26 / 04 / 2024

Boğaziçi İmar Kanunu

Boğaziçi İmar Kanunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yapılması düşünülen düzenlemede Boğaziçi kesinlikle imara açılmamaktadır" dedi...

Boğazın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Üsküdar'dan Beykoz'a açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar verilmiş, işte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

1998 yılında Boğaz'a silahlı zabıta!

1998 yılında Boğaziçi'nde bir talanın başlamasından kaygı duyuluyormuş ve Boğaziçi'nin talandan korunması için, seçim öncesinde, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün komando eğitimli, silahlı zabıta ekipleri 24 saat görev yapıyormuş.

1985 yılında Boğaziçi'nde kaçak yapılara aman verilmiyormuş!

1985 yılında Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Boğaziçi'nde İmar Yasası'na ve projesine aykırı yapılan 15 binanın sahibine 8 milyar lira para cezası kesmiş. 14 bin gecekondu ise yıkılacakmış.

Vahdettin Köşkü restorasyonu imara aykırı çıktı!

Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi olarak kullanılmak üzere restore edilen Çengelköy sırtlarında yer alan Vahdettin Köşkü'nün Boğaziçi Kanunu'na aykırı bir şekilde restore edildiği ortaya çıktı. Köşkün bahçesinde 300 ağacın yeni yapılaşma nedeniyle kesildiği

Boğaziçi imar kanunu!

Boğaziçi alanında en fazla kaç katlı binalar yapılabileceği, yapılaşmanın hangi sınırlar dahilinde yapılacağı, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte Boğaziçi imar kanunu tam metni..

Boğaziçi sit alanı nedir?

Boğaziçi kıyı ve sahil şeridinden, öngörünüm bölgesinden, geri görünüm bölgesinden ve etkilenme bölgelerinden oluşan Boğaziçi sit alanı nedir? Boğaziçi imar planı esasları nelerdir? İşte Boğaziçi sit alanı..

3. köprü imar planı tamamlandı!

Yapımı devam eden 3. köprüye ilişkin imar planı İstanbul Büyükşehir belediye Meclisi’nde kabul edildi: ‘Boğaziçi Alanı’ içinde kalan bölgeye kesinlikle kavşak ve bağlantı yolu yapılmayacak.

İstanbul Boğazı'nda yapılaşma yasağı kalkıyor!

İstanbul Boğazı'nın yapılaşmasını yeniden düzenleyecek olan Boğaziçi İmar Yasası yönetmeliğini, sona gelinen binlerce dava açısından Gayrimenkul Hukuku Avukatı Emre Alcan değerlendirdi

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

İbrahim Özden Kaboğlu: Boğaziçi kanunu Anayasa’ya aykırı!

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, Boğaziçi kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin, Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

Tülün İnal Boğaziçi İmar Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde bazı yeni görevlendirmeler yapıldı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de Tülün İnal getirildi.

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar'ın detayları... 

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruluyor!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; Cumhurbaşkanı'nın veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında, ilgili bakanlar ve İBB Başkanı'ndan oluşacak...

Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu!

7159 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu...

Boğaziçi Öngörünüm imar affı!

İmar Barışı yasa teklifi kapsamında Boğaziçi Öngörünüm yapıları yeniden düzenlemeye alındı. Teklifin onaylanması halinde Boğaziçi Öngörünüm imar affından yararlanabilecek...

Boğaziçi'ne imar düzenlemesi!

TBMM Başkanlığı'na sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesinde yer alan alanlardaki taşınmaz maliklerin imar barışından yararlanması amaçlanıyor.

Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle bir çok kurum ve kuruluşun devir işlemleri devam ederken  bunlardan en dikkat çekeni, Boğaziçi İmar Kurulu oldu. Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi.

Boğaziçi'ne sınırlı imar barışı!

İmar Barışı'nda Boğaziçi'de tüm sahil şeridini kapsam dışında tutan hüküm, özel bir kroki ve listeye indirgenerek sınırlandı...

Boğaziçi 1/1000’lik İmar Planı 2. Etabı meclisten geçti!

Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak ayının son toplantısında Boğaziçi Alanı 1/1000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 2.Etabı’nı onayladı. 

İBB, Boğaziçi 1. Etap 1/1000'lik imar planını uygun buldu!

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu.

Boğaziçi İmar Kurulu toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Boğaziçi İmar Kanunu Haberi

Boğaziçi İmar Kanunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı hedefler doğrultusunda 1 milyon 300 bin konutun dönüşümünü sağladıklarını ifade eden Bakan Kurum, acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut daha olduğunu, bu tespit çerçevesinde planlarını hazırladıklarını belirtti.

Bakan Kurum, bu dönüşümlere ilişkin İller Bankası Genel Müdürlüğü kanalıyla yapılan düzenleme çerçevesinde belediyelere 4 milyar TL'ye kadar finans desteği sağlayabildiklerini söyledi.

"Boğaziçi; CHP, AK Parti meselesi değildir"

Boğaziçi Kanunu'na ilişkin birçok milletvekilinin soru sorduğunu belirten Kurum, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Boğaziçi; CHP, AK Parti meselesi değildir. Mesele Boğaziçi'nin gelecek kuşaklara bırakılma meselesidir. Meseleyi yetki alma verme kanunu olarak kimse görmemelidir. Boğaziçi ulusal bir sorumluluktur. Hepimizin üzerine...