27 / 04 / 2024

Bir Derste Zanaatlarımız

Bir Derste Zanaatlarımız

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’nın değerlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen ‘Etkin Şehir’ projesi kapsamında Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban, ‘Kaybolan Zanaatlarımız’ konusunda bilgiler verdi

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşma yapan İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapının kalmayacağını açıkladı. 

Markette un, tuz, şeker, makarna, ekmek derken en çok kullandığımız bir hizmete daha büyük zam. Açıklama geldi

Türkiye'de benzin fiyatlarının artmasının ardından market ürünleri başta olmak üzere birçok üründe artış devam ediyor. En çok kullandığımız hizmetlerden birine daha zam geldi. O şehirdeki vatandaşlarımızı ilgilendiriyor.

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıkladı!

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıklayarak yatırımcıları uyardı. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüşün gramı kaç lira olacak?

Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi? İslam Memiş bir iyi bir de kötü haber verdi! Bunu yapmayın!

Altın fiyatları yılın son günlerinde yükselmeye devam ederken, ''Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi?'' sorusunun yanıtını merak edenler için Altın Kahini İslam Memiş bir iyi bir de kötü haber verdi! Bunu yapmayın!

Eurolarımızı bozduralım mı? sorusunun net yanıtı! Euro alıp bir kenarda bekletenler şok olacaksınız

Euro/TL'ye yatırım yapan yatırımcıların euronun ne zaman yükselişe geçeceğini merak ediyor. Dün 18,61 liradan kapanış yapan euro kuru bugün yükselişe geçerken yatırımcılar ''eurolarımızı bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki euro kuru bugün ne kadar? Euro yükselecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

Murat Kurum yeni projeler için müjde verdi! 'Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi oluyor' dedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yeni bir sosyal konut projesi açıklanacağının sinyallerini vererek "Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" diye konuştu.

Murat Kurum: İzmir'de evine kavuşturmadığımız tek bir depremzede bırakmayacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "2022'de İzmir'de evine kavuşturmadığımız tek bir depremzede bırakmayacağız" dedi.

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Murat Kurum: 1 hafta içinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum İzmir'deki depremin ardından muhtarlarla bir araya geldi. Kurum, "Bir hafta 10 gün içerisinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız'' dedi.

Bendevi Palandöken: Kantinci esnafımız kira vermemeli!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Çok zor bir yıl geçiren kantinci esnafımız, bu eğitim öğretim yılında kira vermemeli, çalışmadıkları süredeki elektrik ve su faturalarından muaf tutulmalı" dedi.

Giresun'da yeni yatırımlarımızın projelerini bir an önce tamamlıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Giresun'daki selle ilgili, "Yeni güzergah ve yeni projelerle derelerden etkilenmeyecek yatırımları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni yatırımlarımızın projelerini bir an önce tamamlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya yaptığı açıklamada, "Her an yeni bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var" dedi.

Bir Derste Zanaatlarımız Haberi

Bir Derste Zanaatlarımız

Şehir Kütüphanesi Üftade Salonu’nda gerçekleştirilen “Bir Derste Zanaatlarımız” adlı programda, geleneksel el sanatları başta olmak üzere el emeği göz nuru olan mesleklerin teknoloji karşısında tutunmakta güçlük çekse de turizm açısından önemli özellik taşıdığını anlatan Duban, “Turizm için büyük değer taşıyan kültürel ve tarihi mirasın yoğunluklu olduğu bölgelerde özellikli mesleklerin ürünleri hediyelik eşya olarak yaşatılmalı ve zenginleştirilerek geliştirilmelidir. Esnafların kendini geliştirmeleri, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurumların bütünleşik akılla esnafa sahip çıkması; esnafın eğitilmesi ve tüm Bursalıların özüne ait değerlere sahip çıkması gerekir. Bu kapsamda Etkin Şehir projesinin kurumları, kuruluşları, gönüllü grupları bir çatı altında toplaması ve tüm şehre yayılacak etkinlikler zinciri oluşturması büyük bir fırsattır” dedi.


MESO olarak 144 farklı meslek dalına ilişkin sosyal ve ekonomik projeler üretmeye...