23 / 04 / 2024

binalardaki ısı kayıplarının sebepleri

binalardaki ısı kayıplarının sebepleri

Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, Rixos Dawtown Otel'de gazetecilere yaptığı açıklamada binalarda pencerelerden kaynaklanan ısı kayıplarının yılda 5 milyar liranın havaya uçmasına neden olduğunu bildirdi...

Yerel yönetim uzmanından emlak vergisi kayıpları uyarısı!

Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal yaptığı açıklamada, belediyeleri Organize Sanayi Bölgelerindeki emlak vergisi kayıpları ile ilgili uyardı. İşte Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal'ın açıklamaları...

Altın gram fiyatı ne kadar? Çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın gram fiyatı yükseliş yönlü hareketlerini sürdürmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı hafta içi 2000 dolar psikolojik seviyesine kadar düşmesinden sonra kayıplarını geri almış durumda. Dolar kuru ve ons altın ile yön bulan altın gram fiyatı ise yükselişini güçlendirdiği görüldü.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

Avukat Onur Cingil, kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararını değerlendirdi. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? İşte ayrıntılar...

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı

Pazartesi günü SEC’in Binance borsasının kurucusu Changpeng Zhao’ya ve Amerika merkezli kripto para şirketi Coinbase’e dava açmıştı. Bu nedenle, ciddi satışlarla karşılaşan kripto para piyasası, dün öğleden sonra verdiği kayıpların tümünü geri almayı başardı.

Altın bilezik fiyatları sert düştü! Kuyumcular doldu taştı! 2 Mayıs 2023 altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

2 Mayıs Salı günü altın fiyatları güne değer kayıpları ile başladı. Altının ons fiyatının gerilemesi ile altın bilezik fiyatları da sert düştü. Kuyumcular doldu taştı. Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 2 Mayıs 2023 altın bilezik fiyatları.

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Kahramanmaraş depreminin ardından borsada dalgalı seyir devam ediyor. Endeks düzenleyici otoritelerin aldığı önlemlerle toparlanmaya çalışırken, geçmişte yaşanan depremlere bakıldığı zaman borsanın bir ay içerisinde kayıplarını telafi ettiği gözleniyor.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Borsa yatırımcıları kayıplarını kaç günde telafi edecek? BIST 100 endeksinde kısa vadede kritik seviyeler nerede?

Borsa İstanbul 2023 yılına kötü bir performans ile başladı. 23 Ocak’ta başlayıp tam 8 işlem günü aralıksız değer kaybını sürdürdü. 2008 küresel ekonomik krizinden bu yana yaşanan en uzun soluklu düşüşün ardından şimdi bu düşüşlerin nasıl telafi edileceği merak ediliyor.

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizdi ve depremde kayıpların nasıl en aza indirilebileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Altın ve platin borsaların geleceğini mi etkiliyor?

Borsada doğru zamanlama, kayıpların sınırlandırılması ve getirilerin artırılması açısından oldukça önemli. Borsa yazarı Mark Hulbert, akademik araştırmaya dayalı bir borsa tahmin modeline değindi.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kripto paralar kayıplarını telafi etti!

Omicron varyantının sebep olduğu tedirginlikler yüzünden Cuma günü yüzde 8 gerileyen Bitcoin, bugün yüzde 6 değerlendi ve kayıplarının önemli bir bölümünü telafi etti.

binalardaki ısı kayıplarının sebepleri Haberi

binalardaki ısı kayıplarının sebepleri


Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, binalarda pencerelerden kaynaklanan ısı kayıplarının yılda 5 milyar liranın havaya uçmasına neden olduğunu bildirdi. 


Şapoğlu, Rixos Dawtown Otel'de gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılarda cam seçiminin önemi ve ürün çeşitliliği konularında turizm ve inşaat sektörü temsilcilerine yönelik "Trakya Cam Akademisi Buluşması" düzenlendiğini söyledi. 


Enerji tasarrufunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli gündem maddesini oluşturduğunu ve enerji tasarrufunda binalardaki cam ve yalıtımın etkin rol üstlendiğini dile getiren Şapoğlu, en ucuz enerjinin tasarruf edilen enerji olduğunu kaydetti. 


Trakya Cam olarak binalarda cam ve yalıtım ile enerji tasarrufu sağlanması konusunda toplumsal bilinci artırmaya yönelik etkinlikler düzenlediklerini anlatan Şapoğlu, Türkiye'nin ihtiyacı olan enerjinin yüzde 74'ünü ithal ettiğini bildirdi.


Kullanılan enerjinin üçte birinin de binalarda tüketildiğine dikkati çeken Şapoğlu, "Binalardaki ısı kayıplarının yüzde...