19 / 04 / 2024

bodrum kaçak yapılaşma

bodrum kaçak yapılaşma

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kovid-19 salgını sebebiyle Bodrum’un nüfusunun 2.5 katına çıktığını belirtti. Ahmet Aras, aşırı yapılaşmadan rahatsız olduklarına dikkat çekti.

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bodrum'da imara aykırı olduğu tespit edilen birçok projenin inşaatı durduruldu. 

Bodrum'da kaçak yapılaşma yeniden başladı!

İnşaat sezonunun açılmasıyla birlikte Bodrum'da kaçak inşaat çalışmaları yeniden başladı. Öyle ki bazı sitelerde izin ve ruhsat olmadan inşaat yapılıyor.  

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele tam gaz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Bodrum'da kaçak yapılara geçit yok!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde imara uygun olmayan kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor. İlçede yaklaşık 5 bin kaçak yapı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bunlarla olan mücadelemiz sürecek. Bodrum’un metropol, kozmopolit bir kent olmasına izin veremeyiz” şeklinde konuştu.

İmar barışı fırsatçılarına karşı önlem!

İmar barışı uygulamasını fırsat bilip kaçak inşaat yapanlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önemler alıyor. Bodrum'daki kaçak yapılar tespit edilip tek tek yıkılıyor.

Bodrum’da belalı kaçak yapılaşma sorunu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’daki belalı kaçak yapılaşma sorununu anlattı. Aras, kaçak yapılaşmayla mücadele içinde olduklarını açıkladı.

Bodrum’da 8 projeye mühür!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum koylarındaki inşaatları tek tek inceledi. Bölgedeki 8 şantiye imara aykırılıkları nedeniyle mühürlendi. Bakan Kurum, “Firmalara 1 ay süre vereceğiz. Kaçak inşaatları yıkmazlarsa biz yıkacağız” dedi.

Bodrum'da 1.611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu!

Kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmalara dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bodrum'da 1611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu" dedi.

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçak olduğu tespit edilen beton iskeleyi yıkımı gerçekleştiren belediye ekipleri, tuvalet olarak kullanılan kabini de kaldırdı.

Bodrum’da kaçak yapılaşmaya karşı seferberlik!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ikinci konut uygulamaları ve imar barışı uygulaması nedeniyle hızla artan kaçak yapılaşmaya karşı seferberlik başlattı.

Bodrum'da kaçak yapılaşmaya karşı mücadele!

Muğla'nın Bodrum ilçesinin CHP'li yeni Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilk belediye meclis toplantısında kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başlattıkları bunun için 1 Nisan'ın milat tarih olduğunu söyledi.

Bodrum'da kaçak yapılaşmaya geçit verilmiyor!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yıkım kararı bulunan kaçak ve imara aykırı yapılarla ilgili kurulan özel bir birimle birlikte yıkımlar sürüyor.

Bodrum kıyılarında ilk yıkım Göltürkbükü'nde başladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan denetimler sonucu, ilk yıkımlar Bodrum'dan başladı. Recep Tayyip Erdoğan'ın kıyılardaki kaçak yapılaşmayla ilgili uyarısının ardından ilk yıkım Göltürkbükü'nde gerçekleşti...

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Kaçak yapıda gelinen son nokta! Öyle bir kaçak oda yaptılar ki sanki yürüyüp gidecek gibi...

Kaçak yapılaşma ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde tespit edilen kaçak yapılar tek tek yıkılırken dün sosyal medyanın gündemine bir kaçak yapı düştü. Öyle bir kaçak oda yapmışlar ki adeta yürüyüp gidecekmiş gibi. İşte o kaçak yapı...

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi ilçedeki kaçak yapılarla ilgili önemli uyarılar yaptı

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşmayı meclis gündemine taşıdı. Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kaş'taki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ataşehir'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’nde imara aykırı kaçak yapılaşmaya göz yumulduğuna ilişkin iddialara karşı yerinde incelemeler yaptı.

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

Kaçak yapılaşma cezalarına ilişkin iptal istemi reddedildi!

Kaçak yapılara yönelik verilen ancak tahsil edilemeyen para cezalarının iptalini düzenleyen Kanun hükmünün iptali istemi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

bodrum kaçak yapılaşma Haberi

bodrum kaçak yapılaşma

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kovid-19 salgını sebebiyle Bodrum’un nüfusunun 2.5 katına çıktığını belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre; Ahmet Aras, “Bodrum'a daha fazla insan gelmesini önermiyoruz. Sonuçta Bodrum’un da taşıyabileceği bir yük var. Altyapı, trafik açısından bir haddi var” dedi.

Aras, önceki dönemlerden imara açılmış özel mülklerin büyük bölümünün henüz yapılaşmadığını vurgulayarak, “Bir de kamu arazilerini imara açarsanız bu sefer kontrolsüz bir duruma doğru gidersiniz. Burada tek ses var kamu arazilerinin satılması ve imara açılmasını istenmiyor” diye konuştu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kendisine sorulan soruları şu şekilde yanıtladı:

- Bodrum son yıllarda SİT alanlarının kamu arazilerinin de imara açılmasıyla ve inşaatla gündeme geliyor, bu kadar inşaata ihtiyaç var mı?

Şu anda imara açılmış özel mülklerin büyük kısmında daha yapılaşma...