27 / 04 / 2024

Binaların dış cephe reklamı

Binaların dış cephe reklamı

Binasının dış cephesine reklam alan, gelir elde eden tüm mülk sahiplerinin vergi beyannamesi vermesi gerekiyor. Yükümlülüklerini aksatan mülk sahipleri ağır cezalarla karşı karşıya kalabiliyor.

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

İzmir'de 5 bin 800 binanın dönüşümü için onay bekleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim'den sonra hasar gören, binaların dönüşümü için Dünya Bankası’yla 340 milyon dolarlık anlaşma sağladı. Proje için şu anda Cumhurbaşkanlığı'ndan onay bekleniyor. 

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Binaların dış cephesine isim yazdıranlar dikkat!

Birçok inşaat firması inşaatı üstlendikleri binaların dış cephesine isimlerini yazdırıyor. Ancak dış cepheye isim ve telefon yazdırmanın da vergiye tabi olduğu ortaya çıktı. 

Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı Paneli 21 Mayıs'ta!

Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı Paneli 21 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

ÇEDBİK Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Tunç Soyer'den riskli binaların dönüşümü için olağanüstü toplantı çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Mart Pazartesi günü Başkan Tunç Soyer’in çağrısı üzerine olağanüstü gündemle toplanacak. Toplantıda tek gündem olarak, riskli binaların dönüşümü konuşulacak.

Sıfır Enerjili Binalar’a dönüş başlıyor!

1 Ocak 2021’den itibaren yeni binalarda zorunlu hale getirilen ve birçok ülkenin de eylem planlarında yer alan ‘Sıfır Enerji Binalar’a dönüşüme dair yol haritası hazırlanıyor.

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılması mecliste!

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalar ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

Binaların dış cephe reklamı Haberi

Binaların dış cephe reklamı

Binasının dış cephesine reklam alan, gelir elde eden tüm mülk sahiplerinin vergi beyannamesi vermesi gerekiyor. Vergisel yükümlülükler aksatıldığında, hiç hesapta olmayan, ağır maliyetlerle, cezai yaptırımlarla karşılaşılaşabilirsiniz. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında ''Binaların dış cephe reklamına vergi var mı?'' sorusuna cevap verdi.

Geçenlerde okumuştum bu haberi... Zincirlikuyu’daki yüksek bir binanın-gökdelenin dış cephesi kiralanmış... Kiracı ünlü bir GSM firması...

Sonradan kiralama bedelinin ne kadar olduğu konusunda, mülk sahipleri arasında ihtilaf çıkıyor. (Mal sahipleri; binayı miras yoluyla edinmişler) Mirasçılar arasında ödenen kiralama bedelinin;  3 milyon lira mı, 10 milyon lira mı olduğu konusunda ihtilaf yaşanıyor. Ve bazı mülk sahipleri konuyu mahkemeye de taşıyor...

Kira bedelinin ne kadar olduğu mahkemede netleşecektir... Ancak olayın bir de vergisel yönü var. Elde edilen gelir, 3 milyon...