29 / 03 / 2024

bina tamamlama sigortası

bina tamamlama sigortası

Gayrimenkul sektöründe evlerin teslim edilip, tüketicilerin mağdur edilmemesi için birçok finansman modeli gündeme geliyor. Eğer ev alacaksanız, evinizin hangi modelle teminat altına alındığını araştırmalısınız...

Bina tamamlama sigortası ile tüketici mağdur olmayacak!

Kentsel dönüşümde iş alan firmalar, ruhsat öncesinde bina tamamlama sigortası yaptıracak. Müteahhit inşaatı bitiremezse devreye sigorta girecek. Böylece tüketici mağdur olmayacak...

Kentsel dönüşümde ‘bina tamamlama sigortası’ şartı TBMM’de!

Kentsel dönüşüm alanlarında inşa edilecek yapılarda müteahhitlere bina tamamlama sigortası şartı getirilecek. İlgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'na sunuldu.

Bina tamamlama sigortası, gayrimenkul sektörüne güven getirecek!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Bina Tamamlama Sigortaları ve İskan Ruhsatı’ konulu toplantıda bina tamamlama sigortası masaya yatırıldı.

Bina tamamlama sigortasında tüketici değişirse ne olur?

İnşaat şirketleri, maketten konut satışına başlamadan önce bina tamamlama sigortası yapıyor. Bu sigorta taraflara bazı sorumluluklar yüklüyor. Peki bina tamamlama sigortasında tüketici değişirse ne olur?

10 soruda bina tamamlama sigortası!

Bina tamamlama sigortası, ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde yapılıyor. Peki, bina tamamlama sigortası nasıl yapılıyor? Bu sigorta neleri teminat altına alıyor?

Peşinatını ödediğiniz evin Bina Tamamlama Sigortası var mı?

Maketten veya ön ödemeli konut satışlarında müteahhitin işini zamanında tamamlayamaması ya da iflası durumunda devreye giren Bina Tamamlama Sigortası, birikimlerinizi müteahhitlere kaptırmayı engelliyor.

Bina Tamamlama Sigortası, konutzede olmaktan koruyor!

Maketten veya ön ödemeli konut satışlarını kapsamına alan Bina Tamamlama Sigortası, müteahhitin işini zamanında tamamlayamaması ya da iflası durumunda tüketiciyi 'konutzede' olmaktan koruyor

Bina tamamlama sigortası almadan konut satılamaz!

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcı Tanrıverdi, müteahhitlerin artık bina tamamlama sigortasını almadan konut satışı yapamayacaklarını söyledi. Tanrıverdi konut sahibi olmak isteyen tüketicilerin bazı haklara kavuşturulduğunu söyledi.

Maketten konut satışında bina tamamlama sigortası nedir?

Maketten konut satışlarında firmanın tüketiciye güven verebilmesi için bina tamamlama sigortası yaptırması gerekiyor. Peki, maketten konut satışında bina tamamlama sigortası nedir?

Maketten konut satışında tamamlama sigortası!

Yapı ruhsatı olması yani müteahhidin inşaat yapabilecek kapasitesi olması, haricinde müteahhidin sigorta yaptırması zorunlu hale getirildi. İşte, maketten konut satışında tamamlama sigortası!

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Bina Tamamlama Sigortası güven sağlayacak!

Özser Group Sigorta Başkanı H.Necmi Üze, Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Bina tamamlama sigortası sektördeki güven sorununu çözecek!

Özser Group Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı H.Necmi Üze, 11 Mart’ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası’nın doğru konumlandırıldığı takdirde gayrimenkul sektöründeki önemli bir sorunu ortadan kaldırabileceğini belirtti.

Zorunlu bina tamamlama sigortası sektör sorununu ortadan kaldıracak!

Özser Group Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı H. Necmi Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın doğru konumlandırıldığı takdirde gayrimenkul sektöründeki önemli bir sorunu ortadan kaldırabileceğini belirtti.

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

Bina Tamamlama Sigortası, ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonu ve Quick Sigorta iş birliği ile düzenlenen “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı sektörel toplantıda tanıtıldı.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

İnşaatların yarım kalmaması için düğmeye basıldı! Sigortalı dönüşüm dönemi başlıyor!

Sağlıklı bir dönüşüm için, yüzbinlerce konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi sürecinde tamamlama sigortasının devreye girmesi büyük öneme sahip. İnşaat sektöründe yeni bir uygulama için düğmeye basılıyor. MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), halka açılarak kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı

Evi ve arsası olanlar sizi ilgilendiriyor! Bunu yapanlar gayrimenkullerini güvene alıyor! Aman bir şey olmaz demeyin...

Orta Vadeli Program'a (OVP) dahil edilen ilk defa bina tamamlama sigortasıyla konut yaparken yaşanan endişelerin önüne geçilmesi hedefleniyor. İşte ilk defa bina tamamlama sigortasına dair merak edilenler...

Yarım inşaatlara OVP'den sigorta formülü: Riskli projelere sigorta yapılmayacak, ek teminat alınacak! 

Son zamanlarda inşaatların tamamlanamama sorunları büyümeye başladı. Vatandaşların mağdur olmaması adına bina tamamlama sigortalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Evi olan herkes ödemek zorunda! Yeni sistem 2024 yılında başlıyor!

Tüm afetleri kapsayacak 'zorunlu afet sigortası' için geri sayım başladı. Gelecek sene hayata geçirilecek uygulama ile bina tamamlama ve yapı sorumluluk sigortası da yaygınlaştırılacak. İşte konuya dair tüm detaylar...

Teminat sağlamayan ön ödemeli konut satışlarına ceza geliyor!

Otuz adet ve üzeri konut ve inşaat projelerinde, bina tamamlama sigortası ya da teminat sağlamayan ön ödemeli konut satış sözleşmesiyle konut veya devre tatil satışı gerçekleştiren satıcılara da 1 milyon 557 bin 139 TL idari para cezası uygulanacak.

Yarım kalan inşaatlara sigorta çözümü!

Özellikle kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan bina tamamlama sorunu konut sahiplerini mağdur ediyor. Sigorta firmaları bina tamamlama sigortası ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. 

Maher Sigorta'dan bina tamamlama sigortası!

Hayat dışı sigortacılık alanında geniş portföye sahip olan Maher Sigorta  bina tamamlama sigortasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

Bina tamamlama sigortaları kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracak!

Maher Yatırım Holding Üst Yöneticisi Levent Uluçeçen, kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

bina tamamlama sigortası Haberi

bina tamamlama sigortası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde müteahhitlere teminat ya da bina tamamlama sigortası zorunluluğu getirdi. Gayrimenkul sektöründe de maketten satışta inşaatın tamamlanamaması, şirketin iflas etmesi gibi riskleri bertaraf edecek bazı modeller uygulanıyor. Tüketicinin mağdur olmasını engellemek için kanunda birçok modelin zorunlu tutulduğu gibi birçok konut üreticisi de yeni modeller geliştirerek evleri teminat altına alıyor. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; mağdur olmamak için firmanıza hangi modeli uyguladığını mutlaka sormanız gerekiyor.

30 KONUT VE ÜZERİ

Ön ödemeli konut satışında teminat zorunluluğu ilk defa 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da düzenlendi. Ardından çıkarılan Ön Ödemeli Konut Satış Yönetmeliği ile bu teminat zorunluluğunun şartları belirlendi. Buna göre, konut adedi 30 ve üzerinde olan projeler için bina tamamlama sigortası yaptırılması veya banka teminat mektubu, hakediş...