29 / 03 / 2024

bina yenileme

bina yenileme

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, 14 milyon konutun afet riski taşıdığını, 7,5 milyon binanın acilen yenilenmesi gerektiğini belirtti. Son, ''Depremin çözümü nitelikli kentsel dönüşüm'' diye konuştu.

Yeşil Bina Konseyleri'nden öneriler geldi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Didem Eryan Ünlü bugünkü yazısında Yeşil Bina Konseyi ile ilgili bilgiler verdi. Ünlü, mevcut binaların emisyonlarını azaltmaları gerektiğini açıkladı.

Yaşar Aşçıoğlu: Bina yenileme yasaklansın!

Türkiye genelinde gerçek anlamda kentsel dönüşüm olmadığını söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, "Kamu, 'Bina yenileme yasak, büyük ölçekte ada bazında kentsel dönüşüm yapılacak' desin. Yoksa tabut gibi evlerde yaşamaya devam ederiz" dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamında binasını yenilemek isteyen ne yapacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyenler için tavsiyelerde bulunan Kavan Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Şemsettin Kavan, ev sahiplerinin diğer sakinlerle birlikte komite oluşturmaları gerektiğine dikkat çekti...

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Esenler'deki riskli 40 bina birer birer yıkılıyor!

Toplam 98 bin riskli binadan 56 bininin yenilendiği Esenler'de bina yenileme çalışmaları sürüyor. Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir binanın daha yıkımı yapılacak.

Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik cephe yenileme çalışması!

İstanbul Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik bina cephesi yenileme maliyetinin 1 milyon 875 bin TL’si İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden, 3 milyon TL’si Fatih Belediyesi’nden, geri kalanı ise vatandaşın cebinden çıkacak.

Kocaeli'de bir yılda 177 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentsel yenileme kapsamında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli'de bir yılda 177 metruk bina yıkıldı.  

Tarihi Yarımada'da bina yenileme yetkisi belediyeye verildi!

Tarihi yarımadada bina tadilatları ve yenileme çalışmalarının büyük bir bölümü, artık Koruma Kurulu onayına gitmeyecek.

Mersin'de kentsel yenileme başlıyor!

Mersin'de Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'nin çalışmalarına start verildi. Tarihi doku korunarak şehir merkezinde Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Taş Bina Çevresi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Cami Meydanı'ndan oluşan 6 noktada yenileme gerçekleştirilecek.

İzmir'de kentsel dönüşüm değil bina yenileme yapılıyor!

MÜFED Başkanı Necip Nasır, İzmir'de müteahhitlerin kentsel dönüşüm adı altında yık - yap sistemine yönlendirildiğini, ancak bunun kentsel dönüşüm değil, bina yenileme olduğunu dile getirdi.

Aykurt Nuhoğlu: İstanbul’da kentsel dönüşüm yok!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kentsel dönüşüm için iddialı bir çıkış yaptı: “Kentsel dönüşüm yapılmıyor ki. Bu yapılan bina yenileme. İnsan olmayınca kentsel dönüşüm olmaz.İstanbul’da kentsel dönüşüm yok, Fikirtepe’de hiç olmayacak...” dedi.

Trabzon'da dönüşüm kapsamında 1.254 bina yıkıldı!

Trabzon'da devam eden kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri kapsamında kamulaştırılan 1.254 bina yıkıldı, hak sahibi 7 bin 64 kişiye 543 milyon 576 bin 682 lira ödeme yapıldı.

Bina ruhsat yenileme ücreti 2015!

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanması ve 5 sene içinde de bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2015 ne kadar?

Bayrak İnşaat Bayrak Konakları projesine başladı!

İnşaat ve otomotiv sektöründe yatırımları ile iş dünyasında önemli bir yer edinen Bayrak İnşaat Nişantaşı'nda Bayrak Konakları projesinin yapımına başladı. Bayrak İnşaat kentsel dönüşüm ve bina yenileme projelerine Nişantaşı' nı da ekledi.

bina yenileme Haberi

bina yenileme

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, Türkiye’nin en acı felaketlerinden 17 Ağustos depreminin 19. yıldönümü kapsamında açıklamalarda bulundu. Ülkemizin yüzölçümünün yüzde 92'sinin deprem kuşağında bulunduğunu ve nüfusun yüzde 95'inin deprem tehdidi altında yaşadığını hatırlatan Son, 1903'ten beri 114 yılda büyüklüğü 6 ve üzerinde gerçekleşen 56 depremde, 81 bin 637 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Yaşanılan depremlerin kentsel dönüşüm için ikaz niteliği taşıdığını söyleyen Son, Marmara depremi başta olmak üzere olası tüm depremlerin çözümünün nitelikli kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. 

Türkiye’de yaklaşık 20 milyon konutun deprem riski taşıdığını açıklayan Son, malzeme kalitesi yeterli ölçüde olmayan ve mühendislik hizmeti almamış kaçak yapılar da dahil deprem dayanıklılığı düşük yaklaşık 7,5 milyon konutun ise acilen yenilenmesi ya da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

Kentsel dönüşüm acil eylem planı hazırlanmalı

Kentsel...