27 / 04 / 2024

Boğazın iki yakasını birleştiren proje

Boğazın iki yakasını birleştiren proje

2005 yılında İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birleştirecek olan, denizin 50 metre altından geçecek 1 milyar dolarlık tüp geçit projesi Marmaray'ın detaylı projesini Avusturyalı Downer firması yapacakmış.

Boğaz'ın yüzük taşı 50 milyon dolara satışta!

İstinye'de, Nidapark İstinye projesinin hemen yanı başında, Lis't ve Panavia projelerine komşu, yola cepheli, 685 metrekarelik arsa satışa çıktı. Boğaz manzaralı arsa için 50 milyon dolar isteniyor. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

İTÜ ARI Teknokent binası mahkemelik oldu! Boğaz’ın silüetini bozmaktan yargılanacaklar!

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

Kanal İstanbul, asıl boğazın yerini tutmaz!

Son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'da kazmanın bu yıl vurulması bekleniyor. Kanal İstanbul projesinin, ilk etapta beton ve çimento sektörüne hareket getirmesi öngörülüyor. Projenin fiyat anlamında ise boğazın yerini alamayacağı ifade ediliyor.

Kanal İstanbul, Boğaz'ın özgürlük projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.

İstanbul Boğazı'ndaki 71 yalı satışa çıktı!

İstanbul Boğazı'nda bulunan tarihi 71 yalı satılmayı bekliyor. Boğaz'ın en pahalı yalısı 19 odalı 530 milyon TL ile Bebek'tekş yalı oldu.

Kanal İstanbul Boğaz'ı kazalardan kurtaracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Kanal İstanbul Projesi'nin yapılması, İstanbul Boğazı'nın geleceği için artık zaruret halini almıştır. Kanal İstanbul, sadece bugünün değil yarının da projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı’nı kazalardan kurtaracak projedir" dedi...

Murat Kurum: İstanbul Boğazı'nı imara açmamız söz konusu değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" dedi...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İstanbul Boğazı'nın yetki devrine tepki!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Boğazı ve çevresi ile ilgili yetkinin yerel yönetimlerden alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurula devredilme girişimine tepki gösterdi...

İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruyor!

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

Boğazın iki yakasını birleştiren proje Haberi

Boğazın iki yakasını birleştiren proje



Marmaray'ın dizaynını Downer firması çizecek


EKONOMİ SERVİSİ


    Demiryoluyla Boğaz'ın iki yakasını bir araya getirecek olan tüp geçit projesi Marmaray'a, Avustralyalılar da el attı. Japon Taisei firması ile ortakları Kumagai - Gama - Nurol konsorsiyumu tarafından inşa edilecek tüp geçidin detaylı projesini Avustralyalı Downer firması yapacak. Konuyla ilgili kontrat imzalayan Downer, 1 milyar dolarlık projenin tasarımını Singapur'daki yan kuruluşu CPG Corporation eliyle gerçekleştirecek. Downer'ın Asya Başkanı Khor Poh Hwa, şirketin Asya ile Avrupayı birleştiren projeyi prestij olarak gördüğünü vurgulayarak, ''Türkiyedeki mega projeye önemli katkımız olacak'' dedi. 


En 'derin'lerden


    Şirket tarafından yapılan açıklamada Marmaray'ın dünyanın en derin sualtı demiryollarından biri...