26 / 04 / 2024

bisiklet yolu projesi

bisiklet yolu projesi

4 Mart 2019 tarihi itibarıyla Türkiye'de kaç kilometrelik bisiklet yolu bulunduğu ve bisiklet yolu yapılması planlanan iller TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: Bisiklet ve yürüyüş yolu yapma zorunluğu getiriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Stratejik planda, artık yeni planlanacak alanlarda bisiklet ve yürüyüşü yolu yapma zorunluğu getiriyoruz. Bu da şehirlerimizin daha yaşanabilir hal alması için önemli." diye açıklama yaptı. 

Belediyelere bisiklet yolu ve gürültü bariyeri desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile belediyelere 3 bin kilometrelik bisiklet yolu ile 60 bin kilometrelik "gürültü bariyeri" desteği sağlanacak. 

Mehmet Müezzinoğlu şehir hastanelerinin ne zaman açılacağını açıkladı!

Yeni Birlik yazarı Aslı Üstünkaya, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdi. Müezzinoğlu, bisiklet projesi ve şehir hastanelerinin ne zaman açılacağı konusunda bilgiler verdi.

İstanbul’a 1.100 kilometre bisiklet yolu geliyor!

Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla 2023’e kadar Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı hedeflerinin 81 ile bisiklet yolu yapmak olduğunu söyledi.

Karşıyaka – Mavişehir tramvayı, bisiklet yolu projesini engelledi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’da inşaatına başladığı Karşıyaka – Mavişehir tramvayı kesintisiz bisiklet yolu projesini kesintiye uğrattı.

İdris Güllüce: 929 projeye 104 milyon 893 bin TL destek sağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 2013 yılında belediyelere yapılan desteğin toplam da 104.893.212 TL olduğunu açıkladı. Bakan Güllüce, belediyelere 133 Çöp toplama aracı, 36 vidanjör ve 43 adet yol süpürme aracının hibe edildiğini belirtti.

64 bisiklet yolu projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Belediyelerin 64 bisiklet yolu projesi, ilgili teknik dairelerce onaylanmış olup, bütçe imkanları dahilinde değerlendirilecek" dedi. Bakanlık belediyelere yıl sonuna kadar 189 temizlik aracı dağıtacak.

Kentsel dönüşümle 81 ilde bisiklet yolu projesi hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet yollarını yaygınlaştırarak hava kirliliğinin önüne geçmek için belediyelere ilk etapta yaklaşık 1 milyon lira kaynak aktardı

Bisiklet Yolu Projesi'yle belediyelere yüzde 45 finans verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet yollarıyla araç kullanımını azaltarak, hava kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Ankara Gölbaşı'nda bisiklet yolu projeleri hızlandı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek 1. Etap Bisiklet Yolu Projesi’nin bitirilmesinin ardından bisiklet yolu projelerini hızlandırdı. 

Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatında incelemelerde bulundu...

Tokat Turhal'da bisiklet yolu uzunluğu 32 kilometreye çıkacak!

Tokat'a bağlı Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ilçede bisiklet yolu uzunluğunun 32 kilometreye çıkacağını dile getirdi. 

Samsun Tekkeköy'e bisiklet yolu geliyor!

Samsun Tekkeköy Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait bölümde bisiklet yolu inşa edecek. 

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Bursa Panayır'a bisiklet yolu inşa ediliyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi'ne 1360 metre uzunlukta bisiklet yolu inşası için çalışmalara başladı. 

Arnavutköy'ün ilk bisiklet yolu Hadımköy'de inşa edilecek! 

Arnavutköy Belediyesi ilçe geneline bisiklet yolu kazandırmak için düğmeye bastı. Belediye Hadımköy'de 3 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edecek. 

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Trabzon Araklı'ya bisiklet yolu müjdesi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında kent genelinde yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Zorluoğlu kente inşa edilecek bisiklet yolu için 10 Mart'ta ihale yapılacağını dile getirdi. 

Alanya'ya kesintisiz bisiklet yolu geliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde devam eden kesintisiz bisiklet yolu proje inşaatının ilk etap çalışmalarında sona yaklaşıldı.

bisiklet yolu projesi Haberi

bisiklet yolu projesi

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin, 4 Mart 2019 tarihi itibarıyla Türkiye'de kaç kilometrelik bisiklet yolu bulunduğuna ve bisiklet yolu yapılması planlanan illere ilişkin soru önergesi hazırladı. Sezgin, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin'in soruları:

1- 4 Mart 2019 tarihi itibariyle Türkiye'de kaç kilometrelik özel bisiklet yolu bulunmaktadır? İllere göre dağılımı nedir?
2- Türkiye'de yapılması planlanan özel bisiklet yolu bulunan iller...