25 / 04 / 2024

bisiklet yolu

bisiklet yolu

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var" dedi.

Ankara'da 56 kilometrelik bir bisiklet yolu inşaatına başlandı!

Ankara Ulaşım Çalıştayı'nın açılışında konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "56 kilometrelik bir bisiklet yolu inşaatına başladık" dedi...

Belediyelere bisiklet yolu ve gürültü bariyeri desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile belediyelere 3 bin kilometrelik bisiklet yolu ile 60 bin kilometrelik "gürültü bariyeri" desteği sağlanacak. 

Bisiklet yolu yapanlara 7,5 milyon lira destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk ,toplam 7,5 milyon liralık destekle 91 kilometrelik bisiklet yolu yapılacağını söyledi...

Beijing'de bisikletliler için özel yol inşa edilecek!

Beijing'de bisikletliler için özel yol inşa edilecek. Yapılacak otoyol projesinin inşaatı gelecek yıl başlayacak...

İstanbul’a 1.100 kilometre bisiklet yolu geliyor!

Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla 2023’e kadar Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı hedeflerinin 81 ile bisiklet yolu yapmak olduğunu söyledi.

Malatya Tohma Çayı'na bisiklet yolu geliyor!

Malatya Büyükşehir Meclisi tarafından, Darende İlçesi Tohma Çayı boyunca bisiklet yolu yapılması ve Tohma Çayı boyunca ulaşım aksının 15 metre olarak düzenlemesi ile ilgili İmar Komisyon raporu da oylanarak kabul edildi.

Gaziosmanpaşa Eminönü arasında yapılan bisiklet yolu açıldı!

Gaziosmanpaşa ve Eminönü arasında yapılan bisiklet yolu tamamlanarak kullanıma açıldı. İBB tarafından projelendirilen bisiklet yolunun 15 kilometreye ulaştırılması hedefleniyor.

İzmit'e 3 yeni bisiklet istasyonu daha yapılıyor!

Akıllı Bisikletlere 3 yeni istasyon daha yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi taralından hayata geçirilmesinin ardından Akıllı Bisikletler İzmitliler tarafından çok sevilen ve yoğun bir şekilde kullanılan uygulama haline geldi.

Bisiklet yolu yapan belediyeye metre başına bisiklet hediye!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önümüzdeki yıldan itibaren 1 metre bisiklet yolu yapan belediyemize 1 bisiklet, 10 bin metre bisiklet yolu yapan belediyeye 10 bin bisiklet hediye edeceğiz” dedi.

Konya'da 800 bin kişi bisiklete biniyor!

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya'da, kullanımı her geçen gün artıyor. Geniş düz alanlara ve 275 kilometre bisiklet yoluna diğer illere de model olan Konya'da, bisiklet sayısı resmi rakamlara göre 800 bine ulaştı.

Bağdat Caddesi ve Minibüs Caddesi'nde bisiklet yolu kampanyası!

Sahil yolunda olduğu gibi Bağdat Caddesi ve Minibüs Caddesi'nde ( Fahrettin Kerim Gökay Caddesi) bisiklet yollarının çoğalması için Kadıköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne imza topluyor.

Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi, baharda Florya-Yeşilköy'e geliyor!

Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi 'ni Kadıköy - Kartal sahilinde başlatan İSPARK, şimdi de 6 kilometre uzunluğundaki Florya - Yeşilköy arasındaki güzergâhta uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Çevre için 22 milyon liralık destek sağlandı!

Çevre kirliliğinin giderilmesi için 163 projeye toplam 13 milyon lira destek verilirken, çevre temizlik araçları için 2 bin 265, atıksu arıtma tesisleri için 1 milyon 615 bin lira destek sağlandı

Erdoğan Bayraktar: Rezerv ve özel proje alanlarında bisiklet yolu zorunlu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı özel proje ve rezerv yapı alanlarında bisiklet yolunu zorunlu tutuyor. İlk uygulama İstanbul’da 730 hektar alanda kurulacak olan Ispartakule Toplu Konut Alanın’da yapıldı.

Ankara Gölbaşı'nda bisiklet yolu projeleri hızlandı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek 1. Etap Bisiklet Yolu Projesi’nin bitirilmesinin ardından bisiklet yolu projelerini hızlandırdı. 

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak" dedi.

Tokat Turhal'da bisiklet yolu uzunluğu 32 kilometreye çıkacak!

Tokat'a bağlı Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ilçede bisiklet yolu uzunluğunun 32 kilometreye çıkacağını dile getirdi. 

Samsun Tekkeköy'e bisiklet yolu geliyor!

Samsun Tekkeköy Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait bölümde bisiklet yolu inşa edecek. 

Bursa İnegöl bisiklet yolunda çalışmalar tam gaz!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayata geçirilen bisiklet yolu projesinin ikinci etabında çalışmalar başladı. 

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.

Murat Kurum'dan bisiklet yolu açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Olimpik Veledrom tesisinin temel atma töreninde yaptığı açıklamada, Projelerimiz tamamlandığında Edirne'den bisikletine binen vatandaşımız Hakkari'ye, Sinop'tan binen vatandaşımız Hatay'a kadar kesintisiz olarak yollardan gidebilecekler" dedi.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Gölbaşı Belediyesi'nden bisiklet yolu müjdesi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü kıyı bandında hayata geçirdikleri yürüyüş yolunun ve bisiklet yolunun tamamlandığını belirtti.

Bursa Panayır'a bisiklet yolu inşa ediliyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi'ne 1360 metre uzunlukta bisiklet yolu inşası için çalışmalara başladı. 

Arnavutköy'ün ilk bisiklet yolu Hadımköy'de inşa edilecek! 

Arnavutköy Belediyesi ilçe geneline bisiklet yolu kazandırmak için düğmeye bastı. Belediye Hadımköy'de 3 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edecek. 

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

bisiklet yolu Haberi

bisiklet yolu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konyaspor tesislerini ziyareti sonrasında, çevre düzenlemesi ve bisiklet yolunu incelemek amacıyla Fırat Caddesi'ne geldi.

Bisiklet yollarıyla ilgili da açıklamalar yapan Bakan Kurum, iklim değişikliğiyle mücadelede yatay şehirleşme ve bu şehirleşmeler arasında ekolojik koridorların önemli olduğuna dikkat çekti. 

- "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var"

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "Şu an 81 ilde devam eden projelerimiz var. Bu projelerimiz içinde bisiklet yollarımız var. Bisiklet yollarıyla alakalı da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var. Bu ekolojik koridorlarının da bir parçası olacak, yeşil yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla...