25 / 04 / 2024

Bingöl deprem konutu

Bingöl deprem konutu

Bingöl Kiğı'ya 500, Yayladere'ye 400, Adalı'ya 250 ve Yedisu'ya 120 deprem konutu yapılması planlanıyor. İllçe ve köylerde yapılacak konutların ilçe merkezine yapılması için kampanya başlatıldı.

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

TOKİ Malatya deprem konutları kura sonucu sorgulama ekranı 2024! AFAD TOKİ Malatya deprem konutu sonucu nasıl öğrenilir?

TOKİ Malatya deprem konutları kura sonucu sorgulama ekranı 2024 pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte AFAD - TOKİ Malatya deprem konutu sonuçları öğrenme detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 46 bin deprem konutu ve köy evi için teslim tarihi verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 46 bin deprem konutu ve köy evini yıl sonuna kadar teslim etmeyi planladıklarını söyledi. 

Son Dakika! Bingöl'de deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. AFAD, Bingöl'de deprem olduğunu açıkladı. Deprem bölge halkında paniğe neden oldu. İşte detaylar...

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Erzincan-Karlıova arası ile Karlıova-Bingöl arası hassas!

Bingöl'un Kiğı ilçesinde bugün saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA DEPREM: Bingöl 4.2 büyüklüğünde deprem oldu!

Son dakika: Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesinde 4.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem listesi...

Gaziantep'te 42 bin 358 deprem konutu inşa edilecek!

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamda Gaziantep'te 42 bin 358 deprem konutu inşa edileceğini kaydederek, bunların 12 bin 607'sinin köy evi olduğunu söyledi.

SONDAKİKA! Bingöl'de deprem oldu!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Genç ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Bu haber son dakika olarak duyuruldu.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür,Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri peş peşe duyurdu. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Elazığ'da 1894 deprem konutu için kura çekildi! 

Elazığ'da, geçen yıl meydana gelen 6.8 ve 5.3'lük depremler sonrası Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilen 1894 deprem konutu için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Bingöl'de yapı stokunun yüzde 80'i yenilendi!

18 yıl önce Bingöl'de yaşanan deprem sonrasında kentte yapılan çalışmalar sonrasında kent genelinde yapı stoku yüzde 80 oranında yenilendi. 

Bingöl deprem konutu Haberi

Bingöl deprem konutu

Bingöl Kiğı'ya 500, Yayladere'ye 400, Adalı'ya 250 ve Yedisu'ya 120 deprem konutu yapılması planlanıyor. 3 Aralık 2015'te Kiğı ve çevre ilçelerinde meydana gelen ve uzun süredir artçılarla  artçılarla devamlı kendisini his ettiren depremin ardından ilçe ve köylerde yapılacak konutların ilçe merkezine yapılması için kampanya başlatıldı. 


İlçe Tapu Müdürlüğünden ve Belediye yöneticilerinden aldığımız bilgiye göre ilçe merkezinde 82 dönüm özel idare bünyesinde hazine arazisi mevcut yine Eskişehir mahallesi Güneyağıl yolu üzerinde konuta elverişli hazine arazisi var. 


İlçe içinde alt yapı sorunu yok, su sorunu yok, ilçeye bin tane konut bile yapılabilir, yeter ki yetkililer inansın. Yine ilçe içinde yıllar önce yapılmış yıkılmak üzere olan eski belediye konutlarının yerleri değerlendirilebilir, eski afet konutları kentsel dönüşüm çerçevesinde ilçeye yeni bir vizyon kazandırmak için fırsat...