25 / 04 / 2024

boğaz yıkım

boğaz yıkım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaz'ın siluetini bozan yapılar ile ilgili konuştu. Erdoğan, ''Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, acımayın. Görüntüyü bozan yapıları derhal yıkın'' şeklinde konuştu.

İstanbul Boğazı'nda yıkım tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Boğaz'daki kaçak yapılaşma ve yıkımla ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer, yıkımların süreceğini belirtti.

İstanbul Boğazı'nda yıkımlar sürecek!

İBB yetkilileri İstanbul Boğazı'ndaki yıkım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü verilerine göre, 3 bin kaçak binanın yıkım kararı var.

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Çiftçilere büyük müjde! Az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak!

Çiftçilerin beklediği büyük müjde geldi. Konu ile ilgili detaylar az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak...

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

Bayram ikramiyesini az bulan emekliye büyük müjde şimdi geldi! SGK-SSK ve Bağkur’lu emeklilere 2 bin 500 TL nakit para!

1.100 TL bayram ikramiyesi alan emeklilere büyük müjde geldi. Bankalar, SGK-SSK ve Bağkur’lu emeklilere 2 bin 500 TL nakit para verecek...

Saadettin Saran'dan boşanan Emek Külür'e önce haciz sonra yıkım şoku!

Geçtiğimiz günlerde 77 bin TL olan aidat borcu nedeniyle hakkında dava açılan Emek Külür, ikinci şoku yaşıyor. Kültür, Levent'te bulunan yeni kliniği için kaçak inşaat yaptırdığı ortaya çıktı ve villası hakkında yıkım kararı verildi.

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

Maltepe'de 9 katlı binaya izinsiz yıkım!

İstanbul Maltepe’de yaklaşık bir ay önce boşaltılan 9 katlı binanın yıkım izin alınmadan başladı. Zabıta görevlileri yıkıma müdahale etti. 

Ümraniye'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un Ümraniye Belediyesi yıkım yapılacak mahallelerde bazı dükkanların boşaltılması için tahliye kararı gönderdi. Mahallede faaliyet gösteren esnaf ise bu karara tepki gösterdi. 

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.

Silivri'de yıkım çalışması yapılan binadan düşen işçi yaralandı!

İstanbul Silivri'de deprem sonrası boşaltılan binada yıkım çalışması yapan inşaat işçisi, 3. kattan düşerek yaralandı.

Didim Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsasında yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran, içinde yıkılmak üzere harap yapılar bulunan ve kaderine terk edilen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsası için yıkım kararı verildi.

Manavgat'ta tartışmalı otel yıkımı!

Antalya Manavgat'ta  bir butik otelin yıkımı sırasında tartışma çıktı. Belediye tarafından çok sayıda personelin gelerek, binayı boşaltıp, başladığı yıkım sürerken mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verdi.

boğaz yıkım Haberi

boğaz yıkım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaz'ın siluetini bozan yapılarla ilgili tarihi talimat verdi. Erdoğan, ''Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, acımayın. Görüntüyü bozan yapıları derhal yıkın'' diye konuştu.


Yıllardır tartışılan ama bir türlü önlem alınamayan Boğaz'daki imara aykırı yapılan yapılar ile ilgili talimat verdi. Erdoğan, "Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, acımayın. Görüntüyü bozan yapıları yıkın'' dedi.


Geçtiğimiz günlerde düzenlenen  Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda gündeme gelen imar ile ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar uygulamaları ile ilgili ellerinden geleni yaptıklarını, İstanbul ve Boğaz'ın görüntüsünü bozan, imara aykırı yapıları yıktıklarını söyledi. Özhaseki, Reina ve Galatasaray Adası'nın bir bölümünün yıkılmasını örnek olarak gösterdi.


İmar konularına yaklaşımının ne olduğunu herkesin bildiğini söyleyen Erdoğan, "Benim bu konuyla ilgili başından beri görüşüm çok net" dedi. Özhaseki'nin...