Malatya'da depremler sonucu ağır hasar gören bina çöktü!

Malatya'da, depremler nedeniyle büyük hasar gören bir 6 katlı bina çöktü.

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Kayseri'de 14 bin 131 yapıdan 1096'sı ağır hasarlı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta tarihindeki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen toplam 14 bin 131 yapıdan 1096'sının ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Depreme karşı tedbir almak isteyenler kişiler, binalarını kontrol ettirmeye başladı. Eğer binanızın hasarlı olduğunu düşünüyorsanız, işte izlemeniz gereken yola dair detaylar!

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çok sayıda bina hasar alıp yıkılırken, milyonlarca araç da hasara uğradı. Sivil toplum kuruluşları ise bölgede depremzedelerin mağduriyetini hafifletmek için bir an önce sigorta şirketlerinin kasko zararlarını karşılamasını istiyor.

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

bina hasar tespiti kim yapar Haberi

bina hasar tespiti kim yapar

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde onlarca bina hasar aldı, yıkıldı. 

Depremde 17'si Elazığ, 4'ü Malatya olmak üzere 21 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yaralı sayısı ise Elazığ'da 654, Malatya'da 226, Diyarbakır'da 32, Adıyaman'da 25, Batman'da 6, Kahramanmaraş'ta 37, Şanlıurfa'da 50 olmak üzere 1030 olarak aktarıldı. Elazığ şehir merkezinde 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmasının devam ettiği bildirildi. 

AFAD, afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiğini bildirdi. Depremde, hasarlı binalar için ihbar yapılması gerekiyor. 

Zorunlu Deprem Sigortası sahiplerinin, teminat kapsamındaki deprem ve deprem kaynaklı zararlarının bildirimi için belirtilen ihbar noktalarını aramaları gerekiyor.

İhbar noktalarından alacağınız bilgi ve yönlendirmelerle, hasarınızın tespit ve tazmini için gerekli işlemleriniz en hızlı şekilde uygulamaya alınıyor. 

1- ALO DASK 125

2- Dask.gov.tr'de bulunan ONLİNE HASAR İŞLEMLERİ...