25 / 04 / 2024

Bolu yayla evi

Bolu yayla evi

Bolu’da Yakuplar Köyü Yaylası’nda bulunan 4 ev için yıkım kararı çıktı. Yıkım kararıyla şok olan köylüler için destek git gide büyüyor.

Son tarih 1 Ocak! Artık o hizmet de vergiye tabi olacak

Konaklama Vergisi'ne ilişkin yasal düzenleme 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giriyor. Buna göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi kamping gibi tesislerden vergi alınabilecek. İşte tüm detaylar...

Konaklama vergisi uygulamaya hazır

Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Bunun yanı sıra çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılan konaklama da vergiye tabi tutulacak.

Pozantı'da yayla evi inşaatları arttı!

Adana'nın Pozantı ilçesinde koronavirüs nedeniyle nüfus hızla arttı. İzole yaşam sürmek isteyen vatandaşlar burada yayla evi inşa etmeye başladı.

Bolu'nun yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in talimatıyla geçen günlerde yaylalarda yeniden başlayan yıkım işlemlerinden sonra yayla sakinleri Bolu Valiliği binası önüne gelip yıkım kararına tepki gösterdi.

Bu illerde evi olanlar yaşadı! Kiralar uçtu!

Koronavirüs sonrası konuta olan talep canlanmaya devam ediyor. Evde kalmak isteyen ve izole olmak isteyen vatandaşlar, yazlık ve yayla evi şeklinde ikincil konut talep ediyor. Peki kira fiyatları ne oldu? Kiralar en çok hani bölgede arttı?

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

Koronavirüs konut fiyatlarını da tercihlerini de değiştirdi. Yazlık ve yayla evi gibi müstakil konutlara olan talep artarken, fiyatlarda tavan yaptı. Ülkemizde müstakil ev fiyatları ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'tan beri yüzde 25, kira fiyatı ise yüzde 18 artış gösterdi.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Rize'de 4 yayla evinin yakıldığı iddiası!

Rize'nin Çamlıhemşin'e bağlı Topluca köyüne bağlı Eğrisu Yaylası'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, 4 yayla evi kullanılamaz hale geldi...

Merve Boluğur evi Murat Dalkılıç'a bıraktı!

Şarkıcı Murat Dalkılıç'la önceki gün görülen davanın ardından boşanan oyuncu Merve Boluğur, evden ayrılan taraf oldu. Boluğur, Çubuklu'daki evden tüm eşyalarını aldırdı. Dalkılıç ise evde kalmaya devam ediyor.

Merve Boluğur evi tamamen boşalttı!

Murat Dalkılıç'la boşanma aşamasında olan Merve Boluğur, geçtiğimiz ay eşiyle yaşadığı Yeniköy'deki daireden ayrılıp yeni bir ev aramaya başlamıştı.

Bolu'da 25 yayla evi için verilen yıkım kararına tepki!

Bolu'da kaçak yapıldığı belirlenen 25 yayla evi için yıkım kararı verildi. Köylüler bu duruma tepkilerini eylem yaparak gösterdi.

Bolu’da yayla evlerinin yıkım kararına tepki!

Bolu’da Yakuplar Köyü Yaylası’nda bulunan 4 ev için yıkım kararı çıktı. Yıkım kararıyla şok olan köylüler için destek git gide büyüyor.

Bolu'da yıkım kararı gelen evi sahibi yıktı!

Bolu’da yaşayan 43 yaşındaki Hüsamettin Biçer, yıkım kararı verilen evini, ekipler gelmeden kendisi yıktı.

Bolu yayla evi Haberi

Bolu yayla evi

Bolu’da, Sarıyer mevkisinde bulunan Yakuplar Köyü Yaylası’nda 25 evden 4 tanesine valilik tarafından yıkım kararı çıktı. 


15 gün önce gelen yıkım kararıyla şoke olan köylülere destek büyüyor. Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut Alan, beyaz bir atın üzerinde sırtındaki tüfeğiyle “Köroğlu’nun torunları ölmedi” diyerek köylülere destek verdi.


Köylü Kemal Bilcan, “Evlerimizi geçen yıl yaptık. Şikayet üzerine yetkililer yaylamıza gelerek tespit yaptılar ve 4 evi mühürleyerek yıkım kararı olduğunu söylediler. 1 ay içinde evlerimizin boşaltılması gerekiyormuş. Bizim dedelerimiz de bu yaylada yaşamışlar. Hepimizin geçim kaynağı hayvancılık. Eğer biz bu işi yapacaksak mecburen yaylaya ev yapmak zorundayız. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz'' açıklamalarında bulundu. 


Yayla evlerine yıkım kararı gelen köylülere destek olmak için beyaz atı ve tüfeğiyle gelen Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut...