19 / 04 / 2024

Bitlis Ahlat kümbet

Bitlis Ahlat kümbet

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde bulunan ve yöreye özgü Ahlat taşı ile inşa edilen Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyonlu dönemlerine ait olan 14 kümbet ziyaretçilerini bekliyor.

Belediye tam 40 bin metrekarelik imarlı arsa satıyor!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Yam Köyü'nde yer alan eğitim tesisi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 70 milyon 493 bin 447 TL olarak belirlendi.

Eren Holding’ten Bitlis’e 200 milyon dolarlık dev yatırım!

Doğu Anadolu’nun en büyük sanayi yatırımı Eren Holding tarafından Bitlis’te gerçekleştirildi. Temelleri 2 yıl önce atılan ve bin kişiye istihdam sağlayacak iplik fabrikasının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Ahlatçı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahlatçı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk Avcı tarafından kuruldu.

TOKİ'den Bitlis Ahlat'a 2 bin 280 TL'den başlayan taksitle 270 konut! 

TOKİ'nin Bitlis projelerinde yer alan konutlarla ilgili merak eidlenler belli oldu. Peki TOKİ Bitlis Ahlat projesinde kaç konut inşa edilecek, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Bitlis Ahlat 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ Bitlis Beşminare kura çekilişi 7 Aralık'ta!

TOKİ Bitlis Beşminare kura çekilişi 7 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri yer alıyor.

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi 25 Ağustos'ta açılıyor!

Bitlis halkının merakla beklediği projelerden biri olan Ahlat Millet Bahçesi hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan millet bahçesi 25 Ağustos'ta hizmete açılacak. 

Bitlis Encümen Başkanlığı'ndan 15.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Tatvan İlçesi Benekli Köyü'nde bulunan 184 bin 460,90 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 15 milyon 680 bin TL'ye ihale edilecek. 

TOKİ Bitlis Ahlat başvuruları 30 Haziran'da sona eriyor!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Ahlat 2021 projesi için başvuru dönemi 30 Haziran'da sona eriyor.

TOKİ Bitlis Ahlat Tunus başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Ahlat Tunus Mahallesi projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün başlıyor.

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi Haziran'da tamamlanacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ikinci millet bahçesi olacak Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

TOKİ, Bitlis Ahlat'ta 38 daireyi satışa çıkardı! 

TOKİ, Bitlis'in Ahlat ilçesinde yer alan 2+1 ve 3+1 daireleri satışa çıkardı. Açık satış yöntemiyle satışa sunulan daireler için 240 aya varan taksit seçenekleri bulunuyor. 

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tam gaz!

Bitlis'in Ahlat ilçesine inşa edilen millet bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Millet bahçesinin Haziran ayında tamamlanması bekleniyor. 

Bitlis'te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi ortaklığı ile hayata geçen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe genelinde riskli olduğu belirlenen 177 yapının yıkım işlemleri başladı. 

Bitlis Ahlat kümbet Haberi

Bitlis Ahlat kümbet


Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve yöreye özgü Ahlat taşı ile inşa edilen Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyonlu dönemlerine ait 14 kümbet ziyaretçilerini bekliyor.


Ahlatı Geliştirme, Güzelleştirme ve Tanıtma Derneği Başkanı (AHGED) İsmail Yurttaş, Ahlat mezar taşlarının, Orhun anıtlarının bir benzeri olan çok büyük anıt taşlar olduğunu söyledi.


Özellikle devrin devlet adamları adına yapılmış olan kümbetlerin mimarisi ile kendisini gösterdiğini anlatan Yurttaş, kümbetlerin Orta Asya'daki yaşam biçimi olan çadır hayatından sonraki ebedi hayatı vurgulayan anıt mimariler olduğunu ifade etti.


Yurttaş, kümbetlerin, çadırların taşlaşmış hali olduğunu ve ilçede şu anda 14 sağlam kümbet bulunduğunu bildirerek, şöyle konuştu:


"Bu duruma baktığımızda kümbetlerin bir şehirde en fazla yoğunlaşmış halini görmekteyiz. Başka bir yerde bu sayıda kümbet göremezsiniz. Öte yandan Orta Asya'dan Anadolu'nun diğer şehirlerine yani kümbet mimarisinin...