24 / 04 / 2024

binalar depreme dayanıklı mı

binalar depreme dayanıklı mı

17 Ağustos depreminin 17. yılında uzmanlar uyarıyor: Deprem unutmaya gelmez. Önlem alınmazsa, olası bir depremde 100 bin bina hasar görürken, 1.2 milyon aile evsiz kalacak.

Türkiye'deki binalar 19 yıllık deprem haritasına göre yapılıyor!

‘Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası’nın 19 yıldır revize edilmediğine dikkat çeken uzmanlar, yeni yapılan binaların da bu haritadaki veriler ışığında hazırlanan yönetmeliğe göre yapıldığını ve haritanın mutlaka ve acilen yenilenmesi gerektiğini vurguluyor.

Binalarda jeofizik yöntemler kullanılmalı!

Jeofizik Mühendisler Odası Şube Başkanı Erdem Orhun Kuybulu, yeni yapılan binalarda mutlaka jeofizik yöntemlerin kullanılması gerektiğini söyledi.

Yapı Denetim Birliği: Yeni bir Marmara Depremi'ne hazırlıklı değiliz!

Yapı Denetim Birliği 17 Ağustos ile ilgili basın açıklaması yaptı. Afet riski özellikle de deprem riski altında bulunan eski yapı yoğunluklu ve kalitesiz bina stoğunun bulunduğu ilçelerde, alanlarda yasanın öngördüğü amaç henüz gerçekleştirilemedi.

Cafer Kara: Türkiye'deki binaların yüzde 45'i depreme hazır değil!

Deprem gerçeğini bundan 15 yıl önce Marmara Depremi ile bir kez daha hatırlamış olan Türkiye’de mevcut binalara bakıldığında durum pek de iç açıcı değil. Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara konuyu değerlendirdi.

Hakan Çatalkaya: İstanbul’da 600 bin bina deprem riski altında!

Çanakkale’de meydana gelen şiddetli deprem, depremi tekrar akıllara getirdi. Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, İstanbul’da depreme dayanıksız 600 bin bina için tek çözümün dönüşüm olduğunu söyledi.

Konutların yüzde 45'i deprem tehtidi altında!

14 yıl önce Marmara Depremi ile ile bir kez daha Deprem gerçeğini hatırlamış olan Türkiye'de konut sektöründe hala problemler var. Türkiye'de konutların yüzde 45'i deprem tehtidi altında...

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorunların devam ettiğini ve çözüme kavuşturulmadığını vurguladı. Akarken '' İmar affı değil depreme dayanıklı binalar istiyoruz'' dedi. 

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 20-23 Aralık’ta!

Merakla beklenen Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi İstanbul Fuar Merkezi’nde 20-23 Aralık tarihlerinde ST Endüstri Radyo’nun ve çok sayıda sektör derneklerinin desteğiyle gerçekleştirilecek. 

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Depreme dayanıklı binalar için 3 altın kriter! 

Olaycom köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde depreme dayanıklı yapılar için gerekli 3 kriteri kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Depreme dayanıklı yapıda 3 altın kriter: Doğru zemin, doğru proje, doğru inşaat' başlıklı yazısı...

İstanbul'daki kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi! 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son 15 yılda İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi ile İstanbul genelinde çok sayıda kamu binasının depreme karşı dayanıklı hale getirildiğini dile getirdi. 

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Balıkesir'de depreme dayanıklı itfaiye binaları inşa ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki itfaiye binalarını yeniliyor. Şehir içerisinde bunulan binalar depreme dayanıklı hale getiriliyor. 

Depreme dayanıklı bina nasıl olmalı?

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, binaların depreme karşı nasıl güçlendirildiğini anlatarak, depreme dayanıklı binaların özelliklerini anlattı. 

Adliye binalarının depreme dayanıklılığı TBMM'nin gündeminde!

Adliye binalarının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

binalar depreme dayanıklı mı Haberi

binalar depreme dayanıklı mı

17 Ağustos depreminin 17. yılında uzmanlar uyarıyor: Deprem unutmaya gelmez. Önlem alınmazsa, olası bir depremde 100 bin bina hasar görürken, 1.2 milyon aile evsiz kalacak.


Büyük Marmara Depremi'nin bugün 17'nci yılı. Peki 17 Ağustos depreminin 3 bin binaya hasar verdiği İstanbul, 7 ve üzerinde bir şiddetle meydana gelebilecek muhtemel bir depreme hazır mı? Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) de dün bir rapor yayımladı. Beklenen büyük Marmara depremine İstanbul'un ne kadar hazır olduğunu ortaya koymak amacıyla yayınlanan rapora göre olası bir depremde 140 ila 180 bin kişinin ölmesi, 100 bin binanın ağır hasar görmesi ve 1 milyon 200 bin ailenin evsiz kalması bekleniyor. Jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendislerinden oluşan uzmanlar gelinen noktayı SABAH'a değerlendirdi.


TMMOB Raporu

Olası depremde 90 bin ölüm...