23 / 04 / 2024

binanın yaşı nereden öğrenilir

binanın yaşı nereden öğrenilir

Konut almak ya da kiralamak isteyen kişilerin birçoğu, beklenen İstanbul depremi sebebiyle yeni evlere yöneliyor. Bazı emlakçılar ve mülk sahipleri ise bu tercihi fırsata çevirerek alıcıları aldatıyor. 

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Türkiye'nin en büyük depremi kaç şiddetinde? Depremde binanın sallanması iyi mi?

Deprem ülkemizin coğrafi kaderidir. Bundan dolayı da herkesin bu gerçeğe göre yaşaması gerekmektedir. Peki “Depremde binanın sallanması iyi mi, kötü mü? İşte detaylar!

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Aksaray'da bir binanın balkonu çöktü!

Aksaray'da bir binanın balkonunun, evin giriş kapısının üzerine çöktü. Çökme sonucu mahsur kalan 75 yaşındaki kadın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Beyoğlu'nda bir binanın çatı katı çöktü!

Beyoğlu'nda bulunan bir binanın çatı katında çökme yaşandı. Olay sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken,sokakta bulunan otomobilde hasar meydana geldi.

Avcılar’da hasar gören 281 binanın yıkımı için son ay!

Gölcük’te 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremin ardından İstanbul Avcılar’da orta hasarlı olduğu tespit edilen 281 binanın güçlendirilmesi veya yıktırılması için tanınan süre ay sonunda bitiyor.

Bahçelievler'de yıkım kararı olan binanın balkonu çöktü!

İstanbul Bahçelievler'de yıkım kararı olan altı katlı bir binanın ikinci katındaki balkon kısmı çöktü. Sigara içmek balkona çıkan 50-55 yaşlarındaki bir kişi aşağı düştü ve ağır yaralandı. 

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar sonucunda Silivri Belediyesi, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkımına başladı.

Ordu'daki fırtına 4 katlı binanın çatısını uçurdu!

Ordu’da meydana gelen fırtına 4 binanın çatısını uçurdu. Binada yaşayan vatandaşlar korkularını dile getirdi.

Tarihi binanın TÜGVA'ya tahsis edildiği iddiası mecliste!

Tarihi bir binanın Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki 90 yıllık binanın merdivenleri çöktü!

Hatay'da yıllar boyunca PTT hizmet binası olan tarihi binanın merdivenleri çöktü. Merdivenlerde kimsenin olmaması olası bir can kaybı yaşanmasını engelledi.

binanın yaşı nereden öğrenilir Haberi

binanın yaşı nereden öğrenilir

İstanbul'da beklenen büyük deprem sebebiyle pek çok vatandaş daha yeni ve sağlam binalarda yaşamayı tercih ediyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen bazı mülk sahibi ve emlakçılar, internet üzerinden verilen ilanlarda eski binaların 2000 yılı sonrasında yapılmış gibi gösteriyor. Habertürk'te yer alan habere göre; bu durum sadece internet ilanı ile sınırlı kalmıyor; DASK raporunda da bina yaşı ile ilgili yanlış bilgilere de yer veriliyor.

BİNA YAŞINDA İSPAT ARANMIYOR

Alıcıları bu tür sahtekarlıklara karşı uyaran İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Koçak, "Depremden sonra insanlarda yeni bina tercihi başladı. Özellikle 2000 yılı sonrası binalarda oturmak istiyorlar. İnternet ilan sitelerinde ya da afiş asılarak yapılan pazarlamalarda beyan üzerine ilerleniyor. Bazı fırsatçılar evin yapılma yılına dair yanlış bilgiler verebiliyor. Bu noktada gerekli araştırmalar yapılmazsa da yeni bina...