26 / 04 / 2024

Binaya proje dışı ilave yapılabilir mi

Binaya proje dışı ilave yapılabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'Müstakil binamın bahçe hizasına yaklaşık 1x2 ebadında bir ahşap balkon yaptım. Site dışında birinin şikayeti üzerine belediye ekipleri geldi, sözlü olarak yıkmamı söyledi. Ben de yıktım. Bunu tekrar nasıl yaparım?' sorusunu yanıtladı.

Bekar polislere lojman müjdesi!

Mega kent İstanbul başta olacak şekilde bazı büyükşehirlerde görev yapan polislere lojman için düğmeye basıldı. Söz konusu proje dâhilinde bekâr polislere Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliği ile 1+1 lojman inşa edilecek. 

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Macro Elektromekanik Mühendislik Proje Dış Ticaret Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Macro Elektromekanik Mühendislik Proje Dış Ticaret Taahhüt Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Atilla Kangüleç, Ceyhun Aracı, Mehmet Murat Sarısözen ve Serdar Taştan ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul yatırımında Celsus ile buy to let fırsatı!

Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul pazarının yıldızlaşan Celsus projesi, şu sıralar kiralanmak üzere satın alınan emlak fırsatı üzerine kurgulanıyor. "Buy to let” sisteminin altın çocuğu olan proje döviz bazında garantili kira getirisi avantajı sağlıyor.

Binaya proje dışı ilave yapılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Müstakil binamın bahçe hizasına yaklaşık 1x2 ebadında bir ahşap balkon yaptım. Site dışında birinin şikayeti üzerine belediye ekipleri geldi, sözlü olarak yıkmamı söyledi. Ben de yıktım. Bunu tekrar nasıl yaparım?' sorusunu yanıtladı.

ID Bodrum'a En İyi Müstakil Konut ödülü!

Sign Of The City Awards 2019 yarışmasında birinciler belli oldu. Yarışmaya 100’ün üzerinde başvuru gelirken beş kategoride toplam 30 proje ödüle layık görüldü. ID Bodrum “En İyi Müstakil Konut” ödülünü almaya hak kazandı...

Teslim edilmeyen inşaat projelerinde fesih hakkı doğar mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Belediye ve müteahhit ortaklığında yapılan inşaattan daire aldık. Bugün itibarıyla bize teslim edilmesi gereken tarih geçti ama asıl mesele inşaatın durdurulmasıdır. Proje dışı inşaat yapılmış vs. Haklarımız nelerdir? ' sorusunu yanıtladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne 11 global finans ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, finansman yapısı ile de dünyada beğeni topladı. Proje dünyanın saygın kurumlarından 11 global finans ödülüne sahip oldu.

İzmit'te 2 kaçak yapıya 12 bin 309 TL ceza!

İzmit Turgut Mahallesi Tonguçtepe Sokak No 15’te Hamza Ataç tarafından yapılan proje dışı imalata 1.162 TL para cezası verildi. Bekirdere Mahallesi Güven Sokak No 116 adresindeki kaçak yapıya 11 bin 147 TL para cezası verildi.

Proje Dünyası İnşaat ve Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Proje Dünyası İnşaat ve Yapı Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fahrettin Kocagöz, Kezban Kocagöz ve Şebnem Bingöl Kocagöz tarafından kuruldu.

Çatalca'ya 27 bin metrekarelik Ekoköy!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Belgrad Mahallesi'nde bir proje düşüncesi var. 27 bin metrekarelik bir Ekoköy kuruluyor. Neler yapılacak? Ekosistem projede kamp alanı, festival alanı, spor alanı ve ekotarım alanı olacak" dedi..

Kaplankaya'ya Fransız ilgisi!

Türkiye’nin en değerli projelerinden biri olarak gösterilen Kaplankaya projesi Fransız medyasının dikkatini çekti. Ege Bölgesi’nin en güzel kıyısında bulunan proje dünyanın önde gelen mimarları tarafından tasarlandı.

İstanbul Yeni Havalimanı dünyayı hayran bırakacak!

29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın her tarafı teknolojik yeniliklerle donatıldı. Sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak proje dünyayı hayran bırakacak.

Binaya proje dışı ilave yapılabilir mi Haberi

Binaya proje dışı ilave yapılabilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Müstakil binamın bahçe hizasına yaklaşık 1x2 ebadında bir ahşap balkon yaptım. Site dışında birinin şikayeti üzerine belediye ekipleri geldi, sözlü olarak yıkmamı söyledi. Ben de yıktım. Bunu tekrar nasıl yaparım?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Müstakil binamın bahçe hizasına yaklaşık 1x2 ebadında bir ahşap balkon yaptım. Site dışında birinin şikayeti üzerine belediye ekipleri geldi, sözlü olarak yıkmamı söyledi. Ben de yıktım. Bunu tekrar nasıl yaparım?

K.E.

*****

Bir binaya proje dışı ilavelerin yapılmasına karşı olduğumu her zaman yazılarımda ifade ederim. Okuyucum balkonun yıkılmadan önceki resmini de göndermiş. Bayağı da güzelmiş, kış bahçesi gibi ama yine de mevzuata aykırı. Peki böyle her mevzuata aykırı ilave hemen belediyenin elemanlarının gelip bakması ile yıkılır...