25 / 04 / 2024

BİST

BİST

Borsada toplamda 12 milyar 850 milyon Türk Lirası seviyesinde açığa satış gerçekleşti. Borsanın toplam işlem hacmi ise 76,2 milyar Türk Liradan 113,2 milyar Türk Liraya yükseldi. Verilere göre bugün gerçekleşen toplam işlem hacmi ise içindeki açığa satışların oranı yüzde 11,35 oldu.

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken aynı zamanda bu kişilere işlem yasağı da getirildi. İşte o isimler...

Borsada manipülasyon iddiaları! Aralarında büyük yatırımcıların da olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı!

Borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  Borsada temmuz ortasında kamu bankaları hisselerinde başlayan olağanüstü yükseliş ve ardından aynı hızda düşüşle ilgili yapılan işlemler sebebiyle yapıldı.

BİST'ten 4 hisseye tedbir kararı

Banka hisseleri üzerinden yaşanan spekülasyonun ardından hisselerde hareketlilik devam ediyor. Borsa İstanbul, yapılan incelemelerin ardından 4 hisseye Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında tedbir uygulanacağını açıkladı. 

Borsada gelecek vaat eden sektör ve hisseler hangileri?

Merkez Bankası'nın faiz indirim politikasının  sürmesi güven kaybına rağmen Borsa İstanbul'u güçlü yatırım alternatifleri arasına sokuyor. Peki hangi hisseleri tercih etmelisiniz, yatırım kararlarını neye göre vermelisiniz?

Borsada zurnanın zırt dediği yer geliyor, kara koyun ak koyun 3 Ekim'de belli olacak

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre 2 ay boyunca borsada yaşanan büyük manipülasyon sonrası yaşanan gelişmeleri ve borsada yaşanacakları kaleme aldığı yazısında iki tarihe dikkat çekti.

Profesör Özgür Demirtaş'tan borsayla ilgili dikkat çeken yorum

Borsada yaşananlar ekonomi çevrelerinden tepki çekmeye devam ediyor. Ünlü Profesör Özgür Demirtaş, "kimin yaptığı belli" derken Atilla Yeşilada da Bakan Nebati'yi sert eleştirdi.  

Borsa İstanbul'da kritik gelişme! İnceleme başlatıldı, patronlar zarar edecek! 

Borsa İstanbul'da olağan dışı hareketlerden sonra dün olağanüstü zirve toplanırken Bloomberg'e konuşan bir yetkili, inceleme başlatıldığına, piyasa bozucu hareketlerin olduğuna dikkat çekti. Yetkili ayrıca sistemik risk olmasa da bazı patronların zarara uğrayacağını da vurguladı. İşte ayrıntılar...

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.

Borsa İstanbul gördüğü en yüksek seviye rekorunu 2.762.95 puana taşıdı

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, günü gördüğü en yüksek seviye rekorunu 2.762.95 puana taşıyarak günü flaş bir gelişmeyle tamamladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran sektör yüzde 4.44 ile ulaştırma olurken, en çok gerileyen sektör ise yüzde 2,18 ile finansal kiralama, faktoring oldu. 

Borsa İstanbul'da şiddetli düşüş

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 4,07 değer kaybıyla 2.540,36 puandan tamamladı.

Küresel piyasalar pozitife döndü!

Küresel piyasalar, devam eden jeopolitik risklere karşın yatırımcıların iyimserliği fiyatlamayı tercih etmesi ile pozitife döndü.

GYO ve çimentoda potansiyel var mı?

Önceki hafta 110.000’leri gören BİST, geçen hafta 106.000’lere geriledi. Bu düşüşün düzeltme hareketi olarak sınırlı kalması bekleniyor. Bu süreçte konut ile çimento hisselerindeki görünümü analiz ettik. Önerilerde Akçansa ve Bolu Çimento ile Halk GYO ve Torunlar GYO öne çıkıyor.

İdealist GYO'dan olağandışı fiyat hareketleri açıklaması!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı BİST' te, olağandışı fiyat ve miktar hareketlerini etkileyebilecek düzeyde henüz kamuoyuna açıklanmamış özel bir durumunun bulunmadığı hususunda açıklama yaptı.

Enerji Borsası’nın yeri için son söz Erdoğan’da!

Mart ayında yasalaşan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na göre 6 ay içinde kurulması gereken Enerji Borsası’ nda sona gelindi ancak şimdi de yer tartışması yaşanıyor...

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, şubat ayında yüzde 8,20 artarak ayı 9.193,69 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

BIST 100 endeksi yeni rekor seviyeyi gördü!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 8 bin 851,91 puan ile rekor seviyeleri gördüğü kaydedildi. 

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

2024’te hangi şirket ne kadar temettü verecek? 23 hissedeki temettü beklentisi açıklandı!

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi yükselişe geçerken yatırımcılar 2024 yılı temettü oranlarını araştırmaya başladı. Genç Temettü Yatırımcısı X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 23 şirket için aracı kurumların açıkladığı rakamları paylaştı.

Temettü ödeyen BIST elektrik şirketleri!

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması beklendiği belirtildi. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı yaptığı paylaşımda temettü ödeyen BIST elektrik şirketlerini açıkladı.

BIST 100 2024'e güçlü bir giriş yaptı...

2023 senesini 7.470 seviyesinden kapatan BIST 100 endeksi haftanın son gününü 8.000 puan seviyesini geçerek,  artışını da  ivmelendirdi. İşte haberin detayları...

2023'te BIST 30'un en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri!

Borsa Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BIST 30'da hangi hissenin ne kadar kazandırdığını açıkladı. İşte Borsa Doktoru'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

İslam Memiş'ten bu defa borsa tahmini! 15 bin puan için tarih verdi

Gelişmelerle birlikte rekor serisine ara veren Borsa İstanbul yeni günde yükselişine ara vermiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul için rekor verdi. Net tarih veren uzman isim, BİST 100'ün 15 bin puana çıkacağını ifade etti.

BIST 30’un 26’sı yatırımcısını enflasyona karşı korudu

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksi son bir yıllık zamanda yüzde 61,53 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun karşında yüzde 65,2 reel getiri sağlayarak, BIST 30 endeksinin de sağladığı net reel getiri de yüzde 60,11 oldu.

Akfen GYO BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oluyor!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), harekete geçti. Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme taahhüdünü benimseyen Akfen GYO, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olmaya hazırlanıyor.

BİST Haberi

BİST

Açığa satış gerçekleştirilen hisseler arasında ilk sırada yer alan Türk Hava Yolları hissesinde gün içerisinde en düşük değer 89.70 ve en yüksek ise 98,90 seviyesinden açığa satış gerçekleşti. Hissedeki toplam açığa satış hacmi ise toplamda 1.384 milyon Türk Lira oldu.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ EN YÜKSEK AÇIĞA SATIŞ YAPILAN HİSSELER HANGİLERİ

Hacim olarak en yüksek açığa satış gerçekleştirilen ikinci hisse ise Petkim oldu. Hissede gün içerisinde en düşük değer 14.20 en yüksek 14,94 seviyesinden açığa satış gerçekleşmiş oldu. Hissedeki toplam açığa satış hacmi ise 1,306 milyon Türk Lirası oldu.

Hacim olarak en yüksek açığa satış gerçekleştirilen üçüncü hisse ise Aselsan oldu. Hissede gün içerisinde en düşük değer 31.16 en yüksek 33,12 seviyesinden açığa satış gerçekleştirdi. Hissedeki toplam açığa satış hacmi de 859 milyon...