28 / 03 / 2024

bodruma gelen turist sayısı

bodruma gelen turist sayısı

Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, turistik ilçeye en fazla turistin bu yıl da geçen yıl olduğu gibi İngiltere’den geldiğini açıkladı.

Bodrum'a kruvaziyerle 4 bin 854 yolcu geldi!

Bodrum'a gelen Malta bayraklı 295 metre uzunluğundaki "Mein Schiff 3" ve Bahama bayraklı 245 metre uzunluğundaki "Rhapsody Of The Seas" kruvaziyerleri, Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne yanaştırıldı.

Bodrum'da kruvaziyer ile 246 turist geldi!

Bodrum Limanı'na yanaşan Hollanda bayraklı "Ryndam" adlı kruvaziyer ile ilçeye çoğunluğu Hollanda uyruklu bin 246 turist geldi. Hollanda bayraklı yolcu gemisi "Ryndam" 'un yolcuları Bodrum gezisine başladı.

Bodrum yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı!

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, ilçede hava sıcaklığı 25, deniz suyu sıcaklığı ise 21 derece ölçüldü. Bayramın ikinci gününde ilçede yerli ve yabancı turist yoğunluğu bulunuyor.

Bodrum tatilcileri bekliyor!

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenleri Bodrum 'a davet eden turizmciler, tatilcilere gündüzleri su jetiyle deniz turu, yürüyüş parkurlarında trekking yapma ve güneşlenme imkanı da sunuyor.

Bodrum'da turizm hız kesmedi!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde turizm hız kesmedi. Eylül ayının ortalarında plajları dolduran yabancı turistler bol bol güneşlenip eğlendi, tatilin tadını çıkardı. İskandinav ülkelerinden bu ay gelen turist sayısında yüzde 20'lik artış olduğu belirtildi.

Kazak turistler Bodrum'u tercih etti!

Kazakistan-Türkiye ilişkilerinde Bodrum'un çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Tüymebayev, " Kazakistan'da vatandaşlarımız Bodrum'u çok seviyorlar. Bodrum'da özellikle turizm alanında bir çok imkan var " dedi

Bodrum'a 23 ülkeden 1 milyon 758 bin kişi geldi!

Bodrum'a gelen turist sayısında, geçen yılın ilk 7 aylık dönemine göre bu yıl 180 bin 755 kişilik bir artış oldu. yılın ilk 7 aylık döneminde ilçeye 23 ülkeden 1 milyon 577 bin 589 turist geldi.

Bodrum'a 6 günde 200 bin turist geldi!

Muğla'nın Bodrum İlçesinin Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sadece üç günde Milas- Bodrum Havaalanı'na gelen turist sayısının 66 bine ulaştığını açıkladı, önceki hafta tatile gelenler 200 bini buldu.

Bodrum'a kruvaziyer ile 1.777 yolcu geldi!

Bodrum'a gelen Malta Bayraklı 205 metre uzunluğundaki "Thomson Majesty" ve Fransa Bayraklı 142 metre uzunluğundaki "Le Soleal" adlı yolcu gemilerinden inen yolcular, gümrük işlemlerinin ardından barlar sokağında gezdi, alışveriş yaptı.

Bodrum'a 2 kruvaziyer ile 1.777 yolcu geldi!

Bodrum'a gelen Malta Bayraklı 205 metre uzunluğundaki "Thomson Majesty" ve Fransa Bayraklı 142 metre uzunluğundaki "Le Soleal" adlı yolcu gemilerinden inen yolcular, gümrük işlemlerinin ardından barlar sokağında gezdi, alışveriş yaptı.

Bodrum lüks yatların önemli destinasyonlarından biri haline geldi!

Bodrum Kalesi ve Kara Ada açığı başta olmak üzere birçok koyda demirli süper lüks yatlar, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sabah saatlerinde ilçeye gelen ve Bodrum açıklarına demirleyen yatlar, birçok noktadan görülebiliyor.

Bodrum'a dört günde gelen turist sayısı 25 bini aştı!

Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum'a son dört gün içerisinde hava ve deniz yoluyla gelen turist sayısı 25 bini aştı. Yunanistan'ın Rodos ve Istanköy adasından gelen turistler dün çarşı merkezini doldurdu...

Bodrum'a 4 günde 25 bin turist geldi!

Bodrum'a 4 günde 25 bin turist geldi. Turistler Dünyaca ünlü Barlar Sokağı, Kale Caddesi ve İskele Meydam'nda yürüyüş yapan turistler Antik Tiyatro, Myndos kapısı ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

Bodrum'a gelen turist sayısında artış oldu!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum'a gelen turist sayısının arttığını söyledi

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 5 azaldı!

İstanbul ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ili Muğla'ya 7 ayda 1 milyon 653 bin 47 turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 1 milyon 745 bin 989 turist girişi olmuştu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 11 arttı!

Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yaşadıkları kriz yüzünden Türkiye tatilinden vazgeçen Rus turistlerin yerini İranlılar doldurdu. İlk 6 ayda gelen turistler arasında İranlılar ikinci sırayı aldı.

2015'in ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

Abdurrahman Arıcı: Turist sayısı geçen yıllara yakın olacak!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Rusya, Ukrayna, Suriye ve Avrupa'da yaşanan negatif gelişmelere karşı bu sene Türkiye'ye gelen turist sayısının, geçen yıllara yakın olacağını belirtti.

bodruma gelen turist sayısı Haberi

bodruma gelen turist sayısı

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bugün yaptığı yazılı açıklama ile yılın ilk altı ayında Bodrum’a gelen turist sayısını değerlendirdi. Kocadon, Milas-Bodrum Havalimanı’ndan giriş yapan turistlerin ülkelerine göre dağılımları dikkate alındığında İngiliz turistlerin listenin başında yer aldığını, ardından ise Hollanda, Fransa, Belçika, Polonya, Rusya, İsveç ve Almanya gibi ülkelerin geldiğini söyledi. İlçeyi aynı süreçte Danimarka, Azerbaycan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, İtalya, Sırbistan, İrlanda, Norveç, Litvanya, İran, Romanya, Bulgaristan ve Beyaz Rusya’dan gelen turistlerin de tatil için tercih ettiğini belirten Kocadon, "2015 yılı Ocak ayı başından Haziran ayı sonu itibarıyla aynı dönemlerde 2014 yılına oranla Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne gelen ziyaretçi sayısı azalırken, denizyoluyla gelen turist sayısı ise bu yıl artış gösterdi. Avrupa’da...