19 / 04 / 2024

Birinci el konut satışları

Birinci el konut satışları

Gayrimenkul sektörü, yeni proje inşaatların hayata geçirilmesi ve inşaat yatırımlarının devam edebilmesi için birinci el konutlara destek verilmesini istiyor.

Sıfır konut satışında rekor!

2018 Ekim ayında 146 bin 536 konut satıldı. Yüzde 19,2 artan satışlarda ilk defa satılan konut sayısı damga vurdu. Ekimde ilk kez satılan konut sayısı 74 bin 815 oldu. Toplam konut satışları içinde yeni konutun payı; ilk kez ikinci el satışı geçerek yüzde 51,1 oldu.

Birinci el konutlar ilk kez ikinci el konut satışlarını geçti!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

ABD'de 2. el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine artış gösterdi.

İkinci el konut satışı toplam satışların yüzde 70’ini oluşturdu!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa tarafından hazırlanan "İkinci El Konut Piyasası Raporu”na göre; ikinci el konut satışları yüzde 37 yükseldi. 

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde!

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde kaydedildi. Buna göre, ülkede ikinci el konut satışlarının Eylül ayında aylık bazda yüzde 7 yükseldiği açıklandı.

ABD'de ikinci el konut satışları yüzde 2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Ağustos 2021'de aylık bazda yüzde 2 azaldı ve 5,88 milyona geriledi.

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 2 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Temmuz 2021'de aylık bazda yüzde 2 arttı ve 5,99 milyona çıktı.

ABD'de ikinci el konut satışlarında artış!

ABD'de ikinci el konut satışları Haziran ayında aylık yüzde 1,4 artarak 5,86 milyon oldu. 

ABD'de ikinci el konut satışları Nisan ayında azaldı!

Merakla beklenen ABD ikinci el konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan son rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Nisan ayında azaldı...

ABD'de ikinci el konut satışları yüzde 2,7 azaldı!

ABD'de ikinci el konut satışları, tüm beklentilere rağmen Nisan ayında geçtiğimiz yılın Nisan ayına göre yüzde 2,7 azalışla 5,85 milyona geriledi.

Nisan ayında birinci el konut satışları arttı!

TUİK tarafından 2021 yılı Nisan ayında 95 bin 863 adet konut satışı yapıldı. Açıklanan rakamlara göre; Nisan'da 29 bin 212 adet konut da ilk defa el değiştirdi.

İkinci el konut satışları düştü mü?

021 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre konut satış adedi yüzde 23, 2. el konut satışları da yüzde 22 oranında azalma gösterdi. 

Birinci el konut satışları Haberi

Birinci el konut satışları

Gayrimenkul sektörünün önemli temsilcileri, inşaat sektöründe yatırımların hız kesmeden devam edebilmesi için sektöre birinci el konut için yeni destek beklediklerini dile getirdi. Temsilciler  kamu bankalarının sağladığı düşük maliyetli konut kredileri ile haziran ve temmuz aylarında önemli satış rakamlarına ulaşıldığını ancak kredilerin genellikle ikinci el konutlarda kullanıldığı için bu desteğin etkisinin sınırlı kaldığını dile getirdi. 

Milliyet'te yer alan habere göre, İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “Devletin bu süreçte sektörün yanında yer alması, sektörün ayakta kalmasını sağladı. Ancak sektörün sağlıklı bir şekilde, faaliyetlerine uzun soluklu olarak devam edebilmesi için sadece birinci elleri kapsayan uzun süreli bir desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Durbakayım “Birinci el konut satışı olarak sektöre aktarılan krediler; inşaat firmalarının banka kredilerinin kapatılmasında, 250 yan sektörden mal ve hizmet alımında...