16 / 04 / 2024

Bolu Babas Kaplıcaları yıkılıyor mu

Bolu Babas Kaplıcaları yıkılıyor mu

Mudurnu ilçesinde bulunan ve 1999 depremi sonrası kullanılamaz raporu verilen Babas Kaplıcaları, yeni yüzüyle hizmete girmeye hazırlanıyor. Yıkılacak eski binanın yerine yeni bir kaplıca binası inşa edilecek.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Burj Al Babas ikinci kez konkordato başvurusu yaptı!

Bolu Mudurnu'da yalnızca Arap müşterilere satışı gerçekleşen ve şatolara benzeyen mimari yapısıyla gündeme oturan 'Burj Al Babas' projesinin sahibi şirket, yeniden konkordato başvurusu yaptı.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Burj Al Babas projesinde devir iddiası!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde şato tipi mimarisiyle tepki çeken, Burj Al Babas projesinin Katarlı bir firmaya sermaye devrinin yapılmak üzere olduğu iddia edildi.

Burj Al Babas'ın müteahhidi Sarot faaliyete devam edecek!

Bolu'da hayata geçirilen ve sosyal medyada tartışma konusu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflasına karar verdi. Bugün ise şirketin, iflasına karar verilen otel ve devremülkleriyle ilgili, alacaklılar bir toplantı düzenlendi. 

Mudurnu Burj Al Babas projesiyle ilgili flaş gelişme!

Bolu Mudurnu’da şato tipi mimarisiyle dikkat çeken Burj Al Babas’ın da içinde yer aldığı Sarot Gruop bünyesindeki üç şirketin iflasıyla ilgili İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi verdiği iflas kararının gerekçesini açıkladı.

Burj Al Babas projesinde hafriyat dökme ve ağaç kesme suçlaması!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde inşa ettikleri şato tipi evlerle büyük tepki çeken Burj Al Babas projesinin inşaatı sırasında ormanlık alana hafriyat döküldüğü ve ağaç kesildiği ortaya çıktı.

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!

Bolu’da tartışmalara konu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflas kararı verdi. 732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin yer aldığı projede, ödemelerin yapılmaması şirketi iflas eşiğine sürükledi.

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

Bursa'nın iki yakası tünelle bağlanıyor!

Bursaray hattı nedeniyle yıllar önce bağlantısı kesilen Sıcaksu, Sırameşeler ve Alemdar bölgeleri ile Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara yolu üzeri kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak.

Gönen Kaplıcaları Tesisleri kiraya verilecek!

Gönen Kaplıcaları bünyesindeki tesisleri kiraya verme yetkisini alan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yaptığı açıklamada Gönen Kaplıcaları’nın özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını, ancak işletme bünyesindeki tesislerin kiralaya verilebileceğini belirtti.

Bolu Babas Kaplıcaları yıkılıyor mu Haberi

Bolu Babas Kaplıcaları yıkılıyor mu

Mudurnu ilçesinde bulunan ve 1999 depremi sonrası kullanılamaz raporu verilen Babas Kaplıcaları, yeni yüzüyle hizmete girmeye hazırlanıyor. Yıkılacak eski binanın yerine 2016 yılının yaz ayına kadar yeni bir kaplıca binası inşa edilecek. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden sonra kullanılamaz raporu verilen Mudurnu Babas Kaplıcaları, yeni yüzüyle turizme açılmaya hazırlanıyor. Yıllardır atıl vaziyette turizme katılmayı bekleyen Babas Kaplıcaları için sonunda karar verildi. İlçeye yakın bir araziye yapılması planlanan ancak uygun bir arazi bulunamadığı için mevcut yerine yeniden inşa edilmesine karar verilen Babas Kaplıları için Ramazan Bayramı sonrası düğmeye basılacak. En fazla 8 kişinin konaklayabildiği kaplıca binası yıkılarak yerine yenisi inşa edilecek. Özel daresi tarafından yapılacak olan kaplıca binasında 30 kişi konaklayabilecek. Bayramdan sonra yıkımına başlanacak olan Babas Kaplıca binasının...