29 / 03 / 2024

binalarda ısı yalımı

binalarda ısı yalımı

İZODER Yönetim Kurulu Üyesi Hasyüncü, mevcut binalarda ısı yalıtımı yapılması durumunda buralarda kullanılan enerjinin yarı yarıya düşeceğini ve yıllık yaklaşık 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Isı yalıtımıyla daire başına 2,4 bin TL'lik tasarruf!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu ortaya çıkardı.

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

Mersin'de binalarda ısı yalıtımı semineri düzenlendi!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firmalarından Teknopanel sponsorluğunda, "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminer düzenlendi.

Isı yalıtımı içten mi dıştan mı?

Binalarda ısı yalıtımı işlemi, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek için yapılıyor. Peki, ısı yalıtımı içten mi dıştan mı yapılmalı?

Isı yalıtımı kullanımı yazında etkili olur mu?

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak için gerektiğine vurgu yaptı.

Isı yalıtımı yazın da enerji tasarrufu sağlıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak ve ideal konfor şartlarını sağlamak için en etkin yöntem olduğunu söyledi.

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Enerji verimliliği için binalara ısı yalıtımı yapılmalı!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu; "Enerji verimliliğinde hedeflere ulaşmak için toplam tüketimde önemli paya sahip olan binalarımızın ısı yalıtımlı olmasını sağlamalıyız" dedi..

Mehmet Özcan: Isı yalıtımı dünya dünya için hayati önem taşıyor!

Yalıtım sektörünün lider firmalarından Canpa'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özcan, ısı yalıtımının, tüm dünya ve insanlık için hayati önemde olduğunu vurguladı.

binalarda ısı yalımı Haberi

binalarda ısı yalımı

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Üyesi Harun Hasyüncü, enerji israfının önlenebilmesi için binalara ısı yalıtımı yaptırılması gerektiğini belirterek, "Mevcut yüzde 90'lık yapı stoğuna ısı yalıtımı yapılması durumunda buralarda kullanılan enerji yarı yarıya düşecek ve yıllık yaklaşık 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanabilecektir" dedi. Hasyüncü, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kullandığı enerjinin yüzde 73'ünü ithal ettiğini, toplam kullanılan elektrik enerjisinin ise yaklaşık yüzde 35'inin konutlarda ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıldığını söyledi.


YILDA 7 MİLYAR DOLARLIK TASARRUF


Enerjinin ithal edilmesi ve maliyetinin çok yüksek olmasına rağmen verimsiz kullanıldığını ifade eden Hasyüncü, şunları kaydetti: "Enerjiyi verimli kullanabilmek için öncelikle binalara yalıtım yapılması gerekiyor. Yalıtımlı binayla yalıtımsız bina arasındaki enerji kullanım oranı yarı yarıya fark ediyor. Yönetmelik gereği yeni binalarda yalıtımlar yapılıyor. Ancak...