25 / 04 / 2024

Bodruma yeni müze

Bodruma yeni müze

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de gelecek yıl 12 müze daha açılacak.

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.

Kayseri’ye yeni müze müjdesi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmen devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’ye yeni müzeler kazandırıyor. 

Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabı tamamlanıyor!

Ortadoğu ve Türkiye’nin en büyük müze kompleksleri arasında bulunan toplam 68 bin 500 metrekare alana sahip Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabında çalışmalara devam ediliyor.

Samsun'a yeni müze inşa edilecek!

Samsun Müzesi'nin küçük olması nedeniyle bugüne kadar sergilenemeyen farklı dönemlere ait binlerce eser, yapılacak yeni müzede ziyaretçilere açılacak.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

İBB 10 yeni müze açacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), müze alanında önemli yatırımları gündemine aldı. Halihazırda bünyesindeki altı müzenin faaliyetini yöneten İBB, 10 yeni müze daha açmak için çalışmalara başladı.

Adana müze kompleksinin ilk etabı 2017'de açılıyor!

Ortadoğu’nun en büyük müzesi olacak, eğitim atölyeleriyle de dikkat çeken yeni müze kompleksinin ilk etabının 2017 yılında ziyaretçilerle buluşacağı açıklandı.

Antalya'ya 9 yeni müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi turizm kenti Antalya’ya 7 yeni müze kazandırmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı 2 yeni müze ile toplamda 9 yeni müze açılacak. Antalya müzeleriyle anılacak.

İzmir merkeze yeni bir müze yapılması planlanıyor!

İzmir Arkeoloji Müzesi’ne turist taşımakta zorlandıklarını söyleyen İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), kent merkezine yeni bir müze yapılmasını istiyor.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu yeniden başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ihaleyi sonuçlandırmasının ardından, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonuna tekrar başladı.

Agora Müze Evi restorasyonu için yeni ihale yapılacak!

İkiçeşmelik Caddesi'nde iki ayrı yapıdan oluşan tescilli binayı "Agora Müze Evi" olarak restore etmek için çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir, zorunlu aranın ardından Agora Müze Evi restorasyonu için İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden ihaleye çıktı.

Bodruma yeni müze Haberi

Bodruma yeni müze

Kültür ve Turizm Bakanı Mehment Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi’nin restorasyon çalışmalarını inceledi. Bakan Ersoy, 18 Mayıs 2020’de tüm restorasyon çalışmaların tamamlanacağını belirtti. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, tatil yörelerinde turizmi şehir merkezlerine çekip hem esnafın kazancını artırmak hem de sezonu 12 aya yaymak hedefi koyduklarını vurgulayan Ersoy, "İlk çalışmaları Bodrum’da başlatacağız. Kalenin kuzey bölümündeki sahne 1 Haziran’da hizmete açılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar ile Opera Bale  bölümlerine talimat verildi. 1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasına haftada en az bir, bazen iki kez repertuvarlarını sergileyecekler" dedi.

Bodrum'a yeni müze yolda

Bodrum Mimarlar Odası ile toplantı yapan Ersoy, Bodrum'a yeni bir müzeninin müjdesini verdi. Ersoy: "Su altı arkeoloji müzesi yetersiz, daha genişine ihtiyaç var. Odanın  çalışmış olduğu alan ve projeyle ilgili bilgileri aldık. Ankara’ya...