25 / 04 / 2024

bina tedbir davası

bina tedbir davası

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhite verilen peşinat geri alınabilir mi?'konulu sorusunu yanıtladı. 

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul Eyüpsultan'da bir inşaatın kazı çalışmaları esnasında yaşanan toprak kayması sebebiyle 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İşte konut ile ilgili son dakika detayları....

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Ortaklığın giderilmesi davasında tedbir talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı.

Çorum'da toprak kayması nedeniyle binalar tahliye edildi!

Çorum'da toprak kayması nedeniyle 3 bina tedbir amaçlı tahliye edildi ve bölgede inceleme başlatıldı.

Kocaeli'de toprak kayması nedeniyle bir bina boşaltıldı!

Kocaeli İzmit'te yaşanan toprak kayması sebebiyle yandaki 3 katlı bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

Zonguldak'ta heyelan: 3 katlı bina boşaltıldı!

Zonguldak'ta meydana gelen heyelanın ardından bir bina tedbir amacıyla tahliye edildi. 

Eyüpsultan'da iki bina tahliye edildi! 

Eyüpsultan’da inşaat halindeki bina ile diğer binalar arasında bulunan duvar çöktü. İki bina tedbir amaçlı tahliye edildi. 

Trabzon’da 4 katlı riskli bina boşaltıldı!

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan 4 katlı bina çatlaklar nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edildi.

Rize’deki 7 katlı bina kaçak çıktı!

Rize’deki sel ve heyelan nedeniyle tedbir için boşaltılan 7 katlı binanın kaçak olduğu anlaşıldı. Muradiye Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bina için ruhsat verilmedi.

Beyoğlu'nda 7 bina mühürlendi!

Beyoğlu Sütlüce'de çöken bina sonrası çökmesine sebep olan toprak kaymasının yaşandığı bölgede 7 bina daha tedbir amacıyla mühürlendi.

Jale Barahya Ece Erken’den korunmak için tedbir istedi!

Sunucu Ece Erken, evinin dekorasyonunu yapan mimar komşusu Jale Barahya ile mahkemelik oldu. Savcılığa şikayette bulunan ve hakarete uğradığı iddiasıyla 15 bin TL tazminat davası açan Jale Barahya, Ece Erken’den korunmak için tedbir istedi. 

Bursa İnegöl'de 4 bin bina deprem riski altında!

Çanakkale’deki depremlerin ardından gözler Bursa’nın İnegöl ilçesine çevrildi. İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Öztürk, İnegöl'deki 4 bin bina için tedbir alınması gerektiğini belirtti.

Tolga Karel'in Beylerbeyi'ndeki villasına tedbir!

Tolga Karel’e nafaka davası açan Günay Musayeva, oyuncunun Beylerbeyi’ndeki 1 milyon 200 bin TL’ye satışa çıkan villasına tedbir koydurttu.

bina tedbir davası Haberi

bina tedbir davası

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhite verilen peşinat geri alınabilir mi?''konulu sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

Müteahhit ile yaptığımız adi sözleşme nedeniyle peşinat verdik. Şimdi paramızı geri almak için dava açtık ve binaya tedbir koymak istedik. Avukatımız ‘mahkeme kararı olmadan, tedbir olmaz’ diyor. Ancak müteahhit dahi aldığı parayı inkar etmiyor, bu durumda kendimizi teminat altına almak için ne yapabiliriz. ● Y.P.

Okuyucumun probleminin birkaç cephesi var. Birincisi bir daire almak için yapılacak gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin, belli bir şekilde yapılması şarttır. Öyle düz beyaz kağıda yazılan sözleşme geçersizdir. Bu nedenle okuyucumun elindeki sözleşme ile bu dairenin adine tescilini istemek mümkün olmayacaktı. Ama bir dönem Yargıtay bir karar verdi. Dedi ki ‘her ne kadar satış vaadi sözleşmesi...