28 / 03 / 2024

Binalarda enerji tasarrufu asansör

Binalarda enerji tasarrufu asansör

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Pasif evlerle yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen pasif evlerle yüzde 90'a ulaşan enerji tasarrufu sağlanabiliyor. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Doğalgaz faturaları nasıl azaltılır?

Türkiye yeni yıla enerji fiyatlarındaki artışla girdi.  İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile yürürlüğe giren Enerji Kimlik Belgesi (EKB) zorunluluğunun orta vadede binalarda enerji tasarrufu sağlanması hususunda ciddi bir katkı sağlayacağını söyledi. 

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili soru önergesi verildi!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında kayıtlı olan binalara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sıfır emisyonlu binalarda yüzde 95 enerji tasarrufu mümkün!

Oxford Üniversitesi'nin "Sıfır Emisyonlu Küresel İnşaat Sektörüne Doğru" raporuna göre, sıfır emisyonlu binaların, geleneksel binalara göre enerji talebinde yüzde 95'e varan tasarruf sağladığı hesaplandı.

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi kuruldu!

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile fevzi Sezer tarafından kuruldu.

Binalarda enerji tasarrufu asansör Haberi

Binalarda enerji tasarrufu asansör

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, inşaat sektörünün gündeminde yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda nasıl enerji tasarrufu sağlanabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu. Binaların önümüzdeki 10 yıl içinde bugüne kıyasla yüzde 10-20 daha fazla enerji tüketeceğine dikkat çeken Turgay Şarlı, “Bir binada bulunan asansörlerin güç tüketimi, binanın tüm güç tüketiminin neredeyse yüzde 10’unu oluşturuyor. Eski teknolojiyi kullanan asansörleri modern sistemlerle değiştirerek güç tüketimini yüzde 70’e varan oranlarda düşürmek mümkün” dedi. Şarlı, New York’taki One World Trade Center’da kullanılan ThyssenKrupp markalı asansörlerin, binanın enerji tasarrufu yapmasına katkıda bulunduğunu da belirtti.


ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Turgay Şarlı, iklim değişikliği...