02 / 05 / 2024

Bitlis Hizan imar

Bitlis Hizan imar

Hizan Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, bölgede imar çalışmalarının başlayacağını belirtti.

TOKİ Bitlis Hizan'da 850 bin TL'ye 3+1!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Bitlis projelerinin detayları da belli oluyor. Peki TOKİ Bitlis Hizan projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Bitlis Hizan TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Bitlis Hizan TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Bitlis Rahva'nın imar sorunu çözüldü!

Bitlis'te yıllardır beklenen Rahva bölgesindeki imar sorunu yapılan girişimler ve çalışmaların ardından çözüldü.

Bitlis'te imar barışına 15 bin başvuru!

Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras, geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ‘İmar Barışı’ kapsamında 15 bin 286 müracaat alındığını ve 6 milyon 24 bin TL ödeme tahsil edildiğini dile getirdi. 

Bitlis'te yeni imar yolları açıldı!

Bitlis'in Hizan Belediyesi tarafından ilçede 70 yıldır yapılmaya hizmetler hayata geçirildi. Bölgede, yeni imar yolları açılırken, 2 okul ve yurt binası yapılacak.

Bitlis Hizan'da acele kamulaştırma yapılacak!

Maliye Bakanlığı tarafından Hizan Hidroelektrik Enerji Santrali projesi için itlis'in Hizan İlçesi'ndeki bazı alanlarda acele kamulaştırma yapılacak..

Bitlis Hizan'ın ilginç taş evleri!

Hizan, Bitlis'e bağlı bir ilçe. Hizan'a bağlı köylerin bir çoğunda  hala taş evler duruyor. İşte sizi de görünce şaşırtacak o taş evler...

Hizan Hidrolektrik Santrali Revize Projesi'nin ÇED toplantısı 17 Mart'ta!

Bitlis İli, Hizan İlçesi'nde yapılması planlanan Hizan Hidrolektrik Santrali Revize Projesi'nin ÇED toplantısı 17 Mart günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Bitlis Güroymak, Atila Aydıner’in projeleri ile imar edilecek!

İçişleri Bakanlığı’nın Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) kapsamında, Bitlis Güroymak Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e nezaket ziyaretinde bulunarak, Aydıner’den projeleri hakkında bilgi aldı.

Bitlis Hizan'da imar çalışmaları başlayacak!

Hizan Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, bölgede imar çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak. Sivas Şarkışla'nın imar planıyla İstanbul'unki bir olmaz. Bitlis'teki imar planı yönetmeliğiyle İstanbul bir olmaz. Doğru değil bunlar. Şimdi 6 aylık süreyi uzattık." dedi.

Bitlis Çayır Köyü Camii ibadete açıldı!

Bitlis Çayır köyünde yapımı tamamlanan caminin açılışı yapıldı. Cami açılışına Hizan Müftüsü Tahir Erçin, ilçe kurum amirleri ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Bitlis Hizan'daki 18 okul binası yenilendi!

Bitlis Hizan ilçe merkezi ve köylerindeki okullar tadilattan geçirildi. Hizan Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerindeki 18 okulu tadilattan geçirdiklerini söyledi.

Bitlis Hizan Merkez Yeni Cami açıldı!

Merkez Yeni Cami Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, vatandaşların yardımlarıyla yapımına başlanan cami, 4 yılda tamamlandı.

Bitlis Hizan imar Haberi

Bitlis Hizan imar

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hizan Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, ilçede imar çalışmaları başlatacağını duyurdu.


Kardeş belediye olarak ilan edilen Bolu Belediyesinden gönderilen mimarlar, Hamitoğlu ile ilçede incelemede bulundu.


Hizan'da çarşının canlandırılması için çalışmalar başlattıklarını dile getiren Hamitoğlu, daha güzel bir Hizan için ellerinden gelen çalışmaları yapacakları dile getirdi.


Terör adını yapacakları hizmetlerle Hizan'dan sileceklerini aktaran Kaymakam Hamitoğlu, şunları kaydetti:


"İlçemizi daha yaşanır bir hale getireceğiz. İlçemizde çarpık kentleşmeyi engellemek ve ilçeyi yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalara başlayacağız. İlçemizin kışı çok çetin geçtiğinden vatandaşlarımızın rahat edebilmesi için karla mücadele çalışmaları yürütüyoruz. Çarşı, zamanında çarpık bir şekilde yapılmış ve bazı yerler kötü bir görüntü vermektedir. Çarşıdaki birçok dükkanı yıkıp yerine daha modern dükkanlar yaptırmayı planlıyoruz. Esnaf için çarşıyı...