19 / 04 / 2024

Bodrum RES çalışmaları son durum

Bodrum RES çalışmaları son durum

Bodrum’daki iki mahallede rüzgar enerjisi santrali kuracak şirketin inşaata başlamak üzere gönderdiği iş makineleri köylüler tarafından durduruldu. Köylülerin çadır kurarak 24 saat nöbet tutacağı açıklandı.

Madnasa Zirve'de inşaat çalışmaları başlıyor!

AB Grup Holding tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Madnasa Zirve ve Madnasa Türkbükü'nde çalışmalar hızlandı. AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak projenin 2023'e kadar tamamlanacağını dile getirdi. 

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bodrum Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Beşiktaş Kulübü eski başkanı Fikret Orman'ın Bodrum'daki 2. oteli olan Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Manisa Prime'da çalışmalar sürüyor!

Manisa Prime'da çalışmalar devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesinin en büyük projelerinden birisi olan AVM-Otel-İş Merkezi ve Çevre Düzenlemesi ‘Manisa Prime’ projesinde bodrum kat kolon ve perdelerinin yapımına geçildi.

Bodrum'daki yol çalışmaları hızlandı!

İlçe genelindeki bozulan yolların bakımlarını aralıksız sürdüren Bodrum Belediyesi ekipleri, eksikleri tespit ederek; yaklaşan kış ayları öncesi çalışmaları hızlandırdı.

Bodrum Yalıkavak'ta asfaltlama çalışmalar başladı!

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Yarımadasında gerçekleştirilen ve ihtiyaç dâhilinde belirlenen bölgelerde bir süredir devam eden yol düzenleme ve asfaltlama çalışmaları, Yalıkavak’ın çeşitli bölgelerinde sürüyor.

Bodrum'da asfaltlama çalışmaları başladı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha güvenli ve modern yollarda seyahat edebilmeleri için il genelinde asfalt kaplama, yol bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bodrum yarımada genelinde çevre düzenleme çalışmaları sürüyor!

Bodrum Belediyesi tarafından yarımada genelindeki çalışmalar sürüyor. Bodrum Belediyesi ekipleri, Bitez ve Turgutreis mahallelerinde sahil ve çevre düzenleme çalışmaları yapıyor.

Bodrum’daki RES çalışmaları durduruldu!

Bodrum’daki iki mahallede rüzgar enerjisi santrali kuracak şirketin inşaata başlamak üzere gönderdiği iş makineleri köylüler tarafından durduruldu. Köylülerin çadır kurarak 24 saat nöbet tutacağı açıklandı.

Bodrum Yalıkavak'taki RES çalışmaları başlıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan Rüzgar Elektrik Santraliyle (RES) ilgili çalışmalara yarın başlanılacağı bildirildi.

Bodrum Yalıkavak RES çalışmaları yarın başlayacak!

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan rüzgar elektrik santraliyle ilgili çalışmalara yarın başlanacak Bertan Korkmaz: "Şu anda projemizin önünde çalışmayı engelleyici hukuksal bir engel yoktur" dedi.

Bodrum'da asfaltlama çalışmaları yapılıyor!

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ADM Elektrik Dağıtım AŞ, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (MUSKİ) ve TÜRK TELEKOM’un alt yapı çalışmalarını tamamladığı bölgelerde asfaltlama çalışmaları yapıyor.

Bodrum RES çalışmaları son durum Haberi

Bodrum RES çalışmaları son durum

Bodrum ilçesinde Yalıkavak ve Akyarlar Mahalleleri’ne rüzgar enerjisi santrali kuracak olan Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. yöneticilerinin dün Yalıkavak Geriş’te inşaata başlamak üzere gönderdikleri iş makineleri köylüler, çevreciler, Yarımada Koruma ve Çevre Platformu ile Birleşik Haziran Hareketi Bodrum üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişilik bir grup tarafından durduruldu. 


‘Engel olacağız’

Çevrecilerin eylemine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Saruhan da destek verdi. Avukat Remzi Kazmaz, iş makinesinin üzerine çıkarak yaptığı açıklamada, “Burada yapılmak istenen hukuksuzlukları, alınan ÇED raporlarının yanlış ve eksik olduğunu, yürütmeyi durdurma kararlarının olduğunu belirterek bu çalışmayı durdurmalarını sağladık. Nöbet tutarak yasadışılığa engel olacağız” dedi. 


Direniş çadırı 

Köylülerden kaptan Halil Aktaş ise, “Burada bir direniş çadırı oluşturacağız. Ve şirketin hukuksuzca arsalarımızı gasp ederek çalışmasına izin vermeyeceğiz. Diren Bodrum diren Geriş” dedi. Rüzgar...