24 / 04 / 2024

Binalarda eklenti nedir

Binalarda eklenti nedir

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir yazıdan, balkon eklentisi ve teras gibi yerlerin genel kurulun 4/5 yazılı kararı ile kapatılabileceği gibi bir anlam çıkardım. Ancak birinin belediyeye şikayeti halinde imar kanununa aykırılıktan yıkımdan kurtulma olasılığı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Müştemilat nedir? Müştemilat modelleri ve kanunu nedir? 

Sözlükte eklenti anlamına gelen müştemilat, bir yapının belirli bölümünü yansıtır. Emlak terimlerinden biri olan müştemilat, evden ayrı olan bazı yerleri ifade eder. Peki müştemilat tam olarak nedir, müştemilat modelleri ve kanunu ne anlama gelir? İşte müştemilat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Binalarda kot nedir?

İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye kot deniyor. Peki binalarda kot nedir? Binalara kot nasıl verilir? İşte tüm merak edilenler...

Eklenti nedir? Nasıl anlaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir yazıdan, balkon eklentisi ve teras gibi yerlerin genel kurulun 4/5 yazılı kararı ile kapatılabileceği gibi bir anlam çıkardım. Ancak birinin belediyeye şikayeti halinde imar kanununa aykırılıktan yıkımdan kurtulma olasılığı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Binalarda eklenti nedir? Nasıl anlaşılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir binada eklentiden söz ediliyor. Eklenti nedir, nasıl anlaşılır?' sorusunu yanıtladı.

Eklenti brüt alanı nedir?

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme ait olan yeri eklenti olarak tanımlanıyor. Peki, eklenti brüt alanı nedir?

Yeni binalarda enerji kimlik belgesi!

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliği gereğince 2 Mayıs itibari ile eski binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu oluyor. Peki, yeni binalarda enerji kimlik belgesi zorunluluğu nedir?

Kat bahçesi oranı nedir?

Kat bahçeleri; Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. Peki, kat bahçesi oranı nedir? Kat bahçesi emsal hesabı nasıl yapılır?

Binalarda çekme mesafesi nedir?

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor. Peki, binalarda çekme mesafesi nedir?

Binalarda mülkiyet hakkı!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu soruya karşılık binalarda mülkiyet hakkı konusuna değindi. Peki mülkiyet hakkı nedir?

Eski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih!

Bir binanın enerji tüketimini ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Enerji kimlik belgesi yeni binalarda hemen alırken sski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih nedir?

Amortisman ayırma sınırı nedir?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman ayırma sınırı nedir? 2015 amortisman oranları..

İnşaat şaftı nedir?

Yapılarda metrekare hesaplarına dahil edilen şaftlar, yüksek binalarda asansör boşluğu, baca boşluğu gibi boşluklar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, inşaat şaftı nedir? İnşaatta şafta neler dahildir?

Yeni binalarda emlak vergisi indirimi!

Emlak vergisi, sahipleri tarafından taşınmaz mallar için ödeniyor. emlak vergisinde meskenler için birtakım vergi muafiyet ve indirimleri bulunuyor. Peki yeni binalarda emlak vergisi indirimi nedir?

Binalarda eklenti nedir Haberi

Binalarda eklenti nedir

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir yazıdan, balkon eklentisi ve teras gibi yerlerin genel kurulun 4/5 yazılı kararı ile kapatılabileceği gibi bir anlam çıkardım. Ancak birinin belediyeye şikayeti halinde imar kanununa aykırılıktan yıkımdan kurtulma olasılığı var mı?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bir yazıdan, balkon eklentisi ve teras gibi yerlerin genel kurulun 4/5 yazılı kararı ile kapatılabileceği gibi bir anlam çıkardım. Ancak birinin belediyeye şikayeti halinde imar kanununa aykırılıktan yıkımdan kurtulma olasılığı var mı? ● C.E.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun bir tabirine dikkat çekmek isterim. ‘Balkon eklentisi’ diyor. Şimdi bu ifade üzerine iki husustan söz etmeliyim. Birincisi, ‘eklenti’ tabiri. Kat mülkiyeti mevzuatı içinde eklenti diye bir uygulama var. Binadaki bir bağımsız bölümün dışında...