29 / 03 / 2024

bisiklet yolları

bisiklet yolları

ŞEHİR içi yollarda bisikletin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Bisiklet yolları geliyor!

Bisiklet yollarının kriterleri belirlendi. Düzenlemeye göre yolların genişliği en az 130 santimetre olacak. Bisiklet yoluyla taşıt yolu arasında 50 santim emniyet mesafesi bulunacak, iki yol refüjle birbirinden ayrılacak.

Bağdat Caddesi ve Minibüs Caddesi'nde bisiklet yolu kampanyası!

Sahil yolunda olduğu gibi Bağdat Caddesi ve Minibüs Caddesi'nde ( Fahrettin Kerim Gökay Caddesi) bisiklet yollarının çoğalması için Kadıköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne imza topluyor.

Bisiklet yollarına 4.3 milyon TL şartlı nakdi yardımı yapıldı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 2 yılda olan çevre kirliliğinin giderilmesi kapsamında bisiklet yolu yapımı için 4.3 milyon TL şartlı nakdi yardımı yapıldığını bildirdi.

Metrobüs yolunda yeni uygulama!

Metrobüs yolundaki yeni uygulamayla artık sabah 06.00 ile 10.00 ve akşam ise 16.00 ile 22.00 saatleri arasında bisikletleri ile seyahat edenleri görebiliriz.

64 bisiklet yolu projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Belediyelerin 64 bisiklet yolu projesi, ilgili teknik dairelerce onaylanmış olup, bütçe imkanları dahilinde değerlendirilecek" dedi. Bakanlık belediyelere yıl sonuna kadar 189 temizlik aracı dağıtacak.

81 İlde Bisiklet Yolu Projesi'ne 2 milyon lira destek sağlanacak!

Hava kirliliğinin önlenmesi için de toplu taşıma araçlarıyla bisiklet kullanımını özendirmeyi istediklerini vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu çerçevede ''81 İlde Bisiklet Yolu Projesi'' hazırladıklarını ifade etti

Erdoğan Bayraktar: Bisiklet yollarına 5 milyon liralık destek verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çocuklar için en güzel karne hediyesi bisiklet, bisiklet yollarına 5 milyon liralık destek yapılacak dedi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bisiklet yolluna maddi destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelere bisiklet yolu yapmaları için maddi destek vermeye başladı.

İBB Bisiklet Yolları Uygulama projelerine devam ediyor!

İBB bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için Anadolu ve Avrupa yakalarında Bisiklet Yolları Uygulama projeleri çalışmalarına devam ediyor

Cadde kenarlarına araba park edilmeyecek!

Ekolojik Planlama konusu altında, yenilenebilir enerjiyi kullanacak, açık ve ağaçlandırılmış geniş alanlara sahip, çevreye zarar vermeyen ve geri dönüşümde ileri kriterleri hayata geçiren projeler destek görecek

İstanbul’da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, İstanbul – Sultanahmet etabı kapsamında 15 Ekim Pazar günü kentte bazı yollar trafiğe kapatılacak. İşte detaylar...

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı! Sürücüler dikkat! İşte trafiğe kapatılan o yollar...

İstanbul'da, 57'inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun son etabı bugün gerçeleştiirliyor. Bu nedenle megakent İstanbul'da bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Peki İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapatıldı? İşte trafiğe kapatılan o yollar...

Murat Kurum: Yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yapıyoruz!

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

Pendik bisiklet yolu projesinde son durum ne?

İstanbul Pendik'te  Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgeleri için planlanan 50 kilometrelik “Bisiklet Yolları Projesi”nde çalışmalar Mart ayından itibaren yeniden başlayacak.

Lüleburgaz modern bisiklet yollarına kavuşuyor!

Çalışmalarına devam eden Lüleburgaz Belediyesi uzun vadede kentin dört bir yanını saracak bisiklet yolları için düğmeye bastı.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Adil Karaismailoğlu: Bisiklet yolları en büyük önceliğimiz!

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge bugünkü yazısında bisiklet yollarını kaleme aldı. İşte "Ulaştırma Bakanı: Bisiklet yolları en büyük önceliğimiz" başlıklı o yazı...

Ankara'daki üniversiteler bisiklet yollarına kavuşuyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önemli projeleri arasında yer alan “Bisiklet Yolu Projesi”nin hayata geçtiği Başkent’te üniversite yerleşkelerinde de bisiklet yolu yapımı hızlandırıldı. 

Bursa Gökdere'ye millet bahçesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gökdere'deki 200 bin metrekarelik alanı, içinde yürüyüş ve bisiklet yolları, millet kıraathaneleri, çocukların ve gençlerin rahatlıkla vakitlerini geçirebileceği alanların yer alacağı millet bahçesi haline getireceklerini belirtti. 

Bisiklet ile scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha akıllı ve modern ulaşım sistemlerine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekerek "Bu kapsamda bisiklet ve scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz” diye konuştu.

Murat Kurum'dan Konya'ya millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki dönemde de Konya'mızın ihyası ve inşası için vizyon projelerimizi hemşehrilerimizle paylaşacağız. Millet bahçeleri ve bisiklet yolları ile daha yeşil, daha sağlıklı bir Konya'yı hep birlikte yaşayacağız" dedi.

Beykoz Çavuşbaşı'nda Meydan Düzenleme Projesi inşaatı başladı! 

Beykoz Çavuşbaşı’nda düzenli yeşil alanları, çocuk oyun parkı, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla sosyal hayatın merkezi haline gelecek Çiftlik Mahallesi Meydan Düzenleme Projesi inşaatı başlatıldı...  

bisiklet yolları Haberi

bisiklet yolları

ŞEHİR içi yollarda bisikletin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  


MAVİYE BOYANACAK 


Bisiklet yollarının metro, tren, otobüs, vapur ve benzeri toplu taşıma ağlarına bağlanacak şekilde bütünleşmesi sağlanacak. Yollar uzun ömürlü mavi renkli boyayla boyanacak. Bisiklet yolu ağları üzerinde trafik işaret ve işaretlemeleriyle sinyalizasyon sistemleri...