27 / 04 / 2024

bodrum imar planı

bodrum imar planı

Dünyanın ve Türkiye'nin en zengin isimleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim hem tatil yaptı, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu...

Sahillere imar yasağı mı gelecek?

Salgınla birlikte “kaçış noktası” haline gelen Muğla kıyılarına “yerli göç dalgası” tsunami gibi vurdu. Peki bu durum karşısında yapılaşmanın önüne nasıl geçilecek? Sahillere imar yasağı mı gelecek?

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu Bodrum Belediyesine sorduğunu aktararak bölgenin 'yatırım' nedeniyle adım adım ranta açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 

Esra Akkaya: Bodrum’un imar planı şimdi mi aklınıza geldi?

Oyuncu Esra Akkaya, Bodrum’da yaşayanların başka şehirlerden gelenlere tepki göstermesini eleştirdi. Akkaya, ''Bodrum’un imar planına sadık kalmayıp, bunca evin yapılmaması gerektiği şimdi mi aklınıza geldi?'' ifadelerini kullandı.

Bodrum’da kırsal turizm için imar düzenlemeleri yapılacak!

Bodrum’da bu yıl ilki gerçekleşen Tarımsal Kalkınma Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. 28 maddeden oluşan çalıştay sonuç bildirgesinde kırsal turizmde çalışmalar yapılacak.

Bodrum'da imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yerinde incelediği imara aykırılıklarla ilgili yıkımlar devam ediyor.

ÖİB Muğla'daki gayrimenkulün imar planını onayladı!

Muğla ili Bodrum ilçesi Gökçebel Mahallesi'nde yer alan 603 ada, 3 numaralı parsele ilişkin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı.

ÖİB Bodrum'daki gayrimenkulün imar planını onayladı!

Muğla ili Bodrum ilçesinde yer alan 781 ada, 4 numaralı parsele ilişkin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı.

ÖİB Muğla'daki gayrimenkulün imar planını onayladı!

Muğla ili Bodrum ilçesi Bitez mahallesinde yer alan 349 ada, 2 parsele ilişkin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı.

Bodrum’da 8 projeye mühür!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum koylarındaki inşaatları tek tek inceledi. Bölgedeki 8 şantiye imara aykırılıkları nedeniyle mühürlendi. Bakan Kurum, “Firmalara 1 ay süre vereceğiz. Kaçak inşaatları yıkmazlarsa biz yıkacağız” dedi.

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçak olduğu tespit edilen beton iskeleyi yıkımı gerçekleştiren belediye ekipleri, tuvalet olarak kullanılan kabini de kaldırdı.

Bodrum'da birçok alan imara açıldı!

Bodrum Mimarlar Odası Başkanı Cevat Kalfa, Bodrum'da yaşanan deprem ve tsunami felaketini değerlendirdi. Kalfa, bölge de birçok alanın imara açıldığını ifade etti.

Bodrum'da imar planı anlatıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kent Konseyi’nin daveti üzerine Muğla 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı hakkında Bodrum’da vatandaşlara bilgiler verdi.Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ayşe Ünal, gelen soruları cevapladı.

Bodrum Clup Flipper'in imara aykırı olan bölümü yıkıldı!

BODRUM'da turizmci Ahmet Bayer'in yönetiminde olduğu dönemde Clup Flipper'in devremülk bölümünde imara aykırı olarak yapıldığı belirlenen 5 villa ile müştemilatının yıkımına belediye ekipleri tarafından başlandı.

Bodrum'da RES mücadelesi sürüyor!

Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerine yapılmak istenen rüzgar enerjisi santrallerine (RE5) tepkiler sürerken yeni oluşan Yalıkavak- Geriş Çevre Koruma Platformu üyeleri, konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Esra Akkaya: Bodrum’un imar planı şimdi mi aklınıza geldi?

Oyuncu Esra Akkaya, Bodrum’da yaşayanların başka şehirlerden gelenlere tepki göstermesini eleştirdi. Akkaya, ''Bodrum’un imar planına sadık kalmayıp, bunca evin yapılmaması gerektiği şimdi mi aklınıza geldi?'' ifadelerini kullandı.

Kissebükü oteli projesinin imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum Kissebükü Koyu'nda, alan genişleterek yaptırdığı yeni imar planı, Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi...

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.

Bodrum Dini Tesis Alanı ve Kültürel Tesis Alanı imar planına aykırı!

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum İlçesi Ortakent-Yahşi Mahallesinde yapılması planlanan Dini Tesis Alanı ve Kültürel Tesis Alanı projesinin imar planına aykırı olduğunu öne sürdü.

Akyar Rüzgar Enerji Santrali imar planı değişikliği askıda!

Muğla Bodrum ilçesi sınırlarında kurulacak olan Akyar Rüzgar Enerji Santrali Enerji Nakil Hattı güzergahına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı...

Bodrum Geriş RES imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi sınırlarında kurulacak Geriş Rüzgar Enerji Santrali Enerji Nakit Hattı güzergahına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıda...

Bodrum Yahşi Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Muğla Bodrum İlçesi, Yahşi Mahallesi, Hortma Mevkiinde 99 bin 665 metrekarelik arsa için imar planı 2 Haziran'da askıya çıktı. İmar planı teklifi 1 Temmuz'da askıdan inecek...

Bodrum Bitez imar planı askıya çıktı!

9 Ocak'ta bakanlık tarafından onaylananMuğla Bodrum ilçesine bağlı Bitez bölgesi 1/1000 ölçekli koruma amaçlı revizyon ve ilave uygumala imar planı düzeltilen şekliyle bugün askıya çıktı.

Bodrum Geriş Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı ilave ve değişikliği bugün askıya çıktı...

Bodrum Gündoğan Beldesi imar planı değişikliği askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 30 Eylül 2014 tarihinde onaylanan Muğla Bodrum Gündoğan Beldesi Kızılburun Mevkii 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği bugün askıya çıktı...

Bodrum Yalıkavak revizyon ve ilave imar planı askıya çıktı!

Geçen yıl askıya çıkarılan Bodrum Yalıkavak revizyon ve ilave imar planları için askı süresince itirazlar yapılmıştı. 20 Ağustos 2014 tarihinde yeniden onaylanan Bodrum Yalıkavak imar planı dün yeniden askıya çıktı...

İmar planında TAKS nedir?

Taban alanı kat sayısı, arazi eğimi nedeniyle tabii veya tesviye edilmiş zeminin üzerinde kalan tüm bodrum katlar ile zemin kat izdüşümü birlikte değerlendirilerek hesaplanıyor. Peki, imar planında TAKS nedir?

bodrum imar planı Haberi

bodrum imar planı

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim, hem tatil yaparken, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu. Takvim'de yer alan habere göre; son dönemde hayata geçirilen projeler ise bölgenin doğal yapısını bozdu. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, düğmeye bastı.

Projeler askıya alındı

Yalıkavak Mahallesi'nde yapılaşmanın durdurulmasına karar verilirken, milyon dolarlara satılan evlerin projelerinin askıya alındığı kaydedildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise devam eden inşaatların sonlandırılmasını talep etti. 

"Bodrum’u koruyacağız"

Bodrum’u korumak zorunda olduklarını söyleyen Aras, "Yani biz hep şunu söylüyoruz. Bodrum’un korunmaya ihtiyacı var ve imar planları eliyle Bodrum’da büyük bir tahribat yaşanıyor. Burada kaçak inşaat yapılmıyor. Burada şu anda mevcut hak verilen planlar yoluyla yapılaşma hızla ilerliyor. Anayasal hak. İnsanlar imar durumu belgesi...