25 / 04 / 2024

Bitcoin

Bitcoin

İngiltere’nin biri olan bankalarının yüzde 50’sinden fazlası, dijital para birimi işlemlerini kolaylaştırıyor. Finder verileri, İngiltere’de dijital para birimlerinden herhangi birine haiz 4,1 milyon İngiliz olduğunu belirtiyor.

Ethereum'dan Altcoinleri yükseltecek hamle!

Ethereum düşen trendini kırabilecek mi? Altcoinler'de yükseliş başlayacak mı? Ethereum'un kaderi...

Bitcoin sonunda eşiği aştı! Kripto paralarda neler oluyor?

Kripto piyasalarında Çarşamba günü Amerika hisse senetleriyle birlikte yükselmeye devam ederken, S&P 500 de Nisan 2020’den bu yana en büyük iki günlük kazancını yakaladı. Bitcoin son 24 saatte yüzde 3’lük bir artışla nihayetinde 20 bin dolarlık psikolojik eşiğe geri döndü.

Kim Kardashian’a 1,2 milyon dolarlık kripto para cezası!

ABD'li ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian kripto reklamı yüzünden "kripto parayı övmek" suçundan 1,2 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı. İşte detaylar...

Büyük rallinin nefesi Ethereum'un ensesinde!

Önde gelen kripto para analistleri, önde gelen altcoin Ethereum'un (ETH)  fiyat analizini gerçekleştirdi. Birçok uzmana göre, önümüzdeki haftalarda Ethereum için  büyük bir ralli olabilir! İşte ayrıntılar...

Bitcoinde en kötü senaryo için tarih verdi

Kripto para birimlerinin tahmini piyasa değerinin yaklaşık yüzde 40’ını kapsayan Bitcoin, 2021 kasım ayında 69 bin dolar seviyesini gördü. Uzun süren çöküşten sonra son dönemde bir miktar yükselerek 25 bin doları geçen bitcoin şimdi de 20 bin doların altına düştü. 

Kripto para yatırımcıları okumadan almayın satmayın! Bitcoin'de 'Fed' etkisi

Fed'in son 3 toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ile birlikte kripto para birimlerinde baskı da arttı. Son dönemde 20 bin dolar seviyesinin altında kalıcılığını sağlayan Bitcoin'de düşüş eğilimi faiz kararı sonrası da devam etti.

Kripto parada deprem! Bitcoin’de sert yükseliş! Bundan sonra ne olacak?

Kripto parada rüzgar, tersine döndü, yükseliş başladı. 18 ayın dibine gören kripto para piyasalarında düşüşü fırsat bilen yatırımcılar alım yaparken, Fed ve AMB’nin enflasyon ile mücadele kapsamı dahilinde faiz artırımına gitmeleri sonrası artışlar devam ediyor.

Bitcoin resmen çakıldı: Tam yüzde 10...

Bitcoin (BTC) ve kripto paralar bugün de birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Bitcoin dün akşam saatlerinde kelimenin tam anlamıyla çakıldı. Düşüş sonrası kripto paralarda son durum merak konusu oldu.

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Uzmanlar karamsar! Krito paralar eriyor mu?

Bitcoin yatırıcımları kar beklentisiyle borçlanarak, kripto paralara yatırım yapmaya devam ediyor ancak uzmanlardan yatırımcıları endişelendiren tahminler geldi.

Kripto para piyasası haftaya nasıl başlıyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar? İşte 5 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamasının ardından Bitcoin 20 bin doların altına kadar gerilemişti. Geçtiğimiz hafta başında da gösterdiği aşağı yönlü hareketleriyle piyasada karamsarlığa sebep olan Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar, yatay seyretmeye devam ediyor.

Kripto para piyasası sarsılmaya devam ediyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar oldu? İşte 4 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamasının ardından 20 bin doların altına kadar gerilemişti. Geçtiğimiz hafta başında da gösterdiği aşağı yönlü hareketleriyle piyasada karamsarlığa sebep olan Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar, psikolojik sınırın altına tutunmaya devam e

Kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar oldu? İşte 3 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamasının ardından 20 bin doların altına kadar gerilemişti. Hafta başında da gösterdiği aşağı yönlü hareketleriyle yatırımcılarını korkutan Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar, tekrar aşağı yönlü eğilim göstererek psikolojik sınırın altına

Kripto paralarda düşüş devam ediyor mu? Bitcoin ve Ethereum ne kadar? İşte 2 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamasının ardından 20 bin doların altına kadar gerilemişti. Hafta başında da gösterdiği aşağı yönlü hareketleriyle yatırımcılarını korkutan Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar, psikolojik sınırın üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Yanlışlıkla milyoner oldu! Kripto...

Yaşanan tuhaf bir olay Avusturya'da bir kişiyi yanlışlıkla milyoner yaptı. crypto.com isimli kripto para borsası, bir kullanıcısına 100 dolar yerine hatayla 10,5 milyon dolar gönderdi.

Bitcoin ve kripto paralarda kayıp yüzde 20'ye ulaştı!

Kripto paralarının en büyük birimi olan Bitcoin'de dev dalgalanmalar devam ediyor. 69 bin dolara kadar çıkan Bitcoin 56 bin dolara kadar geriledi. 

Bitcoin düştü, AVAX rekor kırdı!

Kripto para yatırımcıları son durumu merak ediyor. Geçtiğimiz pazartesi 65 bin doları geçen Bitcoin yeni haftaya düşüşle başlarken, Avalanche (AVAX) yeni bir rekora imza attı.

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Dünya üzerinde kripto para Bitcoin'i yasal ödeme aracı şeklinde onaylayan ilk ülke olan El Salvador'un devlet başkanı Nayib Bukele, vergiden muaf bir Bitcoin şehri inşa edeceğini ve 10 seneik Bitcoin tahvilleri edeceklerini duyurdu. 

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Bitcoin rallisi tehlikede mi?

Bitcoin'de meydana gelen sert düşüşler sonrasında yatırımcıların endişesi artıyor. Peki, yatırımcılar bu esnada nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Bitcoin neden düşüyor?

Kripto paraların en büyük birimi Bitcoin sert düşüş yaşıyor. Peki Bitcoin neden düşüş yaşıyor? İşte detaylar...

Bitcoin 75 bin doları geçecek mi?

Kripto para biriminin en büyük oyuncusu Bitcoin gerilemeye başladı. Global fon yöneticileri Bitcoin'in 75 bin doları geçeceğini düşünüyor.

Bitcoin'in mucidi dünyanın en zengin 15’inci insanı oldu!

Dünyanın en büyük hacmine sahip kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) geliştiren kişi olan Satoshi Nakamoto’nun net servetinin 73 milyar dolar olduğuna dikkat çekildi.

Bitcoin'in en büyük gizemi çözülüyor!

Kripto para piyasasının en büyük birimi olan Bitcoin'in kim tarafından geliştirildiği merak konusu olmuştu. ABD'de görülen oldukça sıradan bir dava en büyük gizemi çözmek üzere. 

Bitcoin, altını geçecek!

Kantitatif analist PlanB, Bitcoin'in piyasa değerinin altın ve gayrimenkul gibi daha geleneksel varlıkların değerini eninde sonunda geçeceğine dikkat çekti. PlanB, altının, BTC'nin piyasa değerine yaklaşamayacağını da vurguladı.

Bitcoin sert satışlarla geriledi!

Uzun zamandır Bitcoin yatırımlarını elinde tutan yatırımcılar Bitcoin'lerini satmaya başladı. Kripto para borsasının en büyük oyuncusu Bitcoin bu satışların ardından 65 bin dolara geriledi. 

Bitcoin ve Ethereum yeniden düşüşte!

Altın fiyatlarının zirve yapması ile beraber Bitcoin ve Ethereum'a ilgi azaldı. Bitcoin 69 bin dolardan 62 bin dolara geriledi. 

Altın almak mı daha mantıklı, Bitcoin almak mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Atılım Murat bugünkü köşesinde altın yatırımını ve Bitcoin yatırımını karşılaştırdı. İşte Atılım Murat'ın 'Bitcoin mi, altın mı?' başlıklı yazısı...

Bitcoin Haberi

Bitcoin

İngiltere’de kripto varlıklar, Birleşik Krallık Hükümeti’nin dijital paraların mülkiyeti, kullanımı ve ticareti mevzusundaki müsamahakar tavrının keyfini sürüyor. İngiltere’nin önde gelen bankalarının yüzde 50’sinden fazlası, dijital para birimi işlemlerini kolaylaştırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere bakılırsa, Cezayir, Bangladeş, Bolivya, Mısır, Endonezya ve Gana şeklinde dijital para birimlerinin yasaklandığı ülkelerden farklı olarak İngiltere, son aşama değişken ve volatil olan dijital mevcudiyet sınıfı için kapılarını aleni bırakıyor. Bunda İngiltere’nin, ülkeyi bir dijital mevcudiyet cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla kriptolar için düzenleyici bir ortam oluşturmaya çalışmasının etkisi olduğu kabul ediliyor. En önemlisi ise İngiltere’de kripto para borsaları vasıtasıyla piyasaya giren yatırımcı sayısında da son dönemde bariz bir artış görülüyor.

Bitcoinist’ten Christian Encila’nın haberine nazaran, bugün, dijital paralarla ilgilenen işletmelerin Finansal Yürütme Kurulu'ndan (Financial Conduct Authority - FCA) kayıt...