26 / 04 / 2024

bitcoin kazakistan

bitcoin kazakistan

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Kazakistan, kripto para madencileri için vergiyi yükseltiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin üretiminde dünyada 2. sırada yer alan Kazakistan, gündemden düşmeyen kripto para madenciliğine yönelik vergiyi yükselteceklerini açıkladı.

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Kazakistan, kripto para üretiminde dünyada ikinci sırada!

Kazakistan Ekim ayında Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 pay ile dünyada ikinci sıraya yerleşti.

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

Bitcoin güçlenmesini sürdürüyor!

Bitcoin bugün 50 bin dolar sınırına dayandı. Bitcoin dalgalı seyretse de yatırımcılarına kazandıran kripto paralar arasında yer alıyor.

Bitcoin'de dev rekor!

Yaklaşık 1 ay önce 30 bin doların altına düşen fakat hemen ardından yeniden yükselişe geçen Bitcoin, 49 bin doları aştı. Böylece bir Bitcoin'in Türk parası olarak değeri yaklaşık 345 bin oldu. 

Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırdı!

Bitcoin Tesla'nın alımından sonra yükselişe başlamıştı. Bugün de yükseliş durmadan devam ediyor. Dün 23.00 sularında 45 bin dolara yükselen Bitcoin, bin dolar değer kazanmıştı. Bitcoin bugün de 48 bin dolara çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Kazakistan-Özbekistan sınırında Orta Asya Uluslararası Ticaret Merkezi inşa edilecek!

Kazakistan-Özbekistan sınırında kurulması planlanan Uluslararası Ticaret Merkezi için arsa tahsis işlemleri yapıldı. 

Bitcoin'de son durum ne?

Bitcoin 8 Ocak'ta ulaştığı 41,946.74 dolarlık tüm zamanların zirvesinden 28,953 dolara kadar geriledikten sonra dalgalı bir seyir halinde ilerliyor.

Kazakistan-Özbekistan arasında demir yolu hattı inşa edilecek!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yaptığı açıklamada Türkistan şehriyle Özbekistan'ın başkenti Taşkent arasında hızlı tren demir yolu hattının inşa edileceğini açıkladı.

Bitcoin 8 ay sonra en kötü seviyesini gördü!

Bitcoin, geçen haftalarda 42 bin dolara çıkıp kırdığı rekorun ardından düşüşe geçerek sabah saatlerinde 28 bin 800 dolara kadar geriledi ve daha sonra 30 bin doların üstüne çıktı.

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat’ın Kazakistan’da faaliyet gösteren iştiraki GATE İnşaat,  Tengiz Sahası’nda yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi” (Future Growth Project) kapsamında bulunan 185 milyon dolarlık boru hattı projesinin ihalesini kazandı.

Tekfen Holding'ten Kazakistan'a yeni inşaat projesi!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin iştiraki Gate İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kazakistan'da hayata geçireceği yeni projesiyle ilgili açıklama yaptı. 

bitcoin kazakistan Haberi

bitcoin kazakistan

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Sputnik News'te yer alan habere göre; ülkede yaşanan protesto olaylarının ardından bu sıfatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Kazakistan'da akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle başlayan ve şiddet olaylarına dönüşen protesto gösterileri, bu ülkedeki kripto madencilerini ve kripto para piyasasını ciddi anlamda etkiledi.

Reuters'in haberine göre dünyanın ikinci büyük madencilik merkezindeki internet kesintileri, kripto para üretmek için kullanılan veri merkezlerini çevrimdışı duruma getirdiğinden Bitcoin'in küresel bilgi işlem gücünün yaklaşık yüzde 13 oranında düşmesine neden oldu.

Kazakistan'da yaşanan internet kesintilerinin ardından sıkılaştırma düzenlemeleri geleceğine dair endişeleri artan bazı büyük madenciler, 'küresel kripto transfer merkezi' olarak tanımlanan bu ülkeden ayrılmak...