29 / 03 / 2024

Boğaziçinde gecekondulaşma

Boğaziçinde gecekondulaşma

1985 yılında Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Boğaziçi'nde İmar Yasası'na ve projesine aykırı yapılan 15 binanın sahibine 8 milyar lira para cezası kesmiş. 14 bin gecekondu ise yıkılacakmış.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi bugün Şişli'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Boğaziçi Yapı, GD Danışmanlık ile anlaştı!

Boğaziçi Yapı, Kozyatağı ve Kartal’da inşa edilen projelerinin satışları için, GD Danışmanlık ile anlaşma yaptı.

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

Kahramanmaraş Boğaziçi Bulvarı asfaltlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hava sıcaklarının artmasıyla beraber başlattığı asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olan Boğaziçi Bulvarı’nda asfalt çalışmaları başladı.

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

Boğaziçi Köprüsü bakım çalışmaları Haziran 2016'ta bitecek!

42 yıldır Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü'ne inşa edildiğinden bu yana en büyük bakım çalışması yapılıyor. 1.5 yıldır süren çalışma 2016 Haziran ayında tamamlanacak

1991 yılında Boğaziçi Köprüsü 24 milyar liraya onarılmış!

1973 yılında hizmete açılan Boğaziçi Köprüsü, 18 yıl sonra, 1991 yılında onarıma alınmış. 1973 yılında 516 milyon liraya mal olan köprü, 18 yıl sonra maliyetinin tam 46 katına onarılmış.

1989 yılında Boğaziçi'nde yıkıma gariban evinden başlanmış!

1989 yılında, Boğaziçi öngörünüm planına aykırı 364 kaçak yapının yıkım kararının uygulanmasına başlanmış. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım faaliyetlerine gariban evlerinden başlanmış, villalara ise hiç dokunulmamış.

1971 yılında Boğaziçi Köprüsü Cumhuriyet'in 50. yıldönümünde hizmete girecekmiş!

1971 yılında inşası devam eden bin 560 metre uzunluğunda, 33 metre genişliğinde olacak olan Boğaziçi Köprüsü, Cumhuriyetin kuruluşunun 50. yıldönümüne yetişecekmiş. Aynı yıl köprünün ayakları 85 metreye ulaşmış...

Boğaziçi alanında yapılaşma şartları!

Boğaziçi alanında "Geri görünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı geçmemek şartı ile konut yapılabiliyor. İşte 2960 sayılı kanunda açıklanan Boğaziçi alanında yapılaşma şartları...

Boğaziçinde gecekondulaşma Haberi

Boğaziçinde gecekondulaşma



Kaçak yapılara aman yok


Boğaz'a 8 milyar lira ceza


Boğaziçi'ndeki 14 bin gecekondunun da 5 yıl içinde yıkımı kesinleşti ve sahiplerine 17 bin ile 21 bin lira arasında enkaz bedeli ödenmesi kararlaştırıldı.


Boğaziçi İmar Müdürü Kenan Koç, kaçak inşaat yapan 15 bin kişi olduğunu söyledi.


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   İSTANBUL Boğaziçi'nde projesine ve İmar Yasası'na aykırı yapılan 15 bin binanın sahibine 8 milyar lira para cezası kesildi ve Boğaziçi'nde yıkımı kesinleşen 14 bin gecekondunun sahiplerine metrekare başına 17-21 bin lira ''enkaz bedeli'' ödeneceği bildirildi.


Cezalar postada


   Boğaziçi İmar Müdürü Kenan Koç, ''Boğaziçi'nin örgörünüm (deniz gören) kesiminde tapulu arsaları üzerinde inşa ettikleri binaları, bina...