20 / 04 / 2024

Bina kimlik sistemi

Bina kimlik sistemi

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yaptığı açıklamada binalara asılacak olan kimlikler sayesinde, binalar tamamlandıktan sonra da düzenli olarak yapı denetiminden geçirilebileceğini söyledi.

100 bin binaya kimlik geliyor!

TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılı sonuna kadar 100 bin binanın Bina Kimlik Sistemi’ne geçeceğini söyledi.

Tüm binalar için bina kimlik sistemi oluşturulsun!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) depremin öncesinde ve sonrasında alınacak önlemleri, afete karşı etkin örgütlenme modeli ile hayata geçirilmesi gereken yasal düzenlemeleri içeren önerilerini TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sundu.

Turgut Altınok: Binalarımız için kimlik kitapçığı oluşturacağız!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, “Yapı tadilatları ve proje değişiklikleri ile ilgili bir takım inşaat çalışmalarında 'Bina Kimlik Belgesi' uygulaması ile vatandaşı yap-bozdan kurtaracağız" dedi.

Bina Kimlik Sistemi 2021’de geliyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021'de Bina Kimlik Sistemi 'nin hayata geçirileceğini açıkladı.

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi ile daha güvenli bir yaşam alanlarının sunulacağını açıkladı.

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

144 bin yapıda Bina Kimlik Sistemi’ne geçildi! 

Bina Kimlik Sistemi’ne ilişkin değerlendirmeler yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini dile getirerek, bu kapsamda binaların da periyodik bakımlarının yapılmış olacağını söyledi.

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

İstanbul'da bina tarama sistemi yavaş mı işliyor? Deprem kapıda, İstanbullular haber bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz verdiği bina tarama hizmetine 160 bin başvuru geldi. Ancak bazı vatandaşlar, başvurularına geri dönüş olmadığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Konut satışında kimlik doğrulama sistemi ilk meyvesini verdi: Sahte ilanlar tek tek siliniyor...

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışlarında fahiş fiyatların önüne geçilmesi amacıyla uygulamaya alınan kimlik doğrulama zorunluluğu yürürlüğe girdi.

Yapı denetimiyle 1 milyona yakın bina depreme karşı güvence altında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 1 milyona yakın bina ve 6,8 milyon bağımsız bölüm denetlendi.

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve ulusal engelli bilgi sistemi oluşturulması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden faydalanmalarını öngören Engelli Kimlik Kartı Verilmesine dair ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Kaçak yapılaşma sorunu bina kimlik sistemiyle çözülecek!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yaptığı açıklamada binalara asılacak olan kimlikler sayesinde, binalar tamamlandıktan sonra da düzenli olarak yapı denetiminden geçirilebileceğini söyledi.

Binalara kimlik sertifikası dönemi başlıyor! 5 yıllık periyotlarla denetlenecek

Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için "bina kimlik sertifikası" uygulaması getirilecek. Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için Blokajlı Banka Hesabı sistemi kurulacak

Bina kimlik sistemi Haberi

Bina kimlik sistemi

Yapı denetiminde değişiklik öngören Kanun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu kanuna göre, Yapı Denetimi Hakkında Kanun'a, "Bina kimlik sertifikası" tanımı eklenirken tamamlanan yapıların takibinin kolaylaştırılması için bina kimlik sertifikası uygulaması da getirildi. Böylece tamamlanmış olan yapıların teknik ve genel bilgilerine, Bakanlık tarafından farklı modüllerde yapılan yetkilendirmelerle hem yapı sahibi ve ilgili vatandaşlarca hem de kamu görevlileri tarafından ulaşılması için binaya Bina Kimlik Sertifikası asılacak.

Bir sene önce deneme amaçlı olarak devreye alınan Bina Kimlik Sisteminde Türkiye genelinde 30 bine yakın binaya da serfika asılmıştı.  Söz konusu bu sistemde her binaya QR kodu ve elektronik çip veriliyor, deprem gibi afetlerde bina bilgilerine ve kat planlarına uzaktan ulaşmak mümkün.

Yasal düzenlemeyle ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim...