25 / 04 / 2024

bina inşaatı için maliyet endeksi

bina inşaatı için maliyet endeksi

Bina inşaatı maliyet endeksi, bu yılın (Temmuz-Ağustos-Eylül) aylarını kapsayan üçüncü döneminde, ikinci döneme göre yüzde 0,11 arttı.

Türk Kızılay'dan Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye ilçesinde kat karşılığı bina inşaat işi ihale edecek. İhale 18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bina inşaat maliyeti hesaplama 2019!

2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. İşte bina inşaat maliyeti hesaplama 2019 örneği..

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi geliyor!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi getirdiklerini açıkladı..

Türk Kızılayı'ndan Konya'da bina inşaatı ihalesi!

Türk Kızılayı Konya Şube Başkanlığı tarafından 2 katlı ticari bina inşaatı yapım işi ihale ediyor. İhale, 14 Kasım'da yapılacak..

Bina inşaat maliyeti hesaplama 2018!

2018 yılında uygulanacak bina inşaat maliyet bedelleri bugün açıklandı. Peki, 2018'de mesken inşaatı ne kadara mal olacak? İşte bina inşaat maliyeti ve bina inşaat maliyeti hesaplama örneği..

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Antalya'da bina inşaatında göçük: 3 yaralı!

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 4 katlı bir bina inşaatının çatı kısmında çökme meydana geldi. Alınan bilgilere göre, çatının çökmesi sonucu 3 işçi enkaz altında kaldı.

Taş bina inşaat maliyeti 2016!

Taş duvarlı binalar 3. sınıf ve basit inşaat sınıflarında olup; Basit inşaatlar köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılıyor. Peki, taş bina inşaat maliyeti 2016 nedir?

Bina inşaatı maliyet endeksi Temmuz - Eylül 2015!

Bina inşaatı maliyet endeksi, yıl içinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Bina inşaatı maliyet endeksi Temmuz - Eylül 2015 sonuçları ise 21 Ekim 2015 tarihinde açıklandı..

BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina inşaatının çatısı çöktü!

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina inşaatının çatısı çöktü. Olayda 2 işçi hayatını kaybetti. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir olay yerine gelerek bilgi aldı.

Bina inşaat maliyetleri 2016!

Bina inşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Tespit edilen rakamlar, Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. İşte bina inşaat maliyetleri 2016..

Bina inşaatı maliyet endeksi 2015!

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), inşaatta kullanılan girdi maddelerinin dönemlere göre maliyet değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak ifade ediliyor. İşte bina inşaatı maliyet endeksi 2015 verileri..

Bina inşaatı maliyet endeksi yüzde 2,4 artış gösterdi!

TÜİK, 2015 yılı I. Çeyrek (Ocak-Mart) ‘Bina İnşaatı Maliyet Endeksi’ni açıkladı. Buna göre; bina inşaatı maliyet endeksi (BİME), Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan 2015 yılı birinci çeyreğinde, toplamda bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,4 arttı..

bina inşaatı için maliyet endeksi Haberi

bina inşaatı için maliyet endeksi


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "2007 Yılı Üçüncü Dönem Bina İnşaatı Maliyet Endeksi"ni yayımladı.


Buna göre (2005=100) Temel Yıllı Bina İnşaatı Maliyet Endeksi, bu yılın üçüncü döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,15 ve dört dönem ortalamalara göre de yüzde 11,15 artış gösterdi.


2007 yılı üçüncü döneminde, bir önceki döneme göre işçilik endeksi yüzde 1,14 artarken malzeme endeksinde de yüzde 0,18 düşüş gerçekleşti.


Bu yılın üçüncü döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre, işçilik endeksinde yüzde 10,17 ve malzeme endeksinde yüzde 3,75 artış...