26 / 04 / 2024

Boğazda trafik kazaları

Boğazda trafik kazaları

1981 yılında Kanlıca'daki tarihi Kadri Paşa Yalısı'na bindiren Yunan bandıralı şilep yalıdan denize çekilmiş. Hasara uğrayan tarihi yalının çökmemesi için askıya alma işlemi uygulanmış. Gemi çekildikten sonra yalı çökmemiş.

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Milyonlarca araç sahibini kapsıyor! O bedeli ödemek zorunlu oldu: Ödemeyenin başı dertte!

Yargıtay, trafik kazalarında 'kullanım kaybı tazminatı' konusunda emsal teşkil eden bir karar verdi. Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, trafik kazası sonrası kiralanan aracın kira bedelinin geri alınmasını talep eden bir kişinin açtığı davanın reddini hukuka aykırı buldu. Yargıtay, kaza nedeniyle aracı k

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı?

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı? bu ve buna benzer sorular son zamanda artan trafik kazaları ile sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Kanal İstanbul gemi kazalarını engelleyebilecek!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda iki yük gemisinin çarpıştı. Son zamanlarda meydana gelen gemi kazaları Kanal İstanbul tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. 

1915 Çanakkale Köprüsü trafik problemine ilaç olacak!

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar da feribot kuyruklarında beklemeye başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla bu yoğunluğun azalması bekleniyor.

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

Boğazda 60 yalı satışa çıkarıldı!

Türkiye'nin en prestijli ve pahalı bölgesi olarak da bilinen Boğaz hattında, 60 yalı satış masasında yeni sahibini bekliyor. 13 ile 440 milyon TL arasında değişen fiyatlarda satışa sunulan bu yalıların 37'si Anadolu, 23'ü Avrupa yakasında.

Çanakkale Köprüsü Marmara'nın transit trafik yükünü sırtlayacak!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü", Marmara Bölgesi'nin transit trafik yükünü de sırtlayacak.

Demet Akalın boğazda lüks restoran mı açtı?

Demet Akalın, Okan Kurt ve kızları Hira, Zorlu Alışveriş Merkezi'nde görüntülendi. Akalın, boğazda lüks restoran açtığına dair basına yansıyan haberleri yanıtladı.

Boğaz'dan ev almak isteyenler dikkat!

Boğazın en güzel semtlerinden Beylerbeyi ve Çengelköy’de konut fiyatları yüzde 30 civarında geriledi. Bölgede 100’e yakın yalı, yalı dairesi ve müstakil ev satılık. Bölgenin en büyük sorunu ise yoğun trafik ile otopark eksikliği...

Boğaziçi'ne imar düzenlemesi!

TBMM Başkanlığı'na sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesinde yer alan alanlardaki taşınmaz maliklerin imar barışından yararlanması amaçlanıyor.

İstanbul'da hafriyat kamyonlarına tepki eylemi!

İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde toplanan bir grup, hafriyat kamyonlarının karıştığı ölümlü trafik kazalarına karşı eylem yaptı...

Denizli'deki Kayhan Tüp Geçidi mecliste konu oldu!

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kayhan Tüp Geçidi çıkışında yaşanan trafik kazalarına ve sorunun çözümüne ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Boğazda trafik kazaları Haberi

Boğazda trafik kazaları



YALIYA GİREN YUNAN GEMİSİ BUGÜN ÇEKİLİYOR


Boğaz'ı geçerken tarihi Kadri Paşa Yalısı'na giren Yunan bandıralı şilep, bugün yalıdan çekilecek. Geçtiğimiz hafta meydana gelen kaza sonucu, büyük hasara uğrayan yalının çökmemesi için yapılan askıya alınma çalışmaları da tamamlandı. 4 milyon liraya mal olan takozlama işlemi sırasında, geminin denize çekilmesi sonucu yalının dengesini kaybetmemesi için, tüm ağırlık kara tarafına verildi. Ayrıca, geminin bağlı olduğu şirket yöneticileri, ev sahibi ile anlaşmaya vararak tazminat ödemelerinin aksamadan yapılacağını belirtildi. Şilebin kaptanı Thedorakos ile kılavuz kaptan Hüdaverdi Bozkurt aleyhine açılan davaya da pazartesi günü devam edilecek.


Milliyet Gazetesi 6 Şubat 1981