26 / 04 / 2024

Bisiklet Yolları yönetmelik taslağı

Bisiklet Yolları yönetmelik taslağı

Bisiklet yollarının kriterleri belirlendi. Düzenlemeye göre yolların genişliği en az 130 santimetre olacak. Bisiklet yoluyla taşıt yolu arasında 50 santim emniyet mesafesi bulunacak, iki yol refüjle birbirinden ayrılacak.

Murat Kurum: Yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yapıyoruz!

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Bisiklet yolları en büyük önceliğimiz!

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge bugünkü yazısında bisiklet yollarını kaleme aldı. İşte "Ulaştırma Bakanı: Bisiklet yolları en büyük önceliğimiz" başlıklı o yazı...

Bisiklet Yolları Yönetmeliği!

Bisiklet Yolları Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunlu hale getirildi.

Isparta'ya yeni bisiklet yolları geliyor!

Isparta Belediyesi tarafından geçen yıllarda başlatılan bisiklet yolları projesi Çünür Yenişehir ile sürüyor. 

Manisa'ya yeni bisiklet yolları geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Meclis toplantısı üçüncü oturumu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıda Manisa'ya yapılacak olan bisiklet yolları masaya yatırıldı...

Gaziantep'e yeni bisiklet yolları geliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ulaşıma bir kolaylık daha getirdi. Belediye, kentin yoğun caddelerinin bulunduğu noktalara “bisiklet istasyonları ve bisiklet yolları” yaptı.

Şehir içi bisiklet yolları yapımı için yönetmelik yayınlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehir içi yollarda bisikletlerin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin yönetmelik yayınladı.

İBB bisiklet yollarını arttırmaya çalışıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bisiklet kullanımını teşvik ile sağlık, çevre ve ekonomiye katkı sağlamak için bisiklet yollarını arttırmaya çalışıyor.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik!

İşyerlerinde işveren veya işveren vekili tarafından yürütülecek i sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik 29 Haziran 2015 tarihinde 29401 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte esaslar...

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Haziran 2015 tarihinde 29376 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı!

27 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik ile Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı..

Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik!

Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik 27 Mayıs 2015 tarihinde 29368 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Bakanlıkça yapılacak yardımların usul ve esaslarını belirliyor...

Bisiklet Yolları yönetmelik taslağı Haberi

Bisiklet Yolları yönetmelik taslağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıllardır bir türlü tam anlamıyla uygulamaya koyulamayan bisiklet yollarıyla ilgili Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Yönetmelik Taslağı’nı tamamladı. Bakanlığın kurumların görüşüne açtığı taslaktaki bisiklet yollarının özellikleri şöyle:


YENİ PLANLARDA OLACAK

Yeni yerleşimlerin planlanmasına, şehir içinde bisiklet yolu genişlikleri de eklenecek.


Bisiklet yolunun yaya kaldırımında ve taşıt yolu tarafında tek şeritli olarak yapılması halinde, bisiklet yolu şerit genişliği en az 130 santim olacak. Taşıt yolu tarafında 50 santim genişliğinde emniyet mesafesi bırakılacak.


Bisiklet yolu şerit genişliğinin taşıt yolundaki emniyet mesafesiyle birlikte en az 160 santim olması gerekecek. Yaya kaldırımı genişliği, bisiklet yolu sebebiyle 150 santimden daha az olamayacak. 


REFÜJLE AYRILACAK

Trafik güvenliği göz önüne alınarak en az 60 santim genişliğinde ve en az 10 santim yüksekliğinde bir refüjle bisiklet...