20 / 04 / 2024

binada çanak anten

binada çanak anten

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper, çatıya çanak anten koyan okurunun sorusunu yanıtlıyor. İşte o yazı!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Murat Kurum: 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Depremden etkilenen illerimizden 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldığını söyledi.

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 500 binada incelemelerde bulunan bilirkişinin söyledikleri yıkımın ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

İnşaatı tamamlanmayan binada aidat ödenir mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaatı tamamlanmamış olan binada aidat ödenip ödenmeyeceğini ve masrafların kime ait olduğunu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Çatalca Çanakça ve Kestanelik Mahalleleri 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Çanakça ve Kestanelik Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Malatya'da çöken binada tadilat yapan işletmecinin ifadesi ortaya çıktı!

Malatya'da çöken binada tadilat yapan işletme sahibi Hikmet D, "Benim yaptığım tadilat bu yıkıma sebep olmamıştır" dedi.

Rize'deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Hasar tespit çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Rize'de, 47 bina yıkıldı, 99 binada ise ağır hasar tespit edildi.

Rize'de 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Rize'de meydana gelen sel ve heyelandan sonra toplamda 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı...

Rize'de 1039 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekipleri tarafından, yaşanan sel felaketleriyle gündeme gelen Rize'de toplam 1039 binada hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Artvin Yusufeli'de 21 binada 52 konut inşa edilecek!

Artvin Yusufeli'nin 176 haneli, 400 nüfuslu Dereiçi köyünde, 17 Mart günü bir evde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bitişikteki evlere sıçramıştı. Bölgede 21 binada 52 konut inşa edilecek...

İzmir'de yıkılan 71 binada çalışmalar başladı! 

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin ardından yıkımı gerçekleşen 71 binada çalışmalar başladı. 

48 bin binada ağır hasar olacak!

CHP’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu raporda; olası bir 7.5 şiddetindeki depremde İstanbul’da ortalama olarak 48 bin binada ağır veya çok ağır hasar, 146 bin binada ise orta hasar oluşacağı belirtildi.

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sırf İstanbul ilimizde 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapılmış. Bu konumlarda 367 bin bağımsız birim bulunmakta ve bu hak sahiplerine de bugüne kadar sadece kira yardımı olarak 1,7 milyar lira verilmiştir." dedi.

binada çanak anten Haberi

binada çanak anten


Bu yılın başında çanak antenlerin kaldırılması için karar almıştık ancak kimse kaldırmadı. Ne yapabiliriz? 


Çanak antenler iki alana monte ediliyor, çatılara veya daha kötüsü binanın cephesine. Çatılara monte edilenler çatıda tahribata yol açıyor. Cepheye monte edilenler ise felaket bir görünüm sergiliyor. Üstelik bina cephesinde de önemli tahribata neden oluyor. Bir zamanlar TV yayınlarının sınırlı imkanlarla yapıldığı dönemlerde çatılara altı metre hatta çukur semtlerde 12 metre yüksekliğinde direkler dikilip anten üzerine monte edilirdi. 10 daireli bir binada o çatının halini düşünebiliyor musunuz? 


10 daire birden anten koyduğunda çatıda tam kırk tane delik demekti. Çünkü aynı direğe anten takılmıyordu, kötü etki yaptığı söyleniyordu. Bu tarihlerde Yargıtay “Çatı ortak yerdir, her kat malikinin hakkı vardır, anten de koyabilir” gibi bence yanlış bir karar verdi....