28 / 03 / 2024

Birleşik Krallık yapı izinleri

Birleşik Krallık yapı izinleri

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" değerlendirilecek. 'Hastane, okul ve konut' inşası için yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Borsa İstanbul’a geçen yıl portföy değeri en çok artan yabancı yatırımcının geldiği ülke Katar oldu. Katar’ın ardından ikinci sırada ABD yer aldı. Birleşik Krallık ise 4 puan geriledi.

Birleşik Krallık konut piyasasında yükseliş bekleniyor!

RBC Capital analistleri Çarşamba günü yayınladıkları raporda Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında artış beklediklerini belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Nissan açıkladı! Yeni modelinin elektrikli versiyonunu İngiltere'de üretecek

Nissan, Birleşik Krallık'taki Sunderland fabrikasında üretimi yapılan üç modelinin yüzde 100 elektrikli versiyonları üretmeye hazırlandığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Birleşik Krallık yapı izinleri Haberi

Birleşik Krallık yapı izinleri

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, ülke genelinde yapı inşaatlarının hızlandırılması amacıyla, bazı projelerin otomatik olarak onaylanmasını sağlayacak yeni bir sistemi uygulamaya başlayacaklarını belirtti. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Bakan'ın açıklamasına göre, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" belirlenecek. Birinci kategoride, "gelişmeye ayrılan" inşaat alanları kapsamında, "hastane, okul ve konut" inşası için değerlendirilecek ve bu alanlar için getirilecek yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

İkinci kategoride bulunan 'yenileme' amaçlı ayrılan inşaat alanlarının ruhsatlandırmaları ise "ilke olarak izin verilecek" alanlar olarak belirlenecek ve belirli incelemeleri da kapsayan inşaat izinlerinin verilme sürecine hız katılacak.

Üçüncü kategoride ise "korunma" alanları olacak ve bu bölgelerde inşaat izni alınamayacak. 

Bakan, "Uygulamaya başladığımız daha kolay, daha hızlı ve insan odaklı bir sistem ile ihtiyaç duyulan konut...