16 / 04 / 2024

Bitlis 2015

Bitlis 2015

Anadolu tarihinin önemli merkezlerinden biri olan ve minareler .şehri olarak bilinen Bitlis'in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından basın turu düzenlendi.

Bitlis'te villa şeklinde 5 sevgi evi açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, 2015'te Bitlis merkezde korumaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar için villa şeklinde 5 sevgi evi açtıklarını söyledi.

Bitlis'te eğitime 78 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 yılı yatırım programı kapsamında il ve ilçelerdeki okul inşaatların devam ettiğini bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yatırım programı kapsamında 78 milyon lira harcandığını söyledi.

Bitlis'te okul inşaatlarına 78 milyon lira yatırım yapıldı!

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 yılı yatırım programı kapsamında il ve ilçelerdeki okul inşaatların devam ettiğini bildirdi.

Bitlis Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı!

Bitlis Kalesi'nde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsen Baş başkanlığında 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Hüseyin Aras Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne atandı!

20 Haziran 1969 Mardin doğumlu Hüseyin Aras, 8 Ağustos 2015 tarihinde Bitlis Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı. Aras, evli ve 4 çocuk babası.

TOKİ Bitlis Beşminare kura sonuçları 2015!

3 oda 1 salon şeklinde tasarlanan TOKİ Bitlis Beşminare kura sonuçları açıklandı. Bitlis Beşminare TOKİ Konutları'na toplam 771 kişi başvuru yaptı.

TOKİ Bitlis Beşminare kuraları 2015!

Toplam 771 kişinin başvuruda bulunduğu projede dairelerin tipleri 3+1 olarak dizayn edildi. Projede 169 adet daire yer alıyor. TOKİ Bitlis Beşminare kuraları 2015 bugün gerçekleşiyor.

TOKİ Bitlis Beşminare kura çekilişi 2015!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bitlis Beşminare'de bulunan 169 konutu kura yöntemiyle satıyor. Bitlis Beşminare TOKİ Evleri'nde aylık taksitler 534 TL'den başlıyor.

Bitlis Beşminare TOKİ başvuruları bugün bitiyor!

18 Haziran 2015 tarihinde başvuruların başladığı Bitlis Beşminare TOKİ Evleri'nde 169 ev kuralı satış yöntemi ile satışa sunuluyor. Bitlis Beşminare TOKİ başvuruları bugün bitiyor.

Bitlis Beşminare TOKİ kura çekilişi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bitlis Beşminare Evleri'nde toplam 169 adet konut kura yöntemi ile satışa sunuluyor. Bitlis Beşminare TOKİ kura çekilişi 9 temmuz 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Bitlis Beşminare son başvuru tarihi!

18 Haziran 2015 tarihinde başvuruların başlayacağı TOKİ Bitlis Beşminare'de 169 konut kura yöntemi ile satışa sunuluyor. TOKİ Bitlis Beşminare son başvuru tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları!

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları 18 Haziran 2015 tarihinde başlıyor ve 30 Haziran 2015 tarihine kadar devam ediyor. TOKİ Bitlis Beşminare'de başvuru bedeli olarak 2 bin TL ödeniyor.

TOKİ Bitlis Beşminare son başvuru günü!

534 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabilen Bitlis Beşminare TOKİ Evleri'nde toplam 169 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Bitlis Beşminare son başvuru günü 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

Bitlis 2015 Haberi

Bitlis 2015

Nemrut Krater Gölü'nün 2010 yılında Avrupa'nın seçkin destinasyonları arasına girmesiyle ilgili kentteki tarihi ve kültürel varlıkları tanıtmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen basın turunda, Ankara'dan kente gelen basın mensupları, il merkezi ve ilçelerde bulunan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri görüntüledi. 



HAC GÜZERGAHI 

Kentin, Selçuklu estetiğinin tüm özelliklerini taşıyan Ihlasiye Medresesi, hac, kervan ve ipek yolu güzergahlarını buluşturan El-aman Hanı. tarihi Bitlis Kalesi, Şerefiye Külliyesi, Şerif Bey Tepesi. Ahlat Müzesi ile Selçuklu Mezarlığı, Kümbetler, Harabe Şehir, Abdurrahman Gazi Türbesi, Zal Paşa Cami. Ulu Cami, Kef Kalesi ve şehir yaşantısı proje kapsamında basın mensuplarına tanıtıldı. 



İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nemrut Krater Gölü'nün dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özeliğini taşıdığını hatırlattı. 



ÖDÜLLÜ GÖL 

Gölün bu özeliğiyle Avrupalı Seçkin...