25 / 04 / 2024

bodrum yazlık projeleri 2018

bodrum yazlık projeleri 2018

Konumu, denize yakınlığı ve sezon süresi gibi kriterlerin fiyat belirlediği yazlık konut piyasasında metrekare fiyatları 2 bin liradan başlangıç gösteriyor.  En çok rağbet gösterilen Bodrum’da son 4 yılda fiyatlar yüzde 103 artış kaydetti. 

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

Yazlık ev projeleri iki kat arttı! Projelere çalışma odası ekleniyor!

Yazın gelmesine kısa bir zaman kala birçok yazlıkçı hem tatil yapmak hem de işlerini sürdürebilmek için yazlık evlerine çalışma odası yaptırıyor. 

Ahu Aysal'ın yazlık satışında pay tartışması!

Geçtiğimiz aylarda Bodrum'daki yazlığını satan Ahu Aysal, bu satıştan elde ettiği geliri kızları arasında paylaşmıştı. Fakat kızlarının yazlık satışındaki paylarından mutlu olmadıkları ortaya çıktı.

Yatırımın yeni adresi: Yazlık evler!

Salgın süresi boyunca Bodrum’a ilginin artması kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Kira getirisi artınca amortisman süresi 8 yıla kadar geriledi. Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi” diye konuştu.

Hangi ilçelerde yazlık ev fiyatları uçtu?

Uzun zamandır Türkiye’nin gözde tatil mekanı olan Bodrum, yazlık ev piyasasında rasyonel olmayan bir artış sergiledi. EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki yzlık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı? İşte yazlıkta gözde bölgeler...

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelerde evlerin fiyatlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Datça, Bodrum ve Kaş’ta konut fiyatlarının değeri yüzde 68'i bulmuş durumda. 

Türkiye'nin en gözde yazlık bölgeleri!

Evlere kapandığımız pandemi döneminde yazlık evlere talep arttı. Bodrum'dan Şile'ye, Kemer'den Güre'ye kadar birçok ilçede fiyatlar koronanın etkisiyle değişti...

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Pandemi sonrasında yazlık evlere talep artmasıyla beraber Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde kira fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Koronavirüs korkusu yazlık fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok insan tatillerini yapmak için yazlık kiralamayı ya da satın almayı seçiyor. Bu durum da Çeşme'den Şile'ye, Bodrum'dan Kaş'a kadar yazlık bölgelerde fiyatların yükselmesine yol açtı.

Bodrum'da yazlıkçılar evlerine gitti! İşletmecilerin yüzü güldü!

Bodrum'da seyahat kısıtlamasının kalktığı 5 Mayıs'tan bu zamana kadar 136 bin araç girişi yapıldı. Yazlıkçılar evlerine geldiklerini söylerken, işletmeciler "Buyursunlar gelsinler" diyor.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları yükseliyor!

Türkiye'nin yazlık bölgelerinde son dört yılda metrekare fiyatları yüzde 185'lere varan oranlarda yükseldi. Bodrum ve Alaçatı, 10 bin TL'nin üzerindeki metrekare fiyatları ile değer artışında başı çekiyor.

Bodrum’da ortalama yazlık konut fiyatı 809 bin 640 TL!

Bodrum’da ortalama yazlık konut fiyatı 809.640 TL, geri dönüş süresi 27 yıl, ortalama kira bedeli 2.156 TL olarak açıklandı. Yazlık fiyatlarında son 1 yıllık değer artışı yüzde 5 oldu.

bodrum yazlık projeleri 2018 Haberi

bodrum yazlık projeleri 2018

Şehrin stresinden bunalan insanlar için yazlık sahibi olmak artık bir lüksten ziyade ihtiyaca dönüştü. Ağırlıklı olarak kıyı illerinin rağbet gördüğü yazlık piyasasında öncelikli tercih Muğla'nın popüler ilçesi Bodrum oldu. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre uzun süren sezon sebebiyle hareketliliğini dört mevsim koruyan Bodrum, halihazırda birçok yazlık projesine de ev sahipliği yapıyor. Fiyatlar denize yakınlığı, site içinde olup olmadığı, binanın yaşı ve konumu gibi kriterlere göre değişiklik gösteriyor.  Bölgede satılık dairelerin metrekare fiyatları 6 bin ile 30 bin TL arasında değişiyor. Sezonluk kiralamayı düşünenler için özelliklerine göre ise aylık kira rakamı ortalama 8 bin liradan açılıyor.

Son dönem Bodrum'a rakip olan Çeşme'de ise yazlık konut fiyatları proje özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Tercih edilen konutların geniş bahçe kullanımlı, müstakil havuzlu ve site...