20 / 04 / 2024

binada Güçlendirme çalışması

binada Güçlendirme çalışması

Güçlendirme çalışmaları nedeniyle boşaltılan binanın önünde kontrol için dolaşan ev sahibi Eşiyok bir anda meydana gelen çökme nedeniyle molozların altında kalarak ayaklarından yaralandı. Kalp krizi geçiren Eşiyok yaşamını yitirdi...

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

Fiat Egea almak için asgari ücretlinin ne kadar çalışması gerek? Otomobil sahibi olmak artık imkansız mı?

Asgari ücretlinin Fiat Egea Sedan'ı alabilmesi için yıllarca çalışması gerekiyor! Zorlu geçim koşulları ve yüksek fiyatlar, sıfır otomobil hayalini gerçekleştirmeyi güçleştiriyor. Asgari ücretli bir kişinin sıfır otomobil sahibi olması sadece bir hayal mi? İşte ayrıntılar...

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Memurlara Temmuz'da yapılacak zam tutarı belli oldu! 3600 ek gösterge çalışmasıyla 14 bin lirayı aşacak

Milyonlarca memurun maşlarında ek artışlar sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmalarından son düzlüğe girildi. Memurlar 3600 ek göstergenin çalışma barışını bozacak şekilde yasalaşmasından endişe ediyor. Öte yandan düzenlemeyle maaşlara yansıyacak zam oranı belli oldu.

Bakan Bozdağ açıkladı! Kiralarla ilgili düzenleme çalışması yapılacak mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte kiracılarla ilgili düzenleme çalışmasının sinyalini veren Bozdağ'ın o açıklamaları...

Hükümetin 3600 ek gösterge çalışmasındaki maaş detayı ortaya çıktı! Devletin iki numaralı ismi açıkladı

Hükümet öğretmen, polis, hemşire din görevlisi gibi memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmalarında sona doğru yaklaştı. Hemşireler, diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacak. Çalışmadaki son durumu Binali Yıldırım açıkladı.

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına sürpriz zam çalışması duyuruldu! 3600 ek göstergeyle artacak

Emekli ikramiyeleri ve maaşlarına sürpriz zam çalışması duyuruldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılan çalışmanın çalışırken maaşlara yansıyacak bir artıştan ziyade emekli ikramiyesi ve maaşlarına dokunacak bir artış olacağına işaret etti.

Rize'de 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Rize'de meydana gelen sel ve heyelandan sonra toplamda 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı...

Rize'de 1039 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekipleri tarafından, yaşanan sel felaketleriyle gündeme gelen Rize'de toplam 1039 binada hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Samanyolu TV'nin Üsküdar'daki binası için karar verildi!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan Samanyolu'na ait Üsküdar'daki bina için karar verildi. Binanın güçlendirme çalışması yapılarak öğrenci yurdu olarak kullanılmasına karar verildi. 

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bina güçlendirme hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de, eski yöntemlerle mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış binalar büyük risk taşıyor. Buna karşın bu yapıların yeniden yıkılma süreci oldukça uzun ve maliyetli. Bina güçlendirme çalışmalarıyla binanın performans seviyesini yükseltmek ve iyileştirmek mümkün.

binada Güçlendirme çalışması Haberi

binada Güçlendirme çalışması

Güçlendirme çalışması için boşaltılan 3 katlı binanın bir bölümünde çökme meydana geldi. Çökme sırasında binanın önünde duran ev sahibi hayatını kaybetti. 

Olay dün, Mecidiye Caddesi üzerinde bulunan Süleyman Eşiyok’a (83) ait 3 katlı binada meydana geldi. Güçlendirme çalışmaları nedeniyle boşaltılan binanın önünde kontrol için dolaşan ev sahibi Eşiyok bir anda meydana gelen çökme nedeniyle molozların altında kalarak ayaklarından yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Eşiyok burada tedavi edildiği sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 


Mahalle sakinleri, büyük bir gürültü ile dışarıya baktıklarında binada çökme olduğunu ve Eşiyok’un da yerde yaralı olarak yattığını söyledi. Vatandaşlar yaşlı adamın çocukları tarafından binaya yaklaşmaması konusunda sürekli uyarıldığını ama kendisinin uyarıları dikkate almadığını söyledi. 


Habertürk...