26 / 04 / 2024

bina sağlamlık testi istanbul

bina sağlamlık testi istanbul

Türkiye genelinde arka arkaya yaşanan depremler, binaların sağlam olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Peki binanın sağlam olup olmadığı nereden anlaşılır? Bina sağlamlık anketi nasıl yapılır?

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bina dayanıklılık testi talepleri ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Bina sağlamlık testi talebinde patlama yaşandı! İşte süresi ve maliyeti!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından özellikle 2 bin yılı öncesi yapılan binalarda yaşayan kişiler depreme dayanıklılık testi yaptırmak için sıraya girdi.

Depremden sonra herkes araştırıyor! İşte bina sağlamlık testi ücreti

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bina dayanıklılık testine talepte yüzde 100'ü aşan artış görülürken, ayrıntılı rapor bir ayda hazırlanıyor ve bina başına maliyet 20 bin liradan başlamakta.

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi için başvurular arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bağcılar'da olası İstanbul depremi nedeniyle binalar için dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı.

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar'da bina dayanıklılık testine başvurular arttı. Deprem sonrasında geçtiğimiz 50 günde 300 kişi, bina sağlamlık raporu için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.

Fahrettin Koca: Son 18 yılda 3 bin 605 sağlık tesisini tamamladık!

Sağlık Bakanı Koca, Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde yaptığı konuşmada, "Son 18 yılda 3 bin 605 sağlık tesisini tamamladık. Bu tesislerin 678'i hastane, 386'sı ek bina ve 102'si ağız ve diş sağlığı merkezidir" ifadelerini kullandı.

ASM’lerin yüzde 89’unun deprem dayanıklılık testi yok!

İstanbul Tabip Odası, İstanbul’daki aile sağlığı merkezlerinin yüzde 32’sinin 1999 İstanbul depremi öncesinde yapılmış binalarda hizmet sunduğu ve yüzde 89’unun da deprem dayanıklılık testi olmadığını belirtti.

Bina sağlamlık anketiyle, deprem riskini öğrenin!

Türkiye genelinde arka arkaya yaşanan depremler, binaların sağlam olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Peki binanın sağlam olup olmadığı nereden anlaşılır? Bina sağlamlık anketi nasıl yapılır?

Bina dayanıklılık testi her zaman yaptırılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '5/7 hissesi annem, babam ve bende olan binada 2/7 hisse bir başka ailenin. Evi yeniden yaptırmak istiyoruz ama 2/7 hisseye sahip olanlar buna yanaşmıyor. Depreme dayanıklılık testi yaptırıp sonra yeni bina yaptırabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı

Bağcılar'daki bu bina görenleri şaşkına çeviriyor!

Bağcılar'daki üst üste konulmuş iki farklı binayı andıran 9 katlı bir apartman görenleri şaşkına çeviriyor. Binanın sağlamlık konusunda DASK raporları olduğunu söyleniyor.

Gölcük Saraylı'daki bina Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne Tahsis edildi!

Gölcük Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında Saraylı'daki binanın Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne Tahsis edilmesine karar verildi.

Saruhanlı'da 70 yıllık taş bina sağlık merkezi oldu!

Manisa Saruhanlı Belediyesi tarafından Alibeyli mahallesinde bir süredir atıl vaziyette olan 70 yıllık taş binanın yenilenerek aile sağlığı merkezine dönüştürüldü.

bina sağlamlık testi istanbul Haberi

bina sağlamlık testi istanbul

Deprem fay hatlarının üzerinde yer alan Türkiye, depremin acısını bu kez Anadolu fay hattının kırılmasıyla Elazığ ve Malatya’da yaşadı. 

Türkiye genelinde arka arkaya yaşanan depremler dayanıklı binaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar; vatandaşı uyararak, tedirgin olmak yerine binasını kontrol etmesini vurguladı. Dikkat edilecek başlıca ayrıntılar ise binanın bulunduğu yer, taşıyıcı sistem, beton kalitesi ve yükseklik olarak açıklandı. Yeni Şafak gazetesinden Mine Açar2ın haberine göre, yaşanan depremler Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, “Bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşümü yapacağız” sözlerindeki haklılığı da ortaya çıakrdı. Uzmanlar, “Seferberlik sürüyor. Ancak hala devletin riskli olarak gördüğü ve birçok kez tebligat gönderdiği binalarda oturanlar var” uyarısında bulundu.

Elazığda gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki son deprem, ev sahiplerine kentsel dönüşümün gerekliliğini bir kez daha gösterdi ve bir...