19 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsünden geçen araç sayısı

Boğaziçi Köprüsünden geçen araç sayısı

1983 yılında İstanbul trafiğinin büyük yükünü çeken Boğaziçi Köprüsü'nün günlük geliri 15 milyon liraymış. Aynı yıl 11. hizmet yılına girecek köprüden, toplam 256 milyon araç geçmiş.

1982 yılında Boğaziçi Köprüsü satılacakmış!

1982 yılında Boğaziçi Köprüsü yurt dışındaki işçilere döviz karşılığı satılacakmış. Köprü için anonim şirketi kurulacakmış ve hisse senetlerinin yüzde 49'u satılacakmış. Elde edilen gelirle İkinci Boğaz Köprüsü'nün finansmanı sağlanmış olacakmış.

1977 yılında Boğaziçi Köprüsü'nde tek yoldan çift ücret alınacakmış!

1977 yılında Boğaziçi Köprüsü'nde tıkanıklığı gidermek için tek yoldan çift ücret alınacakmış. Anadolu Yakası'na geçişi sağlayan gidiş yönündeki tek yoldan ücret alınacakmış, diğer yol ise parasız olacakmış.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Osmangazi Köprüsü'nden iki haftada 757 bin araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Osmangazi Köprüsü'nden 4-17 Temmuz tarihleri arasında toplamda 757 bin 227 aracın geçtiğini açıkladı. En yoğun araç geçişi, Kurban Bayramı arifesi olan 8 Temmuz’da oldu. Bu tarihte, Osmangazi Köprüsü’nden 80 bin 624 araç geçti.

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

45 bin araç geçiş garantisi verilmişti! 1915 Çanakkale Köprüsü'nden kaç araba geçti?

45 bin araç garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen araç sayısı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprüden paylaştığı fotoğrafla birlikte yeni yapılan Çanakkale Köprüsü’nden araç geçiş sayısını paylaştı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen "dünyanın en geniş" köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle köprüden geçişler 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olacak.

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek demiryolunun güzergahı!

Bakan Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçmesi planlanan demiryolunun güzergahını açıkladı.

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı!

Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son hali!

Boğaz’ın Tarihi Yarımada üzerinden çekilen fotoğrafında, Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve henüz tabliyeleri yerleştirilmekte olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir gerdanlık gibi öne çıkıyor.

Naturalm Çiftlik Evleri, Körfez Geçiş Köprüsü'nden olumlu etkilendi!

Kocaeli'de hayata geçirilen tek nitelikli ve markalı konut projesi Naturalm Çiftlik Evleri’ni inşa eden ALM İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal ALIM; Körfez Köprüsü’nün son bir yıl içinde bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını 2 ila 3 katına çıkardığını belirtti

Boğaziçi Köprüsünden geçen araç sayısı Haberi

Boğaziçi Köprüsünden geçen araç sayısı



Boğaziçi Köprüsü, İstanbul trafiğinin büyük yükünü çekiyor


Boğaziçi'nin incisi, içinde köprüden toplam 256 milyon araç geçti. Uzmanlara göre, dünyanın 4., Avrupa'nın ise 1 Köprüsü ünvanını muhafaza eden Boğaziçi Köprüsü, iyi bakıldığı takdirde 150 yıl hizmet verecek.


   İstanbul Boğaziçi Köprüsü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 11 yaşına basıyor. Köprüden




bugüne kadar toplam 256 milyon aracın geçtiği, 12 milyar 688 milyon lira hasılat elde edildiği bildirildi.

  ''Altın yumurtlayan tavuk'' olarak nitelendirilen Boğaziçi Köprüsü, 10 yıldan beri Avrupa ve Asya'ya geçiş yapan araçların...