24 / 04 / 2024

Bisiklet İstasyonları yönetmelik taslağı

Bisiklet İstasyonları yönetmelik taslağı

Bisiklet yollarının kriterleri belirlendi. Düzenlemeye göre yolların genişliği en az 130 santimetre olacak. Bisiklet yoluyla taşıt yolu arasında 50 santim emniyet mesafesi bulunacak, iki yol refüjle birbirinden ayrılacak.

Melikgazi Anbar'daki dönüşüm için yönetmelik hazırlandı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahallesinde devam eden Kentsel Dönüşüm Projesinin daha bütünlük, disiplin ve örnek teşkil etmesi açısından yönetmelik hazırlandığını söyledi.

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 14 Kasım 2015 tarihinde 29532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında ertelenen hükümler..

Vergi incelemelerinde uyulacak usul ve esaslar hakkında yönetmelik değişikliği!

Vergi incelemelerinde uyulacak usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 6 Kasım 2015 tarihinde 29524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi incelemelerinde uyulacak usul ve esaslar..

Şehir içi bisiklet yolları yapımı için yönetmelik yayınlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehir içi yollarda bisikletlerin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin yönetmelik yayınladı.

AVM'lerdeki çocuk oyun alanları için yeni yönetmelik!

Develi’nin çocuk oyun alanında yaşanan skandalın ardından, bu alanların güvenliği tartışma konusu oldu. AVM’lerde bulunan çocuk oyun alanları için yeni bir yönetmelik hazırlandığı ortaya çıktı.

AVM'lere yeni yönetmelik!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Kariyo, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı sektörde yeni bir dönemi başlatacak. AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek" dedi.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 16 Eylül 2015 tarihinde 29477 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik 10 Ekim 2006 salı günü 26315 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte, hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik!

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar..

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik!

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar...

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10 Haziran 2015 tarihinde 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Bisiklet İstasyonları yönetmelik taslağı Haberi

Bisiklet İstasyonları yönetmelik taslağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıllardır bir türlü tam anlamıyla uygulamaya koyulamayan bisiklet yollarıyla ilgili Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Yönetmelik Taslağı’nı tamamladı. Bakanlığın kurumların görüşüne açtığı taslaktaki bisiklet yollarının özellikleri şöyle:


YENİ PLANLARDA OLACAK

Yeni yerleşimlerin planlanmasına, şehir içinde bisiklet yolu genişlikleri de eklenecek.


Bisiklet yolunun yaya kaldırımında ve taşıt yolu tarafında tek şeritli olarak yapılması halinde, bisiklet yolu şerit genişliği en az 130 santim olacak. Taşıt yolu tarafında 50 santim genişliğinde emniyet mesafesi bırakılacak.


Bisiklet yolu şerit genişliğinin taşıt yolundaki emniyet mesafesiyle birlikte en az 160 santim olması gerekecek. Yaya kaldırımı genişliği, bisiklet yolu sebebiyle 150 santimden daha az olamayacak. 


REFÜJLE AYRILACAK

Trafik güvenliği göz önüne alınarak en az 60 santim genişliğinde ve en az 10 santim yüksekliğinde bir refüjle bisiklet...