26 / 04 / 2024

bodrum imar

bodrum imar

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Osman Gürün'den Bodrum'da imara açılan arazilere ilişkin açıklama!

Bir televizyon programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, betonlaşma tehdidi altında olan Muğla’nın cennet kıyılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gürün, Mollaveisoğlu’nun Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara

Erden Timur: Sit alanlarına ev yapmıyoruz!

Bodrum Ekonomi Zirvesi'nde konuşma yapan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Bizler doğal alanlara sit alanlarına ev yapmıyoruz. Biz sadece ön yargısız olunsun istiyoruz" dedi.

Gökova Körfezi için imar tartışması!

DOĞA cenneti Akyaka, Turunç, Bördübet gibi koyların yer aldığı Gökova Körfezi’nde sit alanlarının daraltılarak deniz dahil imara açılmasına tepki geldi. 

Bodrum'da bina boyları yükseldi!

Bodrum'da bina boylarının yükseldiği Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum İstanbul’dan daha fazla rantın olduğu bir bölge." dedi. 

Bodrum'da imar planı anlatıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kent Konseyi’nin daveti üzerine Muğla 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı hakkında Bodrum’da vatandaşlara bilgiler verdi.Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ayşe Ünal, gelen soruları cevapladı.

Bodrum'da deniz çekildi, sur kalıntıları ortaya çıktı!

Bodrum'da denizin çekilmesiyle Tavşan Adası'na uzanan tarihi sur kalıntıları ortaya çıktı. Türkiye'nin tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde yılda birkaç kez yaşanan doğa olayı, deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkartıyo

Bodrum, 15 Eylül'de tekrar imara açılıyor!

Bodrum, 15 Eylül'de tekrar imara açılıyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçe merkezi, Torba, Yalıkavak. Yalı, Gümüşlük, Mumcular mahalleleri ve de köy yerleşim alanlarında imar uygulamalarına devam edileceğini söyledi.

Bodrum'da imar yasağı kalkıyor!

BODRUM'da 10 belde belediyesinin kapanmasından soma 51 imar planı olduğu belirlendi. 11 plan olması geı ektiği vurgulanarak imar la ilgili tüm çalışmalar, 18 Nisanda geçici olarak durduruldu.

Bodrum'da inşaat yeniden başladı!

BODRUM Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum'a yapılacak yatırımların önünü açmak amacıyla, yürürlükteki planlarda tespit edilen sorunlu bazı bölgeler ve planlar dışındaki alanlarda imar faaliyetleri başladı.

Bodrum'da imar işlemleri geçici olarak durduruldu!

Bodrum'da imar işlemleri geçici olarak durduruldu. MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, mevzuata uygun olarak devam eden inşaatlar haricinde, imara ilişkin diğer bütün faaliyetlerin geçici bir süre durdurulduğu açıklandı.

Bodrum kıyılarında 16 tesise mühür vuruldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce Torba'daki koyları denetleyerek, İçinden kim çıkarsa çıksın, bu koyların halka iade edilmesi' yönünde talimat vermişti. Bunun üzerine Bodrum yarımadasında çalışmalar sürüyor...

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Bodrum Belediyesi'nde imar usulsüzlüğü iddiası: Evraklar inceleniyor!

Çalışmalarına devam eden Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğü Bodrum Grup Amirliği ekipleri tarafından Bodrum Belediyesi'nde inceleme başlattı.

Ahmet Aras: Bodrum'da kamu arazisi satışı durdurulmalı! 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki 30 dönüm büyüklüğe sahip Hazine'ye ait arazinin imar planının değiştirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı ve duruma olan tepkisini dile getirdi.

Eczacıbaşı'ndan Cennet Koyu'ndaki binalara ilişkin imar açıklaması!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvuru yaptığı ve barıştan faydalandığı açıklanmıştı. Eczacıbaşı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

Bodrum Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan imar açıklaması!

BodrumEski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un eski imar planlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Bodrum'da 73 dönüm arazi yapılaşmaya mı açıldı?

Bodrum'da bulunan 73 dönüm arazi yapılaşmaya açıldı. Arazi için yapılan yeni imar planlarına yönelik itirazlar da reddedildi.

Bodrum Yalıkavak'taki arazinin imar planı değiştirildi!

Türkiye'de yer alan araziler bir bir özelleştiriliyor ve imara açılıyor. Sözcü'de yer alan habere göre; bugün, Bodrum Yalıkavak'ta yer alan büyüleyici bir manzarası bulunan arazinin de imara açıldığı belirtildi. 

Bodrum'daki bazı mahallelerin imar planları mahkeme kararıyla durduruldu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Bodrum'un bazı mahallelerinde imar planlarının mahkeme kararıyla durdurulduğunu dile getirdi.

Bodrum'da inşaatlar hızlandı!

Bodrum'da koronavirüs salgını ev kiralarını uçurdu. Bodrum'da merkez dışında ise yeni inşaatlar hız kesmiyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras inşaatların hepsinin imar planında yer aldığını söyledi.

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu Bodrum Belediyesine sorduğunu aktararak bölgenin 'yatırım' nedeniyle adım adım ranta açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 

bodrum imar Haberi

bodrum imar

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre; Galip Gür, birliğin amacını ve özellikle Kovid-19 salgını süreci ardından Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Gür “Dünyanın her yerindeki cennet koylar, doğa, tarih ve kültürel miraslar hepimize ait. Birliğimizin amacı bu güzellikleri en doğal biçimiyle insanlığa ait ve gelecek nesillere olduğu gibi bırakılması için turizmde deneyimli ülkeler ile turizmi yeni gelişmekte olan ülkeleri bir araya getirerek ortak çözüm önerileri, ortak projeler üretmek” açıklamasında bulundu. 

Galip Gür yaklaşık 50 senedir turizm sektöründe olduğuna dikkat çekerek, “Bodrum'da turizm 1950'li yılların sonunda ev pansiyonculuğuyla...