26 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsü projesi

Boğaziçi Köprüsü projesi

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış. Boğaziçi Köprüsü'yle ilgili dört firma tarafından hazırlanan projelerin seçimi için bir toplantı düzenlenmiş. Projeler teknik ve mali yönden incelenecekmiş.

1968 yılında Boğaziçi Köprüsü, Severn Köprüsü'nün bir benzeri olacakmış!

1968 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün planlarını, Frecman Fox and Partners firması hazırlayacakmış. Boğaziçi Köprüsü, İngiltere'de Severn Nehri üzerinde bulunan Severn Köprüsü'nün bir benzeri olacakmış ve 350 milyon liraya mal olacakmış.

1966 yılında Boğaziçi Köprüsü için istimlak başlayacakmış!

1966 yılında Boğaz'a köprü yapılması kesinleşmiş ve köprünün projeleri tamamlanmış. İstimlake 260 milyon lira sarf edilecekmiş ve köprünün maliyeti bir milyar lirayı aşacakmış. Köprüde geçmek ise ücrete tabi tutulacakmış.

Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu için kamulaştırma!

Kocaeli Dilovası'nda bulunan bazı taşınmazların Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'ya hazır!

İstanbul- İzmir arasının 3.5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü'nde, açılışın Mart 2016'da yapılacağı bildirildi. Otogar Kavşağı'nda son bulacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki çalışmalar Mart 2016'da tamamlanacak!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016’da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'da açılacak!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümü olan ve İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlayacak.

Körfez Geçiş Köprüsü 2016 Mart'ta ulaşıma açılacak!

Gebze -Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsü'nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016'da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016’da ulaşıma açılacak!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsü'nün Mart 2016’da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son hali!

Boğaz’ın Tarihi Yarımada üzerinden çekilen fotoğrafında, Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve henüz tabliyeleri yerleştirilmekte olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir gerdanlık gibi öne çıkıyor.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızlandırıldı!

İstanbul - İzmir arasını karayoluyla 3,5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli parçası olan İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızlandırıldı.

Schréder, Boğaziçi ve FSM köprülerini aydınlatacak!

Asya ve Avrupa’yı birleştiren Fatih Sultan Mehmet köprüsü ve Boğaziçi köprüsünün yol aydınlatmasını Schréder üstlendi. Türkiye’de LED armatürleri ile gerçekleşecek ilk otoyol aydınlatma projesiyle yüzde 52 oranında enerji verimliliği sağlanacak.

Boğaziçi Köprüsü projesi Haberi

Boğaziçi Köprüsü projesi



Boğaz Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlandı


PROJELER ELE ALINDI 


Toplantıda Haliç Köprüsü'nün de durumu görüşülüyor


  BOĞAZ Köprüsü'yle ilgili dört firma tarafından hazırlanan projelerin seçimi için düzenlenen toplantı dün Karayolları 17. Bölge binasında yapılmıştır. Beynelmilel Müşavirler Heyeti üyeleri, Karayolları ile köprü projesini hazırlayan firmanın temsilcilerinin katıldığı toplantıda bugün de devam edecek ve Dünya Yatırımlar Bankası temsilcisi köprü konusunda bilgi alacaktır.

  

  Böylece eldeki projeler teknik ve mali yönden en ince ayrıntılarına kadar incelenecektir. Çalışmalar sona erdikten sonra seçilen firma önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Haliç Köprüsü'nün de üzerinde durulduğu dünkü toplantıya katılanlar şunlardır:


  Prof. Oberti (İtalya), Prof Klöppel (Almanya), Prof. Hiral (japonya), Mr....